Starity

Esküvő a fenntarthatóság jegyében

2023. november 11. 16:04   |   

Az élet minden területén környezettudatosságra törekedtek és szeretnétek, ha ez a szemlélet a nagy napot is átitatná? A jól bevált megoldások olykor kevéssé kímélik a bolygót, viszont a legtöbb dolognak van környezetbarát alternatívája, nézzük meg most ezeket!

hirdetés
Esküvő a fenntarthatóság jegyében

Az esküvőn minden Rólatok szól, de ez úgy is lehet gyönyörű és életre szóló élmény, hogy közben nem terheli a Földet irreálisan magas energiahasználattal és fölösleges hulladékkal. Az esemény ökológiai lábnyomát lehet csökkenteni, mégpedig úgy, hogy semmiről sem kell lemondanotok, sőt, Tiétek lehet az érzés, hogy ide is beengedtétek a fenntarthatóságot. Ne feledjétek, hogy minden apróság számít!

Jól megválasztott esküvőhelyszín

A szén-dioxid kibocsájtást úgy csökkenthetitek, hogy felméritek a távolságokat és olyan helyszínt választotok, amihez a vendégeknek a lehető legkevesebbet kell utazniuk - ez nem mellesleg nekik is kényelmes. Persze ezt is fokozhatjátok még, a legjobb, ha egyetlen helyszín ad otthont a szertartásnak és a lakodalomnak.

Papír helyett online meghívók

Nem kell feltétlenül a hagyományos, papír alapú meghívókban gondolkodnotok, helyette választhatjátok azt, hogy online értesítitek a vendégeket. Ezzel nem csak az extra papírhulladékra mondotok nemet, de ráadásul sokkal egyszerűbben intézhetitek a dolgot és a költségeiteket is csökkenthetitek.

A környezetbarát ruha titkai

A bérlés fenntartható választásnak tűnik, de a tisztításhoz használt vegyszerek miatt sokak szerint mégsem olyan jó ötlet, az viszont biztos, hogy a varratás csak egy újabb ruha a bolygónak. Az abszolút zöld megoldás az örökölt menyasszonyi ruha átalakítása vagy egy meglévő ruhadarabokból kreált saját változat.

Gondosan megtervezett menü

A fenntarthatóság a menüt illetően elsősorban a helyi és szezonális alapanyagok használatát jelenti, ezen felül érdemes újragondolni a hús-zöldség arányt, a vendégélmény megőrzése mellett. A mennyiségek precíz tervezésével nincs ételpazarlás, ami pedig mégis marad, azt környezetbarát dobozokba csomagolva el lehet vinni.

Természetes esküvői dekoráció

Ha száműzitek a műanyagot, az máris fél siker, helyette pedig választhattok természetes anyagokat és a vágott virágot is lecserélhetitek cserepesre vagy selyemből készült variációkra, az utóbbi ráadásul örök emlék. Egy természetközeli esküvői helyszínen mesterséges fényből is kevesebb kell, estére pedig jöhetnek a LED fényfüzérek, mécsesek.

Ha egyelőre az első pontnál jártok, azaz keresitek a tökéletes esküvői helyszínt, szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a Fenyőharaszt kastélyszállót, ami nem csak könnyen megközelíthető, de hangulatra is pazar!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek