Starity

A fóliák szerepe a felújításban

2023. október 15. 14:02   |   

Egy fóliának nagyon sokféle szerep juthat egy felújítás vagy építkezés során. Az egyik az, hogy letakarunk vele olyan felületeket vagy tárgyakat, bútorokat, amelyeket meg szeretnénk óvni a sérüléstől és az extra szennyeződésektől, amelyekkel egy ilyen projekt óhatatlanul is együtt jár.

hirdetés
A fóliák szerepe a felújításban

Sok fóliának ennél még fontosabb feladata van

A Józan Kft. építési és tetőfóliák széles kínálatával várja azokat a vásárlókat, akiknél komoly jelentősége van annak, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban szerezzék be a felújítás nélkülözhetetlen anyagait és eszközeit.

Az alutükrös párazáró, illetve párafékező fóliák alapvetően tetőterek beépítésénél, könnyűszerkezetes házaknál, valamint hőszigetelés kialakításánál hasznosak. Önmagukban is képesek kismértékben fokozni az ingatlan hőmegtartó képességét, de természetesen nem veszik fel a versenyt még a legvékonyabb vastagságban kivitelezett hőszigetelő rendszerrel sem.

De akkor mire jó ez a fólia?

Az alutükrös fóliák alkalmasak a nedvesség szabályozására. A párazáró változat teljesen megakadályozza a nedvesség eljutását a lezárt réteghez, míg a párafékező csupán mérsékli, csökkenti ennek mértékét.

Egy hőszigetelés esetében ez kiemelten fontos kérdés, ugyanis a hőszigetelőanyagot nemcsak károsíthatja, de teljesen tönkre is teheti a nedvesség. Ha ez olyan méreteket ölt, akkor adott esetben a szigetelés teljesen funkcióját is veszítheti. 

Ez nem csupán azért probléma, mert nem sikerült elérnünk a célunkat, azaz a télen is, nyáron is könnyen megőrizhető, ideális és komfortos hőmérsékletet felesleges energiapazarlás nélkül, hanem amiatt is, mert nem kevés pénzünkbe került, most azonban kezdhetjük az egészet elölről.

Nem csupán az alutükrös fóliák jók a nedvesség ellen

Az építési alátétfólia, mint technológiai szigetelés, szintén a nedves aljzatként funkcionáló beton és a lépéshangot szigetelőlemez között nyújt védelmet. Külön nyereség, hogy nemcsak a nedvességgel szemben védekezhetünk vele, hanem a hőhidak és hanghidak kialakulása ellen is, még hatékonyabbá téve a szigetelést.

Mire jó a páraáteresztő fólia?

A fóliák páraáteresztő típusa az úgynevezett egyszeresen átszellőztetett magastetők esetében bizonyul nagyszerű választásnak. Ez egy olyan alátétréteg, amelyet közvetlenül a hőszigetelésre tudunk tenni. A nedvességgel szemben hatékony védelmet biztosít, ily módon elkerülhetővé válik a kintről érkező extra terhelés is.

Más típusú páraáteresztő fóliát akár alátéthéjazataként is alkalmazhatunk. Ennek fantasztikus a szakítószilárdsága, továbbá a hőállósága egyaránt. Éppen ezen vonásai révén fémlemezfedés alatt is nyugodtan használható.

Válasszunk fóliát mindig aszerint, hogy milyen funkcióknak kell megfelelnie! A legjobban passzoló darab lesz egyben a legtökéletesebb választás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek