Starity

Kiváló kamerakép 150 méterről? Igen, lehetséges!

2023. december 21. 21:09   |   

A modern biztonságtechnika területén egyre jobban elterjedtek az olyan megoldások, mint az okos kamera. Ezek a távolról vezérelhető eszközök azért terjedtek el, mert a hagyományos típusokkal ellentétben állítható optikai rendszerrel rendelkeznek és emellett még mozgathatóak is. Így nagyobb terület megfigyelésére alkalmasak.

hirdetés
Kiváló kamerakép 150 méterről? Igen, lehetséges!

Mi is az a PTZ kamera?

Ez a rövidítés a “pan-tilt-zoom” rövidítése, ami mozgatható optikai rendszert jelent. Ez arra utal, hogy a kamera képes egy meghatározott területre fókuszálni. 

A Fisotech által forgalmazott PTZ kamerák is képesek erre, ugyanis két tengelyen mozognak: vízszintesen és függőlegesen. Gyakori a beépített zoom funkció is, ami lehetővé teszi a távolabbi tárgyakra, területekre, sőt akár az emberekre való ráközelítést is.

Milyen előnyei vannak egy PTZ kamerának egy hagyományos kamerával szemben?

Már eleve az nagy előny, hogy rá lehet zoomolni az egyes területekre. Az már csak extra, hogy egy, akár 50-100 méterre lévő személyt vagy tárgyat is tisztán láthatunk így. Infrájának köszönhetően vaksötétben is jól lát.

Akár több kamera munkáját is el tudja végezni azáltal, hogy előre beállítjuk neki, milyen útvonalat járjon végig a működése közben. Például, ha van 3 közeli és 3 távoli hely, amit szeretnénk megfigyelni, akkor csak meg kell neki mutatnunk, hogy mit pásztázzon, és ő a járőrözés funkciójának köszönhetően mind a 6 helyszínt figyelni fogja, akár 0-24-ben.

Mozgáskövetést is tud, így például egy bolti szarka mozgása is lekövethető vele, vagy a gépjárműforgalom is egy telephelyen.

Mik a PTZ kamera felhasználási területei? Hol érdemes használni?

Legyen az ipari, kereskedelmi vagy magán biztonsági terület, bárhol bevethetők a PTZ kamerák. Számos területen alkalmazzák őket, de nézzünk ezek közül párat, ahol kifejezetten hasznosak!

Városi térfigyelő rendszerek kiépítéséhez tökéletes választást jelentenek. Közlekedési megfigyelő rendszerekhez, stadionokhoz és sportközpontokba, nagyobb létesítményekhez és építési területekhez is kiváló. Emellett a kereskedelmi biztonsági rendszerek részeként is jó szolgálatot tesznek.

Mivel nagyon sokoldalúak, a mozgatható optikai rendszerük pedig verhetetlen, így szinte minden területen bevethetők, ahol biztonsági felügyeletre van szükség.

Kiváló megoldás minden biztonsági feladatra

A PTZ kamerák népszerűsége töretlen, sőt felfelé ível, mivel ipari, kereskedelmi, közigazgatási és magán biztonsági területeken egyaránt nagyon hasznos eszközökről beszélünk.

Legyen szó akár vállalati, akár magánterületről, a legnagyobb biztonság elérése érdekében érdemes ezeket a kiváló eszközöket választani. Nagy területek minőségi megfigyeléséhez nem is lehetne jobbat választani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

video kamera ptz
hirdetés

Ajánlott cikkek