Starity

Aloe vera, a csodálatos bőrápoló

2021. szeptember 19. 10:10   |   

Bár manapság rengetegféle modern arcápoló kozmetikum lelhető fel az üzletek kínálatában, mégis egyre többen választják a természetes alapanyagokat, módszereket. Nekik érdemes kipróbálni például az aloe verát, amely egy nagyszerű natúr bőrápolószer.

hirdetés
Aloe vera, a csodálatos bőrápoló

Miért pont az aloe vera?

Ennek a növénynek a gyógyító és szépítő hatásait egyes források szerint már az ókorban is ismerték és használták. Állítólag Kleopátra is gyakran alkalmazta szépségrituáléi során. Persze akkoriban még nem tudták, hogy mitől ilyen hatékony, de napjainkban már nem titok, hogy a húsos zöld levelekben található gélszerű anyag teli van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, mono-és poliszacharidokkal valamint aminosavakkal. 

Ezek az összetevők pedig nem csak a bőrre vannak jótékony hatással, hanem az egész testre; nem véletlen, hogy az aloe vera gélt italként is fogyasztják. 

A növény bár alapvetően a mediterrán térségben terem, viszont szobanövényként hazánkban is tartható. Dekoratív megjelenése feldobja a lakást, ha pedig szükség van rá, akkor bármikor kéznél van egy kis friss aloe vera gél. 

Mikor használjunk aloe verát?

Az aloe olyan univerzális bőrápolószer, ami szinte bármilyen bőrprobléma esetén bevethető. Mivel csökkenti a gyulladást, hidratál és nyugtat, ezért arcbőrre is bátran használható. Aknés bőr esetén mérsékli a fájdalmat és a gyulladást, elmulasztja a bőrpírt, regeneráló hatásának következtében pedig a pattanások után visszamaradt hegek gyorsabban begyógyulnak.

Ha zsíros bőrre kenjük, azzal mérsékeljük a túlzott faggyútermelést, a száraz bőrt viszont hidratálja, feltölti nedvességgel és üdébbé teszi. 

Az érett, ráncosodó bőrt is érdemes időnként aloe verával kezelni, ugyanis a benne lévő hatóanyagok serkentően hatnak a bőr kollagéntermelésére, ezáltal a ráncok csökkennek, a bőr pedig puhább és fiatalosabb lesz.

Összegezve tehát bármilyen bőrtípus esetén érdemes aloe verát használni, és természetesen nem csak arcra, hanem testre is. A növény leveléből kinyert friss gél azonban gyorsan megromlik, ezért nem érdemes egyszerre sokat kipréselni belőle. 

A mindennapi bőrápoláshoz használjunk inkább aloe vera tartalmú kozmetikumokat – a Helia-D Herba termékcsaládban is található aloe vera testápoló gél, melyben nagy tisztaságú aloe koncentrátum található. 

Mi mindenben segít még az aloe vera?

  • A bőrünket ért apróbb “balesetek” számos esetben orvosolhatók egy kis aloe vera géllel: 

  • Rovarcsípésre kenve csökkenti a viszketést és a fájdalmat

  • Napégés esetén nyugtatja és regenerálja a bőrt

  • Hidratálja a száraz, hámló bőrt

  • A begyulladt körömágyakon alkalmazva csillapítja a gyulladást

  • A horzsolások és kisebb felületi sérülések esetén gyorsítja a bőr természetes gyógyulási folyamatait

  • Csökkenti az ekcéma okozta kipirosodást és viszketést, nyugtatja a bőrt

Az aloe vera ráadásul azok számára is remek alternatíva, akiknek extrán érzékeny a bőrük és nehezen tolerálja a kozmetikumok nagy részét. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek