Starity

Így kerüld el a medence körüli mizériát

2023. április 16. 03:03   |   

Bármekkora is a medencéd, megérdemli, hogy rendszeresen foglalkozz vele. Csak így tudod majd hosszú ideig és a lehető legkisebb ráfordítással, gonddal és mizériával használni azt. A medence ugyanis ezzel fogja meghálálni a gondosságodat és a folyamatos odafigyelésed.

hirdetés
Így kerüld el a medence körüli mizériát

Gondoskodj a megfelelő szűrőberendezésről

A medence vizét nemcsak amiatt érdemes kínosan tisztán tartanod, hogy ne kapjanak el a benne pancsolók semmiféle kellemetlen betegséget, hanem a medence anyagának és tartozékainak a védelme miatt is. A Medence Óriás medenceszűrők gazdag választékát kínálja, amelyekkel a víz szűrését nagyon hatékonyan el tudod majd végezni. Ez pedig minden egyes medencetípusnál elengedhetetlen.

A szennyzőanyagoktól való megtisztítás mellett elkerülheted a víz megszűrésével a medence alkatrészeinek idő előtti romlását, ezzel pedig nagyon sok pénz maradhat ám a zsebedben! Ha például kilyukad a medencefal, nem kell azonnal pánikba esni. Ma már beszerezhetők öntapadós foltok, amelyeket csak a jól megszárított lyukas részre kell felragasztani és szinte olyan lesz, mint új korában. Ha ismert és elterjedt márkájú a medencéd, könnyebben is beszerezheted a javítókészletet.

Kezeld megfelelően és előírásszerűen

A vízkezelést rendszeresen és megfelelően kell végezni. Ezt biztos nagyon sokszor hallottad vagy olvastad már. Szerencsére napjainkban már olyan remek szereket és eszközöket lehet beszerezni, amelyekkel ezek a műveletek igazán könnyedén és kis időráfordítással elvégezhetők.

A pH-értékre minden esetben nagy gondot kell fordítanod. Ha sikerül a 7,2-7,6-os sávban beállítanod és ott is tartanod ezt az értéket, akkor nagyon sokat tettél azért, hogy megfelelő legyen a klórozás hatásfoka, az algaölő szer is rendben végezhesse a kis zöld növénykék elleni küzdelmet.

A pelyhesítőszerek használatával pedig a hatékonyabb vízszűrést támogathatod. A nagyon kicsi, szemmel nem is észlelhető szennyeződéseket segíti ez a remek találmány nagyobb pelyhekké rendezni, amit már a szűrőberendezésben lévő szűrőközeg, ami homok, papír vagy üvegtörmelék, sokkal könnyebben le tud vadászni. Nem jut ugyanis át rajta. Persze a nagyobb szennyezőanyagokat, amelyek a környezetből jutnak a vízbe - levelek, rovarok és ágak -, mihamarabb szedd ki a vízből. Ha lesüllyednek és megszívják magukat vízzel, hamar megindulhat a bomlásuk. Ezt mindenképp kerüld el. Sokat segíthet egy medencetakaró fólia. 

Alternatív módszerek

Ma már alternatív vízfertőtlenítési módszereket is használhatsz. Jó megoldás a klórra érzékenyeknek a sóbontó (klorinátor), amely jódozatlan konyhasóval működik. Az ózongenerátor a levegő oxigénmolekuláit ózonná alakítja, majd a vízbe juttatja. Ott ezek azonnal feloldódnak és aktív oxigén szabadul fel, ami nagyon hatékonyan pusztítja el a mikroorganizmusokat. UV fénnyel is elérhető ez a hatás. 

Ha odafigyelsz a medencére, sokáig szolgál a pancsolók örömére.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek