Starity

Különleges meglepetés: bálnabébi születéséről készült felvétel Kaliforniában

2023. január 10. 18:06   |   Szerző: Four

Az anyaállat vándorlás közben adott életet a bálnabébinek, amelyről fotó és videó készült.

hirdetés

Különleges látványban volt részük nemrég azoknak, akik a kaliforniai Dana Pointban voltak bálnalesen: az egyik anyaállat ugyanis vándorlás közben életet adott borjának. A Capt. Dave's Dolphin & Whale Watching Safari hajóján nézelődők pedig fel is vették az esetet.

Amennyire én tudom, eddig senki sem filmezett le szürke bálnát szülés közben. Pont ott voltunk, ahol történt, felvételünk van arról, hogy a bálna odahozta a hajónkhoz a borját.

- nyilatkozta Dave Anderson, a Dave's Dolphin & Whale Watching Safari tulaja a People-nek.

A szürke bálna egyike azoknak az emlősöknek, amelyeknek a leghosszabb a vándorlása: 16 ezertől 19 ezer kilométert is megtesznek az Egyesült Államok nyugati partja körül.

Anderson szerint ő és a legénysége a 25 éves tapasztalatuk során soha nem látták még testközelből egy bálnabébi születését, most pedig egészen különleges élményben volt részük. 

A férfi szerint az anyaállat ugyanis úgy tűnt, büszkélkedni szeretne az újszülöttel, mert a hajójuk közelébe vitte a kisállatot, és vidáman úszkáltak körülöttük. (Alább a bálnabébi születéséről készült fotók láthatók.)

 

 

 

 

 

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek