Starity

Minden, amit tudni érdemes az okoskamerák előnyeiről

2023. augusztus 14. 14:02   |   

Rossz képminőség, kényelmetlen kezelés és nehéz visszakereshetőség - korábban ez jellemezte leginkább a biztonsági kamerákat. Aztán idővel megjelentek azok a verzióik, amelyeknek a képminősége rengeteget javult, és a felvételeket már az okostelefonon keresztül is le lehetett csekkolni.

hirdetés
Minden, amit tudni érdemes az okoskamerák előnyeiről

Ezek az eszközök azonban még mindig viszonylag sokba kerültek, ráadásul még a telepítésük is eléggé nehézkes volt. Nem a legegyszerűbb feladat ugyanis a kábelekkel teli központi egységüket úgy elhelyezni a háztartásban, hogy az ne legyen útban.

De időközben kifejlesztésre kerültek az OkosabbOtthon.hu Reolink kategóriájában is fellelhető okoskamerák, amelyeknek számos előnye van. Sokkal olcsóbbak, és a kiépítésük is lényegesen könnyebb, mivel nincsen hozzá szükség másra, mint egy konnektorra és egy stabil WiFi jelre, hogy felcsatlakozzanak az internetre.

A felvételt a felhőbe is rögzítik

Az élő internetkapcsolatnak köszönhetően az okoskamerák felvétele nem csupán élőben nézhető, hanem egy merevlemez helyett a felhőbe is elmentésre kerül, így az bármikor könnyedén visszakereshető.

De persze lehetőség van arra is, hogy egy Micro SD kártyát tegyél a kamerába, hogy az eszköz erre mentse a rögzített képkockákat.

Az okoskamerák további előnyei

Az okoskamerák többsége mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, amelynek köszönhetően, ha bekukkantasz az élőképbe, akkor az előtte tartózkodó személynek bármikor üzenhetsz a telefonodon keresztül.

Azt pedig még nem is említettük, hogy a legtöbb modell automatikusan képes lekövetni az ember mozgását. De ha szeretnéd, akkor akár te magad is tudod őket a telefonoddal jobbra-balra mozgatni vagy fel-le forgatni. 

Ez leginkább azt jelenti, hogy ha mondjuk belép valaki a kiskapudon, akkor az ő mozgását végig tudja követni addig, amíg ki nem lép a kamera látómezőjéből.

Végül pedig beszéljünk kicsit az áraikról!

Ha megnézed a fentebb is említett webáruház kínálatát, akkor láthatod, hogy az okoskamerák ára 7 ezer forinttól kezdve egészen 300 ezer forintig terjed. Persze az utóbbi árkategóriában lévő modellek a legideálisabbak, mivel számtalan funkcióval és a hosszú élettartammal rendelkeznek, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne egy normális kamerát találni 15-20 ezer körül.

Javasoljuk, hogy először tegyél próbát egy ilyennel, és ha beválik, akkor később rendelhetsz belőle akár többet is, hogy rá tudj nézni az otthon hagyott munkásokra, leellenőrizni, hogy minden rendben van-e otthon, vagy mondjuk a kertész elkészült-e már a fűnyírással.

Reméljük, hogy az előnyök felsorolásával téged is sikerült meggyőzni arról, hogy igenis érdemes megfontolni az okoskamerák használatát a hagyományos társaik helyett, és legközelebb már nálad is ez az eszköz gondoskodik az otthonod biztonságáról. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek