Starity

Életeket ment halála után a 21 évesen elhunyt YouTube-sztár

2018. szeptember 04. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Claire Wineland vasárnap este életét vesztette, nem sokkal azután, hogy sikeres tüdőtranszplantációt hajtottak végre rajta.

hirdetés

 

A post shared by Claire Wineland (@claire.wineland) on

A nagykorúságot éppen csak elérő barna hajú szépség halálhírét családja jelentette be a közösségi oldalakon keresztül. Claire Wineland mindössze 21 éves volt, amikor veleszületett betegsége, a cisztás fibriózis következtében, augusztus 26-án, nem sokkal kilencórás tüdőátültetése után stroke-ot kapott. Miután az orvosok tudatták szeretteivel, hogy állapotában változás nem várható, rokonai úgy döntöttek, engedélyezik, hogy levegyék a lányt az őt életben tartó gépekről.

Claire nem érzett fájdalmat, amikor elment, és az orvosai is azt mondták, az övé volt a legbékésebb halál, amit valaha láttak. Édesanyja, Melissa Yeager és édesapja, John Wineland vele voltak, amikor először vett lélegzetet és az utolsó légvételekor is mellette álltak

– olvasható a Claire által létrehozott alapítvány Facebook-oldalán.

 

A post shared by Claire Wineland (@claire.wineland) on

Egy, az intenzív osztályon töltött hét és számtalan életmentő beavatkozás után világossá vált, hogy Claire számára eljött az idő. Claire maga is szervdonor volt. Mi, mint a családja boldogak vagyunk, hogy más családok hamarosan olyan hívásokat fogadhatnak, melyek nyomán megtudják, a szerv, amire oly régóta vágytak készen áll az átültetésre

– írta a család egy közleményben.

A lány szerveit egyébként már el is kezdték beültetni: jobb veséje egy 44 éves san diegói hölgynek, bal veséje pedig egy 55 éves észak-kaliforniai férfinak adott új esélyt az életre; valamint maradék szerveivel, szöveteivel, illetve szaruhártyájával várhatóan további ötven embernek segíthet.

 

A post shared by Claire Wineland (@claire.wineland) on

Claire 13 éves volt, amikor létrehozta alapítványát, melynek keretein belül igyekezett felhívni a figyelmet ritka betegségére, emellett pedig megosztotta tapasztalatait közönségével. Betegség azonban ide vagy oda, a lány igen pozitív szemléletű volt, inspiráló munkásságáért több ízben is díjazták: 2015-ben a Teen Choice Awardson tüntették ki, 2016-ban pedig bekerült a Seventeen magazin 17 legerősebb tinije közé. Nyugodjon békében!

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek