Starity

Ezek voltak 2013 legnagyobb bevételű turnéi

2013. december 13. 19:07   |   Szerző: kat97

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 30 éve szakmában lévő Bon Jovi idén is mindenkit lenyomott, de Rihanna és Pink is szép bevételt produkált.

hirdetés
Ezek voltak 2013 legnagyobb bevételű turnéi

Az internetes letöltések elterjedésével a lemezeladások elkezdtek csökkenni, az előadók és azok háttéremberei ráébredtek, hogy a bevételeket a koncertkörutakkal bőségesen lehet pótolni.

Idén az abszolút győztes a Bon Jovi zenekar lett, melynek élén a még mindig sármos Jon Bon Jovi áll. A banda összesen 90 koncertet adott, melyből mindegyik teltházas volt, így közel 2,8 millió ember előtt léptek fel. A féléves összesítés idején még csupán 140 millió dollár volt a kontójukon, mely mostanra már 205 millióra nőtte ki magát, a szezon végére.

Második helyezett a Michael Jackson-emlékkörút lett, ami 205 előadást tudhat maga mögött, igaz, ezekből egy sem volt teltházas, viszont még így is 157 millió dollár lett a végösszeg, melyből bizonyára Jackson rokonai is kapnak járulékot.

Pink idén sajnos kihagyta fővárosunkat a turnéhelyszínek közül, melyekből egyébként idén 114 volt. Az énekesnő közel 147 milliót kaszált világszerte, valamint több rekordot is megdöntött, például Ausztráliában. A popsztár sajnát csúcsát döntötte meg Melbourne-ben, ahogy egymás után 18 teltházas koncertet adott idén, míg 2009-ben „csupán” 17-et.

Ki ne hallott volna Bruce Springsteenről? Minden korosztály szívesen hallgatja meg a Dancing in the Dark című nótáját, melyben még Courteney Cox is feltűnik. A híres énekes 2013-ban 147,6 milliót énekelt össze a Földön.

Az első öt utolsó helyén Rihanna áll, aki a Diamonds World Tour keretein belül rengeteg botrányra és pénzre tett szert. A barbadosi énekesnő 138 milliót bulizott össze 87 koncerttel.

A top 10 helyezett:

  1. Bon Jovi
  2. Michael Jackson The Immortal World Tour
  3. Pink
  4. Bruce Springsteen & The E Street Band
  5. Rihanna
  6. The Rolling Stones
  7. Taylor Swift
  8. Beyoncé
  9. Depech Mode
  10. Kenny Chesney

A top 25 rangsorát a Billboard weboldalán tudod megtekinteni

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek