Starity

AURORA hatalmas megtiszteltetésben fog részesülni

2017. augusztus 26. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan Aurora Aksnes zenéje Magyarországon még csak kisebb körökben terjedt el, hazájában, Norvégiában elismert zenészként tartják számon - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szeptember 8-án rá váró izgalmas, megtiszteltető esemény.

hirdetés
AURORA hatalmas megtiszteltetésben fog részesülni
Fotó: A kép csak illusztráció

AURORA, vagy polgári nevén Aurora Aksnes hivatalosan 2012 óta tagja a zeneiparnak, azonban csak 2015-ben ismerhette meg a nagyvilág a nevét, amikor megjelent bemutatkozó középlemeze Running With The Wolves néven és nem sokkal hamarabb, mint egy évvel később rajongói már kezükben is tarthatták a fiatal énekesnő frissen megjelent nagylemezét is, az All My Demons Greeting Me as a Friend-et. Az album és maga Aurora is több kategóriában jelölve lett a norvég Grammy-nek becézett Spellemannprisen díjátadón 2016-ban és 2017-ben, melyen már négy díjat is beszerzett magának. A lány jelenleg is dolgozik második stúdióalbumán, amelyről ugyan egyelőre még nem sokat tudni, de megjelenése előtt még mindenképpen vár egy igen izgalmas és megtiszteltető esemény a most 21 éves énekesnő-dalszövegíróra.

2017. szeptember 8-án ugyanis szülővárosában, a Nøstegaten utcában elhelyezkedő bergeni hírességek sétányán az ő neve is helyet fog kapni, ezzel együtt pedig ő lesz a legfiatalabb előadóművész, akit halhatatlanná nyilvánítottak a helyszínen. Az énekesnő mellett kilenc másik név is helyet fog kapni azon a napon a halhatatlanok között, köztük Jan Eggum, kit a hírt lehozó BAS weboldal olvasói szavaztak meg, mint a 10. ember, aki azon a napon egy csillaggal gazdagodhat.

Nagyon boldog vagyok, amiért sokkal halálom után is ott leszek a sétányon. Ez egy nagyon szép módja annak, hogy megadjuk a művészeknek a tiszteletet.

— mesélt ezzel kapcsolatos gondolatairól Aurora.

 A weboldal látogatói örülnek, amiért az énekesnő neve is helyet kap majd a sétányon fiatalkora ellenére, s sokan úgy gondolják, hogy az életkor nem egy kritérium arra, hogy felkerülhet-e vagy sem a halhatatlanok listájára, és éppen eleget elért már ahhoz, hogy kiérdemelje a megtisztelő kitüntetést.

A nemes napon 25-re fog bővülni azoknak a művészeknek a száma, kiket kitüntettek a Nøstegaten-en, s köztük olyan legendák is helyet kaptak, mint Paul McCartney.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek