Starity

9 érdekesség, amit nem tudtál az Imagine Dragons zenekarról

2015. október 22. 12:12   |   Szerző: Live Nation

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2016. január 20-án hazánkban is tiszteletét teszi a Dan Reynolds vezette Las Vegas-i csapat, ez alkalomból pedig kilenc érdekességet gyűjtöttünk össze nektek a srácokról.

hirdetés

1. Imádják a feldolgozásokat. Általában a koncertjeiken is eljátszanak egy-egy feldolgozás dalt, de főként saját szórakoztatásukra, örömzeneként használják őket. Egyszer Las Vegasban adtak egy közel hat órás koncertet, ahol kizárólag feldolgozásokat játszottak. 

2. Bár már két éve szinte csak arénákban és stadionokban lépnek fel a hatalmas rajongói igény miatt, de még mindig nem tudják megszokni az óriási méreteket, jobban szeretik a kisebb bulikat, ahol közelebb lehetnek a közönséghez.

3. Dan Reynolds énekes egy interjúban elárulta, hogy az Imagine Dragons név egy anagramma, de a tagok még a családjaiknak sem mondták el, hogy milyen szavakból áll össze. Állítólag azóta sem találta el még senki az összes összetevő szót helyesen.

4. A csapat első albumának megjelenéséig hetente négy éjszaka az O’Shea’s-ben lépett fel a vegasi Strip-en. A lemez megjelenésekor azonban ez napok alatt megváltozott, miután minden idők egyik legjobb debütáló album indulását produkálták, és egy hét után az amerikai slágerlista 2. helyére ugrottak. Egyszerűen nem fért bele az idejükbe, hogy heti négy napot Vegasban töltsenek.

5. Saját bevallásuk alapján a zenéjüket sokkal jobban inspirálja a hip-hop, mint a rock. A turnébuszban is rendszeresen hallgatnak hip-hop zenéket, ami a legtöbb rock bandának nem szokása.

6. A zenekar két tagja is mormonDan Reynolds énekes és Wayne Sermon gitáros. Állításuk szerint ez soha nem okozott még problémákat a csapaton belül: A bandában mindenki nyitott és elfogulatlan. Ráadásul minden a zenéről szól, és bár vannak dolgok, amelyek kihívást jelentenek számunkra, de alapvetően könnyen össze tudjuk egyeztetni a vallásunkat a tevékenységünkkel – nyilatkozta erről az énekes.

7. Hihetlenül gyors népszerűségükre jó példa, hogy első lemezük megjelenése után alig néhány hét alatt a következő világhírű TV show-k vendégei voltak: Jimmi Fallon Show, Jimmy Kimmel Live, Jay Leno Show és a Saturday Night Live. Ezt a kört természetesen megismételték a második albumuk után is, sőt, a Muppet-show 2015-ös újraindításánál is ők voltak az első adás sztárvendégei, amely rekord nézettséget hozott.

8. 2012-es berobbanásuk előtt bő egy évvel a las vegas-i média már felfigyelt rájuk és a legjobb helyi indie banda valamint a legjobb vegas-i élő banda, akiket látni kell címekkel látta el a róluk szóló kritikákat.

9. Mindig 100%-on akarnak teljesíteni amikor színpadra lépnek. Nálunk a bandában mindenki egyenlően visz energiát a színpadra, szerintem ebben mások vagyunk mint más bandák. Nem a háttérben toporzékolunk, miközben a főember énekel. Nálunk teljes a show, folyamatos az interakció egymás között és annyi energiát ad bele mindenki, amennyit csak tud – nyilatkozta nemrégiben gitárosuk az elképesztő színpadi előadásukat firtató kérdésre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek