Starity

Chuck Norris adatlap-pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. június 28. 09:36 #1
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus
 
StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 05.03.01.
Hozzászólás: 12492
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Offline offline
Ide jöhetnek a texasi kopó életrajzai szombat estig pardon.gif
2013. július 05. 10:48 #2
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus
 
StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 05.03.01.
Hozzászólás: 12492
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Offline offline
Na, akkor mostantól jöhetnek azok az életrajzok smileeee.gif
2013. július 06. 17:55 #3
- törölt felhasználó -    
Amit tudni kell róla:

Chuck Norris amerikai színész és harcművész. Számos akciófilmben jelent már meg, beleértve a Way of the Dragont (A sárkány útja), melyben Bruce Lee-vel közösen játszott főszerepben. 1993-tól 2001-ig főszerepet játszott a Walker, Texas Ranger (Walker, a texasi kopó) című akciósorozatban.

Élete:

Norris az Oklahomai Ryan városában született 1940. március 10-én Carlos Ray Norris Jr. néven. Szülei, Wilma Scarberry és Ruud Draak. Édesanyja később változtatta nevét Norrisra. Édesapja szerelőként, buszsofőrként és teherautó-sofőrként dolgozva tartotta el a családot. Apai részről cherokee indián, anyai részről pedig angol-ír származású. Van két öccse, Wieland Clyde Norris (1943) és Aaron Norris (filmproducer, rendező és színész ~ 1951. november 23.). Wieland 1970-ben elesett a vietnámi háborúban. Chuck 16 éves volt amikor szülei elváltak. Édesanyjával és testvéreivel a kansasi Prairie faluba, majd a kaliforniai Torrance-ba költöztek. Gyerekkora elég nyomasztó volt, nem volt sportos, félénk volt és a tanulmányi átlaga is csak közepes. A gyerekek sokszor gúnyolódtak rajta származása miatt és Chuck csupán arra vágyott, hogy jól elverhesse őket. Önéletrajzi könyvében elmesélte, hogy apja alkoholista volt és sosem törődött gyermekeivel. Szerette az apját, viszont nem szeretett vele lenni.
1958-ban csatlakozott a United States Air Policeman-hez (Egyesült Államok Légiereje), mint katonai rendész és a Dél-Koreai Osani Légibázisra küldték. Itt kapta a Chuck becenevet. Érdekelni kezdte őt a Tang Soo Do (tangsudo) koreai harcművészet. Elkezdett edzeni Hvang Gi nagymesternél elsősorban shotokan karatét, ősi koreai szubakut, kínai wushut, kung fut és a koreai taekkyont. Később megszerezte a fekete övet tangszudóban, taekwondóban és Shito-Ryu karatéban és a brazil Jiu-Jitsuban. Megalapította a Chun Kuk Dot (Egyetemes út) és az Egyesült Harcművészetek Szövetségét (UFAF). Dél-Koreából áthelyezték a kaliforniai March Air Force Base Légitámaszpontra, így visszatért az Egyesült Államokba. 1962. augusztusában szerelt le anélkül, hogy valaha is harcolt volna. Ezután elkezdett dolgozni a Northrop repülőgépgyártó vállalatnál valamint szülővárosában megnyitotta saját karateiskola-hálózatát, ahol kezdetben másodállásban, munkaidő után tartott edzéseket. A hivatalos honlapján fel van tüntetve, hogy Steve McQueen, Chad McQueen, Bob Barker, Priscilla Presley, Donny Osmond és Marie Osmond is az ügyfelei voltak.

Karrier:

~Harcművészet:

Első két versenyén vereséget szenvedett Joe Lewisszal és Allan Steennel szemben. 1967-ben bizonyított a harcművészetekben és eredményei vetekedtek Joe Lewis, Skipper Mullins, Steve Sanders, Victor Moore, Ron Marchini és Arnold Urquidez eredményeivel. Egy évvel később ismét vereséget szenvedett Louis Delgadóval szemben. Ez volt a tizedik és egyben utolsó veresége a pályafutása során. 1968. november 24-én megbosszúlta Delgadóval szembeni vereségét és ezúttal győzelmet aratott, ezzel elnyerte a Professional Middleweight Karate Champion (Profi középsúlyú karatebajnok) címet, melyet a következő hat évben senki nem tudott tőle elvenni. 1969-ben a Karate Hármas Koronáját is elnyerte a legtöbb versenygyőzelmével, valamint a Fekete Öv (Black Belt) magazin-díját, az Év Karatésa címet.

~Színészet:

1964-ben ismerkedett meg Bruce Lee-vel egy Long Beachi harcművészeti bemutatón. Nagy hatással voltak egymásra. Bruce beszélte rá, hogy próbáljon szerencsét a filmiparban. 1969-ben debütált Dean Martin filmjében, a The Wrecking Crew-ben (Bontóbrigád). 1972-ben kapta meg Colt szerepét, Bruce Lee ellenfelét A Sárkány útja című filmben. Ez volt Bruce első saját rendezésű filmje. A filmet Hongkongban 1972-ben mutatták be, míg Magyarországon csak a '80-as évek közepén kezdték el vetíteni a mozikban. Kínai (kantoni) címe Meng long guojiang, melynek jelentése A dühöngő sárkány átkel a folyón. Magyarországon A Sárkány útja címen lett híres. 1974-ben Steve McQueen bátorítására elkezdte az MGM Stúdió színésziskoláját. 65-10-es karaterekordjával visszavonult az aktív versenyzéstől.
Első főszerepét 1977-ben kapta a Breaker! Breaker! (Országúti bunyós) című akciófilmben. Ezt követte 1978-ban a Good Guys Wear Black (A jó fiúk feketében járnak) akciófilm, 1980-ban a The Octogon (Karatés védőangyal), 1981-ben az An Eye for An Eye (Te nem lehetsz gyilkos) majd 1983-ban a Lone Wolf McQuade (Magányos farkas) című akciófilm. Ezek a filmek tovább növelték a népszerűségét. 1984-ben James Braddock ezredest alakította az Ütközetben eltűnt című akciófilmben. Ez volt az első olyan film amely a Vietnámban fogva tartott amerikai katonák kiszabadításáról szól. A film producerei Yoram Globus és az izraeli Menahem Golan voltak. Forgalomba a Cannon Films hozta. Chuck később a filmet elhunyt öccsének emlékének ajánlotta.

Még ebben az évben felajánlottak neki egy szerepet a Karate kölyökben, de Chuck visszautasította, mivel nem akarta rossz színben feltüntetni a harcművészetet. Az elkövetkezendő négy esztendőben a Cannon Films Stúdió legkiemelkedőbb sztárja lett. Nyolc filmben kapott szerepet, köztük az 1985-ös Code of Silence-ben (A csend kódja), az 1986-ban bemutatott The Delta Force-ban (Delta Kommandó) és a Firewalker-ben (A Tűzjáró), melyben együtt játszott az Oscar-díjas Louis Gossett Jr.-al. 1986-ban részt vett a Ruby Spears Productions rajzfilmjében, a Chuck Norris: Karate Kommandos amerikai animációs televíziós mini-sorozatban, melyben önmagát alakította. 1992-ben szintén önmagát alakította A bajnok és a kölyökben.
Több, nagy költségvetésű mozifilmben játszott, de a '80-as évek végén karrierje leáldozni látszott. 1993-ban elkezdte a Walker, Texas Ranger (Walker, a texasi kopó) forgatását, melyet nyolc évig vetítettek a CBS csatornán. 2005. október 17-én bemutatták a Walker, a texasi kopó - Trial by Fire, az eredeti sorozat úgymond folytatását. Ennek nem volt nagy sikere, ezért leálltak a forgatással. 1993-ban főszerepet kapott a testvére, Aaron által rendezett Hellbound című akcióthrillerben, melyet a Cannon Films forgalmazott. A bemutató dátuma 1994. április 8. Egy évvel később szintén testvére filmjében, a Top Dog (Szuperhekus kutyabőrben) című akcióvígjátékban kapott főszerepet. A film fogadtatása negatív volt, egyesek szerint túlságosan hasonlít a K-9 (Kutyám, Jerry Lee) című filmre. A költségvetés 6 millió dollár volt, de csak 5 millió dollár bevétel jött össze.

1998-ban megkapta Jack Fallon szerepét a Logan bosszúja akciófilmben. A történet szerint Jack az unokaöccsét, Logant megtanítja a hadviselés minden trükkjére, hogy a szülei gyilkosai után eredhessen. A forgatókönyvet Chuck és testvére, Aaron írta Walter Klenhard-al közösen. 2000-ben vendégszerepelt Sammo Hung A harc törvénye című sorozatában Walker szerepében. Ugyanebben az évben Joshua McCord-ot alakítja Az elnök zsoldosa című akciófilmben. A forgatást 1999. november 30-án kezdték a Texasi Dallasban és 2000. március 21-én fejezték be. A költségvetés 20 millió dollár volt. Április 2-án mutatták be Amerikában, hónapokkal később pedig kiadták DVD-n Franciországban, Angliában és Argentínában. 2001-ben Olaszországban is kiadták DVD-n. Két évvel később főszerepet kapott a film folytatásában, Az elnök zsoldosa 2: Végveszélyben című akciófilmben.
A 2005-ös The Cutter (Karátos védelem) című akcióthriller film után visszavonult a színészettől és csak videojátékok hirdetéseiben valamint reklámokban jelent meg. Reklámozott többek közt a T-Mobile-nál és a lengyel BZ WBK banknál. Ezen kívül megjelent Christie Brinkley Infomercials televíziós reklámjában, ahol a Total Gym márkanevű otthoni fitness gépeket reklámozták. Hosszú kihagyás után 2011-ben szerepet ajánlottak neki a The Expendables 2 (A feláldozhatók 2.) című amerikai akciófilmben, melynek rendezője Simon West volt. Chuck azonban csak úgy volt hajlandó elfogadni Booker szerepét, ha eltávolítják a forgatókönyvből a sok vulgáris párbeszédet, ami miatt a fiatal korosztály nem tudná megnézni a filmet. A producerek ezt a döntést elfogadták, így 2011. szeptemberében megkezdődtek a forgatások, amely 14 hétig tartott. A főszerepben Sylvester Stallone mellett többek között Dolph Lundgren, Jet Li, Jason Statham, Chuck Norris, Liam Hemsworth, Terry Crews, Nan Yu és Randy Couture látható, mellékszereplőkként Arnold Schwarzenegger és Bruce Willis. A főgonosz szerepét ezúttal Jean-Claude Van Damme és testőre, Scott Adkins kapta. A becslések szerint 100 millió dollár volt a költségvetés. A film helyszínei között szerepel Bulgária, Hong Kong és New Orleans. Európában 2012. augusztus 16-án, Amerikában egy nappal később mutatták be a filmet. Világszerte 312 millió dollár bevételt hozott a film.

Magánélet:

A középiskola végeztével, 1958-ban feleségül vette Diane Holecheket, akitől 1963-ban megszületett első gyermeke, Mike. Két évvel később a párnak ismét fiúgyermeke született, aki az Eric nevet kapta. 1964-ben született egy lánygyermeke (Dina) egy házasságon kívüli kapcsolatból. 1988-ban, 30 évnyi házasság után elváltak. 1998-ban feleségül vette Gena O'Kelley modellt, akitől 2001-ben ikrei születtek. A kisfiú a Dakota Alan, a kislány pedig Danilee Kelly nevet kapta.

Politika:

1988 óta támogatja a Republikánus pártot és osztja a párt nézeteit is. Politikai irányultsága konzervatív.

Kereszténység:

Chuck Norris nyíltan keresztény. Több keresztény témájú könyveknek a szerzője, mint pl. a The Justice Riders. 2008. április 22-én támogatását fejezte ki az intelligent design movement, amikor áttekintette Ben Stein Expelled a Townhall.com-on.

Aktivizmus:

Filantrópia: amellett, hogy színész, emberbarát is. Segíti és hozzájárul különböző szervezetek, alapítványok megsegítéséhez, mint pl. a Funds for Kids, Veteran's Administration National Salute to Hospitalized Veterans, United Way és a Make-A-Wish Foundation alapítványoknak adományozik és adománygyűjtő tevékenységeket folytat. A U.S. Veterans Administration szóvívője. 2001-ben megkapta a Veteran of the Year díjat az American Veteran Awards-on. 1979-ben megalapította a United Fighting Arts Federation sportszövetséget. 1990-ben a KickStart jótékonysági szervezetet is ő alapította. A KickStart Kids egy középiskolai program, amely a veszélyeztetett gyermekeket próbálja távol tartani a drogoktól, a bandáktól és inkább a harcművészetekre képezik ki őket. A KickStart Kids jelenleg több, mint 30 iskolával működik és több, mint 4300 gyermeken, fiún és lányon egyaránt segít. 2005-ben megalapította a World Combat League (WCL) harcművészeti versenyt. A bevétel egy részét a KickStart program kapja. Emellett támogatja a Vijay Amritraj alapítványt, amelynek célja, hogy reményt, segítséget és gyógyulást ad a védtelen, ártatlan, betegségben szenvedők és rossz körülmények között élő embereknek Indiában. Támogatja és segíti a Paediatric HIV/AIDS alapítványt Delhiben, egy Karnataka-i (India) iskolát, ahová vak gyermekek járnak valamint egy missziót, amely a HIV/AIDS fertőzött felnőttekkel törődik.

Chuck Norris viccek:

Az internetezők körében kezdett elterjedni pár évvel ezelőtt, hogy Norrisról abszurd és humoros megállapításokat találnak ki. Ez mára már Magyarországon is népszerűvé vált.

Filmográfia:

FILMEK:

2012 - The Expendables 2. / A feláldozhatók 2.
2005 - The Cutter / Karátos védelem
2005 - Walker, Texas Ranger: Trial by Fire / Walker, a texasi kopó - Újra akcióban
2003 - Bells of Innocence / Démoni harangok
2002 - The President's Man: A Line in the Sand / Az elnök zsoldosa 2: Végveszélyben
2000 - The President's Man / Az elnök zsoldosa
1998 - Logan's War: Bound by Honor (TV film) / Logan bosszúja
1996 - Forest Warrior / Az erdő harcosa
1995 - Top Dog / Szuperhekus kutyabőrben
1994 - Hellbound / Hellbound - Út a pokolba
1994 - Walker Texas Ranger 3: Deadly Reunion
1993 - Wind in the Wire (TV film)
1991 - The Hitman / A bérgyilkos
1990 - Delta Force 2: The Colombian Connection / Delta kommandó 2. - A kolumbiai kapcsolat
1988 - Hero and the Terror / A hős és a terror
1988 - Braddock: Missing in Action III / Ütközetben eltűnt 3.
1986 - Firewalker / A Tűzjáró
1986 - The Delta Force / Delta Kommandó
1985 - Invasion U.S.A. / Tomboló terror
1985 - Code of Silence / A csend kódja
1985 - Missing in Action 2: The Beginning / Ütközetben eltűnt 2. - A kezdet
1984 - Missing in Action / Ütközetben eltűnt
1983 - Lone Wolf McQuade / Magányos farkas
1982 - Forced Vengeance / Élő fegyver
1982 - Silent Rage / Néma düh
1981 - An Eye for an Eye / Te nem lehetsz gyilkos
1980 - The Octagon / Karatés védőangyal
1979 - A Force of One / Egyszemélyes hadsereg
1978 - Good Guys Wear Black / A jó fiúk feketében járnak
1977 - Breaker! Breaker! / Országúti bunyós
1974 - Huang mian lao hu
1973 - The Student Teachers
1972 - Meng long guo jiang / A sárkány útja
1968 - The Wrecking Crew

SOROZATOK:

1993-2001 - Walker, Texas Ranger (196 epizód) / Walker, a texasi kopó
2000 - Martial Law (1 epizód) / A harc törvénye
1999 - Sons of Thunder (4 epizód)

ÖNMAGA:

2004 - Dodgeball: A True Underdog Story / Kidobós: Sok flúg disznót győz
2003 - Yes, Dear (TV sorozat, 1 epizód) / Igen, drágám!
1992 - Sidekicks / A bajnok és a kölyök

PRODUCER:

2007 - Inside World Combat League (TV film)
2005 - The Cutter / Karátos védelem
2005 - Walker, Texas Ranger: Trial by Fire / Walker, a texasi kopó - Újra akcióban
2004 - Birdie and Bogey
2002 - The President's Man: A Line in the Sand / Az elnök zsoldosa 2: Végveszélyben
2000 - The President's Man / Az elnök zsoldosa
1995-2001 - Walker, Texas Ranger (12 epizód) / Walker, a texasi kopó
1999 - Sons of Thunder (6 epizód)
1998 - Logan's War: Bound by Honor (TV film) / Logan bosszúja
1992 - Sidekicks / A bajnok és a kölyök

FORGATÓKÖNYVÍRÓ:

1997-2001 - Walker, Texas Ranger (6 epizód) / Walker, a texasi kopó
1999 - Sons of Thunder (TV sorozat)
1998 - Logan's War: Bound by Honor (TV film) / Logan bosszúja
1988 - Braddock: Missing in Action III / Ütközetben eltűnt 3.
1985 - Invasion U.S.A. / Tomboló terror
1 felhasználónak tetszik: duracell
2013. július 06. 23:25 #4
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Pályázat beküldését lezárom. Egyetlen pályázóé, Juanitáé lesz az egyetle, eredeti és legyőzhetetlen Chuck Norris. Gratulálok a szép életrajzhoz. taps.gif Lapátadás holnap este. beer.gif
2 felhasználónak tetszik: duracell, Lindsay019
2013. július 07. 06:45 #5
- törölt felhasználó -    
Nagyon szépen köszönöm! smileeee.gif

Édesapám emlékére, aki nagy Walker rajongó volt! cray.gif
6 felhasználónak tetszik: Kazuo, Luckie, Lindsay019, Nina 10, Riley13, Bessie
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!