Starity

Mennyire jó páros a jakuzzi és az alkohol?

2019. november 28. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Bizonyos időközönként mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, amiben egy masszázsmedence különösen nagy szolgálatot tehet. Bár sokan a nyarat tartják a felejthetetlen bulik időszakának, egy fedett jakuzzival bármikor remek partikat rendezhetsz a családtagoknak és barátoknak egyaránt.

hirdetés

A fürdőzés mellé jól esnek a finom falatok, de mi a helyzet az alkoholos italokkal? Szabad-e fogyasztani ezeket a jakuzziban és ha igen, milyen módon? Ha már benned is felmerültek ezek a kérdések, az alábbi bejegyzésben nem csak válaszokat, de hasznos tanácsokat is kaphatsz.

A jakuzzi és alkohol együttes alkalmazása és hatásai

A jakuzzis bulik során nem ritka az alkoholos italok fogyasztása, hiszen ezek az események főleg a pihenésről és lazításról szólnak. A szórakozás mellett azonban neked is fontos tisztában lenned néhány alapvető tényezővel. Az egyik és talán legfontosabb ezek közül az ítélőképesség, vagyis, tudni kell, miből és mennyit vagy képes inni. Erre pedig különösen nagy figyelmet kell fordítani, ha huzamosabb ideig üldögélsz a meleg vízben. 

Általános ajánlások szerint a parti alatt érdemes elkülöníteni a fürdőzést és az alkohol fogyasztást, hagyva némi időt a kettő között.  Az ideális eset az, ha a jakuzzi használata után vársz körülbelül fél órát az első ital megkóstolásával. Addigra ugyanis a szervezet már kellőképpen magához tér.

Ha ezt követően nem iszol nagyobb mennyiségű alkoholt és nem ülsz sokat a vízben, valószínűleg egyáltalán nem fogsz negatív hatásokat megtapasztalni. Akkor viszont, ha ragaszkodsz a medencés poharazgatáshoz, nem árt sűrűn felállni és megmozgatni magadat, mivel a meleg víz és a hosszabb ücsörgés miatt a szervezet nem biztos, hogy időben jelzi a határokat. Ez a jelenség természetesen a jakuzzin kívül is megtapasztalható, ha sokáig vagy ugyanabban a testhelyzetben. 

A másik, amire nagyon ügyelni kell, hogy a forró víz és alkohol együttesen növelik a dehidratációt. Az elvesztett folyadékot ilyenkor a legjobb tiszta ásványvízzel vagy csapvízzel pótolni. Amennyiben elfelejtkezel erről, a kiszáradás akár rosszulléthez is vezethet.

Mivel a masszázsmedence és az alkohol egyenként is ellazítanak, ha fáradtságot érzel, semmiképpen se bóbiskolj el a vízben. Inkább szállj ki a medencéből és adj időt a felfrissülésre!

Tippek a bulira alkohol nélkül

A partikra készülhetsz alkoholmentes italokkal is. Ez nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag üdítőket kellene felszolgálni, hiszen rengeteg finom és frissítő koktél létezik, amelyek teljes mértékben mellőzik az alkoholt. Az ízüket nyugodtan élvezheti a vízben is, de a rágcsálnivalókat lehetőleg a jakuzzin kívül ropogtasd a vendégekkel. A vízbe került apróbb darabok ugyanis nem csak a tisztaságon ronthatnak, de kárt okozhatnak a szűrőberendezésben is. 

Egy jakuzzis buli az év minden időszakában remek kikapcsolódási lehetőségként szolgál, de az élmény akkor lesz teljes, ha minden ésszerű keretek között zajlik. A hangsúly, mint általában, most is a mértékletességen van.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek