Starity

7 szívszorító történet, amelyben egy megérzés életmentő volt

2022. április 26. 12:12   |   Szerző: Four

Hét történet, amelyben életmentő hatással volt egy-egy megérzésen alapuló döntés.

hirdetés

 

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

Megmagyarázhatatlan borzongás, furcsa érzések, olyan ösztönös cselekedetek, amelyekre nincs magyarázat. Az alábbi listában hét illető mesélte el azt az élményt, amelynek hatására sosem fogják lebecsülni a megérzésüket, mert egyenesen az életüket mentette meg:

1. Életmentő sofőr

Középiskolás voltam, a barátommal buliztam. Este 11 környékén nagyon fura érzés lett a gyomromban. Mondtam a barátomnak, hogy haza akarok menni: volt egy másik barátunk is, aki a sofőr lett volna, de valami azt súgta, hogy inkább hívjam a bátyámat, és ő vigyen haza. Másnap tudtuk meg, hogy a srác, aki hazavitt volna minket, alkoholt ivott és balesete volt. Totálkárosra törte az autót, az anyósülés egyszerűen eltűnt. Ha vele mentünk volna haza, meghaltunk volna.

- bookishy_vintage

 

2. Jókor jött chips

Egyik nap én és a tesóim tévét néztünk a nappaliban. Anyukám dolgozott, egyedül voltunk otthon. Chipset ettem, és hirtelen azt gondoltam, viszek egy kicsit az öcsémnek is, aki anyukám szobájában aludt. Amikor beléptem, megláttam, hogy az öcsém rohamot kapott, habzott a szája. Azonnal hívtam segítséget - ha nem jutott volna eszembe, hogy viszek neki egy kis chipset, nem tudom, mi történt volna. 

- avirgorose

Fotó:hu.depositphotos.com/home.html"> hu.depositphotos.com

3. Rossz sáv - vagy mégsem?

A nővérem és én a városunk egyik főútján mentünk autóval. A bal oldalon voltam, egy hegyre mentünk fel, amelynek nem igazán lehetett látni a másik oldalát. Hirtelen úgy éreztem, hogy át kell térnem a másik sávba, oda se figyeltem, csak megtettem. A következő pillanatban egy autó jött nagy sebességgel a rossz sávban - abban, amelyben az előbb én voltam. Frontális ütközés lett volna, ha akkor nem döntök így.

- ricemice93

 

4. A bostoni maraton

Az anyukám és az unokatestvére részt vettek a bostoni maratonon abban az évben, amikor a bombamerénylet volt. Az anyukám másik unokatestvérének szurkoltak, aki versenyzett. A célvonal felé mentek, ott akarták megnézni a versenyt, ahol később az egyik bomba robbant. Az unokatestvére azonban megállt, nem folytatta a versenyt, mert úgy érezte, valami rossz fog történni. Azt tanácsolta, hogy menjenek haza - már a vonaton ültek, amikor a bombamerénylet történt. Fogalmuk sem volt róla, hogy mi történt, amíg később zokogva nem hívtam az anyukámat. Kis híján az áldozatok közé került, de az unokatestvére megmentette az életüket.  

- kkkaaaaiiitttt

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

5. Egy nagypapa védelme

Nagyon szoros kapcsolatban voltam az apámmal a haláláig. A kétéves lányomnak kerestem bölcsődét, meglátogattam párat közel az otthonunkhoz, és találtam egyet, ami egy bevásárlóközpontban volt. Amikor odaértem a bölcsőde üvegajtajához, úgy éreztem, mintha az apám azt mondaná: "ne menj be. Az ajtó nem elég széles". Aztán furcsa érzésem lett, gyorsan kimentem, és sosem tértem vissza. Egy héttel később a bölcsőde leégett, mindenki bent rekedt, senki sem tudtak kimenteni. Az apám megmentette a lányom életét. 

- bellen 41

 

6. Karácsonyi megérzés

Egy bevásárlóközpontban dolgoztam, karácsony környékén éjszakai műszakot vállaltam. Az volt a tervem, hogy korán bemegyek és veszek néhány ajándékot, de úgy éreztem, hogy inkább otthon maradok, alszom egyet. Pont amikor úgy terveztem, hogy bemegyek, történt egy lövöldözés az üzletben, azon a részen, ahol vásárolni akartam. A barátom anyukája ott volt, végignézte az egészet. 

karinas4b9aa2e74

Fotó:hu.depositphotos.com/home.html"> hu.depositphotos.com

7. Rosszul sikerült buli

Évekkel ezelőtt egy új kollégám meghívott a 21. szülinapi partijára. Amikor megérkeztem, azonnal elkezdtem úgy érezni, mintha egy mágnes vonzana az ajtóhoz, tudtam, hogy nem akarok sokáig maradni. Fél óra múlva még jobban erősödött ez az érzés, úgyhogy megmondtam a születésnaposnak, fáradt vagyok és hazamegyek. Következő alkalommal amikor találkoztunk, azt mondta, szerencsés vagyok, hogy elmentem. Körülbelül 20 perccel a távozásom után elszabadult a pokol. A szobatársát kirabolták, amikor leszaladt sört venni, több vendégnek is kiszúrták az autója kerekét, és a srác, aki aznap este engem fűzött, megtámadta a lány egyik barátnőjét.

- losfrangeles

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek