Starity

A fátyol mögött: a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásának titkai

2023. október 15. 14:02   |   

A kislányok álma, amelyet felnőtt nőként pontról pontra megvalósítanánk: a tökéletes menyasszonyi ruha, melynek így számos elvárásnak kell megfelelnie. Az esküvő szervezésekor e fehér álom kiválasztása okozza talán az egyik legnagyobb fejtörést. Íme néhány tipp, amivel segítünk kicsit egyszerűbbé tenni a dolgod!

hirdetés
A fátyol mögött: a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásának titkai

Menyasszonyi ruhák régen és most

Régebben még nem minden nőnek volt lehetősége egy külön menyasszonyi viseletet varratni, így általában a legszebb, ünneplő ruháikban mentek férjhez. Ma azonban már több lehetőségünk van megvalósítani a legmerészebb álmainkat is, ami az esküvői ruhákat illeti. Az Esküvőpalota meseszép menyasszonyi ruha választékából minden alkathoz és stílushoz megtalálhatjuk a legszebb, legkülönlegesebb darabokat.

A menyasszonyi ruhák többsége ugyanakkor fehér. Bár ma már természetesnek vesszük, nem volt ez mindig így. A régi korok női sötétebb színű ruhákban, akár feketében is férjhez mehettek. Az egyes népcsoportok körében (pl. csángók) pedig a népviseletnek megfelelő, gyönyörű hímzés- és formavilágú öltözékek voltak divatosak. Ezek színe is változatos volt, voltak köztük fehér alapú, de nem ritkán tarka öltözékek is.

Hogyan válaszd ki az álomruhát?

Legyen bármilyen színű is a vágyott menyasszonyi ruhád, van néhány ötletünk, amivel könnyebbé teheted a mellette való döntést!

  1. Jelölj ki egy keretösszeget!

    Nem túl romantikus, mi mégis a “piszkos” anyagiak behatárolásával kezdenénk. Mire van kereted? Ha ezt előre meghatározod, nem ér csalódás a próba idején, hogy egy drágább, de gyönyörű darabot nem vihetsz haza.

  2. Ismerd a saját testalkatod!

    Teljes mértékben egyetértünk a mondással, hogy minden nő gyönyörű. Azonban azt is hozzátennénk: mindenki másképp az. Van, akinek a sellő stílusú menyasszonyi ruhák állnak jól, megint másoknak inkább az egyenes, klasszikus szabásvonalú. Az uszályos, esetleg tüllös darabok is csodálatosak, de csak akkor, ha kényelmesen érezzük magunkat bennük, mert illenek hozzánk.

  3. Kezdd el idejében a keresgélést, varratást!

    Ha a fejedben él egy pontos kép a tökéletes darabról, és van rá kereted is, ne az utolsó pillanatra hagyd a varrónő vagy tervező kiválasztását! Egy-egy kézműves ruha elkészítési ideje akár háromnegyed év is lehet; ezzel mindenképpen számolj.

  4. +1. Illik hozzád?

    Ha valóban a stílusod, bátran mondj igent a ruhára. De ha csak a kialakítása tetszik, akkor pedig gondold át, megéri-e feszengened jó pár órán át egy kényelmetlen darabban.

Legyen a döntés a Tiéd!

Bár gyakori, hogy bizalmas hölgyrokonokkal, barátnőkkel érkeznek a menyasszonyok, egy dolgot fontos szem előtt tartanunk a ruha kiválasztásakor. Mindenkinek van egy elképzelése arról, hogyan is kellene kinéznie a menyasszony öltözékének. Ezek az elképzelések azonban általában merőben eltérnek egymástól. Ez így is van jól, hiszen más-más egyéniségek vagyunk, de végső soron csak az számít, amit a leendő ara gondol. Hiszen ő fogja majd viselni a ruhakölteményt több mint fél napon át. Hallgasd meg azok tanácsait, akikben bízol – de ne hagyd magad befolyásolni! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek