Starity

Pink - Adatlap Pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. január 29. 12:30 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Indul az újabb kör! A Lizzy Lewis által nyitott, új Adatlapos topikban ismertetésre került a szabályzat, mielőtt pályázol, mindenképpen olvasd át! A legfontosabbakat azért elismétlem:
- saját szavaiddal megfogalmazott, igényes, kreatív biográfiákat várunk!
- kampányolni tilos!
- a szavazatokat csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól van módunk elfogadni!
- magadra ne szavazz! wink.gif
- a pályázaton elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted!
- a pályázatra szombat délig várjuk az életrajzokat, és onnantól kezdve vasárnap délig lehet szavazni az általatok legmegfelelőbbnek ítélt életrajzra!
3 felhasználónak tetszik: Emeloverr., Selz1992, lucymharding
2017. február 04. 11:54 #2
lucymharding
lucymharding
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.22.
Hozzászólás: 1524
Csatolások: 14577
Azonosító: 229927
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! blush.gif meghajolo.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA
Alecia Beth Moore, művésznevén Pink amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő. Első szóló lemeze 2000-ben jelent meg Can't Take Me Home címmel. A lemezen két olyan dal is szerepelt, amely toplistás lett. 2002-ben, második lemeze megjelenésekor kiderült, hogy Pink jelentős stílusváltáson esett keresztül, első lemeze még R&B stílusban jelent meg, azonban második, Missundaztood című albuma már tartalmazott country, R&B, rock és sok más stílust is. Eddig összesen 6 stúdióalbuma jelent meg.

ÉLETE
Alecia Beth Moore 1979. szeptember 8-án született a pennsylvaniai Doylestownban. Édesanyja Judy Moore, ápolónő, édesapja James Moore, katona volt. Doylestownban nőtt fel, itt járt általános és középiskolába is. Már kiskorában eldöntőtte, hogy énekesnő szeretne lenni. Középiskolás évei alatt csatlakozott élete első együtteséhez, mely a Middleground nevet viselte. A banda nem ért el különösebb sikereket. Szintén a középiskolában kezdett el dalszövegeket írni, amellyel érzéseit szerette volna kifejezni. 16 évesen csatlakozott egy atlantai együtteshez, a Choicehoz. Az együttest végül a LaFace leszerződtette, és 1996-ban elkészült első hivatalos daluk, a Key to My Heart. A dal a Kazaam című film egyik betétdala lett. Később az együttes feloszlott Pink pedig szólókarrierbe kezdett.

KARRIER
1999-2002
Miután a Choice együttes feloszlott, Pink leszerződött a LaFace kiadóval, és el kezdett dolgozni első albumán. Első, debütáló lemeze 2000-ben jelent meg Can't Take Me Home címmel. Az albumon két olyan dal is szerepelt, amely toplistás lett. Az album Amerikában kétszeres platinalemez lett, világszerte négymillió példányt adtak el belőle. Az első kislemeze a There You Go volt az albumról. A kislemez nemzetközileg is sikeres lett, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban is bekerült a legjobb 10 közé. Erről az albumról még két kislemez került kiadásra, a Most Girls és a You Make Me Sick. A Most Girls bekerült az amerikai Billboard slágerlista 10 legjobb kislemeze közé.

2000-ben Pink nyerte az Év új női előadója díjat a Billboard Music Awardson. 2001-ben Pink, Christina Aguilera, Mya és Lil'Kim rapper feldolgozták a Lady Marmalade című dalt, amely a Moulin Rouge! című film betétdala lett. Az Egyesült Államokban felkerült a Billboard Legjobb 100 slágerlistájára, így ez a dal lett Pink első dala, amellyes vezette az amerikai slágerlistát. A sikert segítette még, hogy a dalhoz videoklip is készült, amely elnyerte az MTV Video Music Awardon az Év legjobb videója díjat. Szintén ezzel a dallal nyerte el Pink első Grammy-díját is.

Pink új irányban kezdte próbálgatni hangját, így több művészi segítséget is kért második albumához. Kedvenc együttese a 4 Non Blondes volt még felfedezése előtt, így 2001-ben úgy döntött felveszi Lindával a kapcsolatot. Végül közös munka lett az eredménye, így született meg például a Get The Party Started vagy az Eventually című dal. 2001. novemberében jelent meg második szólólemeze, Missundaztood címmel. Az album első kislemeze a Lindával közösen alkotott Get The Party Started lett. Az album több országban is bekerült a Legjobb 5 dal közé a sikerlistákon. Az albumról ezen kívül még három kislemez jelent meg. 2002-ben elindult első turnéjára a Party Tour-ra, melynek keretein belül fellépett Amerikában, Ázsiában, Európában és Ausztráliában is. A turnénak összesen 55 állomása volt.

2003-2007
2003. november 11-én megjelent harmadik albuma Try This címmel. Az albumon többek között Linda Perry és a Rancid együttes frontembere Tim Armstrong is közremükődött. Az album első kislemeze, a Trouble lett, ezzel Pink elnyerte második Grammy díját a Legjobb női rockelőadó kategóriában. Pink ebben az évben elindult második önálló turnéjára, a Try This Tourra. A turné keretein belül fellépett Európában és Ausztráliában is, itt fogadták ugyanis legjobban az új albumát. 2005-ben Lisa Marie Presley kérte fel egy duett dalra új albumára. A közös daluk címe Shine lett.

Pink negyedik stúdióalbuma 2006 áprilisában jelent meg I'm Not Dead címmel. A korongon olyan neves producerek működtek közre, mint Billy Mann, Butch Walker vagy Josh Abraham. Ez az album sokkal sikeresebb lett, mint a harmadik album. Az album egyik legsikeresebb száma a Stupid Girls lett, mellyel Pink ismét Grammy díjat kapott. A számban kiparodizálja például Lindsay Lohant és Paris Hiltont is. Az énekesnő újabb turnéra indult, hogy népszerűsítse albumát. A turné az I'm Not Dear Tour nevet kapta. Az egyik londoni koncertről DVD lemez is készült, Pink: Live from Wembley Aréna címmel. 2006 és 2007 között több különböző előadóval is együttműködött. 2007 decemberében megjelent első válogatásalbuma a Pink Box, melyen hallhatók Pink első négy albumának legsikeresebb számai.

2008-2012
2008-ban kezdett új albumán dolgozni. 2008. október 28-án jelent meg ötödik szólóalbuma Funhouse címmel. Az album első kislemeze, a So What Pink egyik legsikeresebb dala lett. 2009 februárjában ismét turnéra indult. 2010-ben jelent meg az album utolsó kislemeze, Glitter in Air címmel, amivel később fellépett a Grammy díjátadón is.

2010-ben, miután megjelent egy újabb válogatásalbuma, hosszabb szünetre vonult. 2010 év végén jelentette be, hogy babát vár. Kislánya 2011. június 2-án született. 2012-ben Pink újra visszatért.

2012-jelen
Megjelent hatodik stúdióalbuma The Truth About Love címmel. A lemezen leginkább szerelmes, és szomorú dalok kaptak helyet. A Billboard 200 sikerlistán listavezető lett, így ez lett Pink első listavezető albuma, amit később Grammy díjra is jelöltek. Júliusban jött ki az album kislemeze a Blow Me (One Last Kiss). Az album 2012-ben a 6. legtöbbet eladott album lett. A második kislemez 2012 októberében jelent meg Try címmel. A negyedik kislemez, a Just Give Me a Reason 2013 februárjában jelent meg. 2013-ban további három kislemez jelent még meg, a True Love a Walk of Shame és az Are We All We Are. 2013. február 13-án ismét turnézni indult. A turné ezúttal a The Truth About Love Tour nevet kapta.
Két számot írt Cher Closer to the Truth albumához, az I Walk Alone-t és a Lie to Me-t. 2013-ban főszerepet játszott a Thanks for Sharing című filmben Gwyneth Paltrowés Mark Ruffalo mellett. Szintén ebben az évben a Billboard az év nőjének nevezte.

2014-ben bejelentette, hogy együtt dolgozik Dallas Greennel egy együttműködési albumon a You+Me bandanév alatt. Az album Rose Ave címen jött ki 2014 október 14.-én. 2015 augusztusában Pink készítette el a Today's the Day című dalt a 13. évad The Ellen DeGeneres Show-hoz.
2016 februárjában bejelentették, hogy Pink át fogja dolgozni a Lucy in the Sky with Diamonds című Beatles számot a Netflix egyik sorozatához, a Beat Bugshoz. Szintén ebben a hónapban bejelentették, hogy átdolgozta a White Rabbitot az Alice Tükörországban című filmhez, míg áprilisban kiderült, hogy közreműködött a film egyik betétdalában, a Just Like Fireben. 2016 júliusában bejentette, hogy megírta a Recovering című számot a francia-kanadai énekesnek Celine Dionnak a következő angol nyelvű albumához. Pink vendégénekeseket biztosított a country énekes Kenny Chesney's kisalbumához a Setting the World on Fire-hoz ami 2016 augusztusában jelent meg.

SZEMÉLYES KÉP
Pink eltekintve a zenesi sikereitől szintén ismerté vált a stílusáról. Gyakran lehetett látni "kalandos" hajakkal, mint például fluoreszkáló tüskékkel, rózsaszín csíkos rasztákkal még koromfekete deszkás stílussal is. A stílusára vonatkozóan azt mondta az InStyle-nek, hogy: "Eklektikus vagyok. Fiús lány vagyok, egyfajta hippi és egyfajta gengszter[...] Nem tudom, hogy ez jó dolog-e, de ez vagyok én.

MAGÁNÉLET
Pink Philadelphiában a 2001-es X Games alkalmával találkozott a profi motocross versenyzővel Carey Hart-atl. Egy rövid elválasztást követően Pink egy Mammoth Lakes-i motocross verseny alkalmával lett eljegyezve 2005-ben. Pink mint segítő vett részt a versenyen, és egy jelzőtáblára írta ki, hogy "Hozzám jössz? Komolyan!". Hart nem vette észre egyből és folytatta még egy körig. Amikor észrevette lejött a pályáról, hogy ott helyben elfogadja. Ezután Pink rávvette, hogy fejezze be a versenyt mert nem menne hozzá egy veszteshez. 2006 január 6.-án házasodtak össze Costa Ricán.

Több hónapnyi spekuláció után Pink 2008 februárjában bejelentette, hogy ő és Hart elváltak. Hart késbb feltűnt a 2008-as klippjében a "So What"-nak, ami az elválásukkal bírkózott meg. A pár kapcsolati tanácsadót keresett az elválásuk alatt, annak a reményében, hogy rendbejöjjön a kapcsolatuk. 2010 februárjában Pink elismerte, hogy ő és Hart újra együtt vannak. Hart feltűnt Pink 2 klippjében is, a "Just Give Me a Reason"-ban és a "True Love"-ban.

2010 novemberében Pink az ElLen DeGeneres show-ban jelentette be, hogy ő és Hart első gyermeküket várják. 2011 júniusában megszülte a lányukat. 2016 decemberében született a második gyermekük, egy fiú.

Pink a támogatója a kötődő nevelésnek.

2010-ben feltűnt a Forbes "The Celebrity 100" listáján a 27. helyen 44 milliós keresettel. 2011-ben megjelent a Forbes "The Top-Earning Women in Music" listáján a 6. helyen 22 milliós keresettel, átlagosan 1 millió per turné. 2009-ben a Billboard a 6. helyre tette a "Money Makers" listáján 36,347,658-as keresettel. 2013-ban bekerült a Forbes "Highest Paid Mucisians" listájára 32 milliós keresettel.

DISZKOGRÁFIA
Stúdióalbumok
2000: Can't Take Me Home
2001: Missundaztood
2003: Try This
2006: I'm Not Dead
2008: Funhouse
2010: Greatest Hits...So Far!!!
2012: The Truth About Love

DVD lemezek
2006: Pink: Live in Europe
2007: Pink: Live from Wembley Arena
2009: Pink: Live In Australia
2013: Pink: Live in Melbourne

FILMOGRÁFIA
2002: Rollerball
2003: Charlie angyalai: teljes gázzal
2007: Katakombák
2010: Vágyak szerelmesei
2013: Vágyak szerelmesei
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2017. február 04. 12:17 #3
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Már majdnem megijedtem, hogy Pink lapjának nem jut gazdi. laugh.gif Örülök, hogy nem így lett. A lapot az egyetlen pályázónk, lucymharding kapja! Szép munka volt! meghajolo.gif
4 felhasználónak tetszik: duracell, Emeloverr., lucymharding, Lindsay019
2017. február 04. 12:38 #4
lucymharding
lucymharding
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.22.
Hozzászólás: 1524
Csatolások: 14577
Azonosító: 229927
Offline offline
Idézet (Grace Benning @ 2017.02.04. 12:17)
Már majdnem megijedtem, hogy Pink lapjának nem jut gazdi.  laugh.gif Örülök, hogy nem így lett. A lapot az egyetlen pályázónk, lucymharding kapja! Szép munka volt!  meghajolo.gif

Köszönöm szépen és a lehetőséget is! blush.gif meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!