Starity

Eladó kutya nem csak magányos farkasoknak

2021. szeptember 22. 16:04   |   

A jelenlegi világhelyzetben rengeteg ember élte át a sokáig tartó egyedüllét nehézségeit, így nem meglepő, ha egyre többen keresnek eladó kutya társat, hiszen egy kis csahos igazi életet tud vinni a szürke és magányos hétköznapokba.

hirdetés
Eladó kutya nem csak magányos farkasoknak

Eladó kutya megfizethető áron

Még mielőtt azt mondanánk, hogy nem engedhetünk meg magunknak egy bájos kis bolhazsákot, érdemes körülnézni a Wuuff.dog weboldalon az eladó kutyák között, hiszen egyaránt látunk apró kölyköket és felnőtt példányokat is, akik csak arra várnak, hogy valaki hazavigye őket.

Az áruk teljesen korrekt, hiszen körülbelül annyiba kerülnek, mint egy alsókategóriás okostelefon, ami lehet, hogy okos, de biztosan nem fog annyi örömet nyújtani, amit egy édes kis négylábú tud.

Miért vegyünk kutyát magunknak?

Instant javítja a hangulatunkat

Ha csak napi 15 percet töltünk el a kutyusunkkal – ami szinte lehetetlen lesz – már az első néhány percben boldogabbnak, nyugodtabbnak és relaxáltabbnak érezzük majd magunkat. Sőt, ha stresszes a munkahelyünk, kész felüdülés lesz elvinni este sétáltatni a kis csahost, hiszen a természet közelsége és egy frissítő séta köztudottan jó hatással van a stressz levezetésére. Pláne akkor, ha nem egyedül tesszük ezt, hanem egy édes kis kutyulival.

Nem mese, a kutyázás csökkenti a vérnyomást

Elég egy idióta kollégától egy kellemetlen e-mail, s máris az egekbe repül sokaknak a vérnyomása. Viszont ha van kutyánk, s időnként nem restelljük simogatni vagy fésülgetni, gyorsan érezni fogjuk, hogy lejjebb megy a vérnyomásunk még akkor is, ha home office-ban próbálnak minket kikészíteni a főnökeink.

A kutyák segítenek szocializálódni is

Aki sétáltatott már kutyát, nagyon jól tudja, hogy igen nehéz a többi kutyás mellett beszélgetés nélkül elhaladni. A kutyasétáltatás segíti a szocializálódást is, hiszen egy kutya mellett könnyebben szóba elegyedünk teljesen vadidegenekkel is, szimplán azért, mert tetszik nekik a kutyusunk, vagy mert az ő kutyájuk ismerkedni akar a miénkkel.

Leegyszerűsítve: vegyünk magunknak kutyát, mert attól jobb lesz az egészségünk, s könnyebben megbirkózunk a nehéz éltehelyzetekkel is, legyen az stressz, vagy bármilyen testi-lelki betegség.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek