Starity

7 sztár, akinek meggyűlt a baja a droggal

Kapcsolódó sztárok

Marilyn Monroe Marilyn Monroe 325

Színésznõ, Énekesnõ

Robert Downey Jr. Robert Downey Jr. 79

Színész, énekes,...

Amy Winehouse Amy Winehouse 390

énekesnõ,...

Lady Gaga Lady Gaga 16

Énekesnõ

Judy Garland Judy Garland 3964

színésznő

Janis Joplin Janis Joplin 2689

énekesnő

Kapcsolódó cikkek

hirdetés
2012. szeptember 13. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Számos híresség válik valamilyen káros szokás, drogproblémák vagy alkoholizmus áldozatává. Sokan azért hódolnak függőségüknek, mert a színpadon, a kamerák és a nézők előtt maximálisan kell teljesíteniük – ez pedig hatalmas lelki nyomást jelent. A szerencsésebb sztárok felismerték és legyőzték a függőséget, akadtak azonban, akik teljesen egyedül maradtak a problémájukkal, s sajnos ez lett a vesztük.

7 sztár, akinek meggyűlt a baja a droggal

Manapság alig találni olyan hírességet, akinek a múltján nem díszeleg egy-egy sötét folt. Az alkohol- és drogbotrányok mára megszokott dolognak számítanak a sztárvilágban. A függő hírességek egy része nem maradt segítség nélkül, és képesek voltak felhagyni káros szenvedélyükkel, azonban jó pár celeb nem tudott idejében leszokni, és sajnos végül ez lett a vesztük. Cikkünkben felsorolunk néhány sztárt, akik, ha idejében segítséget kaptak volna, még ma is köztünk lehetnének, illetve említést teszünk olyan hírességekről is, akik szembeszálltak a veszélyes szenvedélyekkel.

hirdetés

Amy Winehouse

A legendás énekesnő egyedi hangjával és stílusával valószínűleg örökre beírta magát a zene történelmébe. Bár a színpadon eleinte csak a csillogás és a jólét látszott, a híresség komoly magánéleti problémákkal küzdött. Karrierje kezdete óta alkohol- és drogproblémái voltak – többször hallhattuk, hogy elvonókúrára kényszerült, később azonban ismét a káros szerekért nyúlt. Utolsó fellépése is botrányba fulladt – Amy tudatmósosító szerek hatása alatt lépett a színpadra, többször elfelejtette a szöveget, és abbahagyta az éneklést – a tömeg csúnyán kifütyülte. Ezt követően a sztár sorra mondta le a koncerteket. Tavaly, július 23-án pedig megtörtént a tragédia: minden zeneszerető gyászolt – az énekesnőt holtan találták a lakásában. A vizsgálatok szerint Amy haláláért az alkohol tehető felelőssé. Amy Winehouse rendívül fiatalon, mindössze 27 évesen hunyt el.

Marylin Monroe

Az ötvenes évek szexszimbóluma nem dicsekedhetett fényűző gyermekkorral: testvére és nagyanyja öngyilkos lett, anyja alkalmatlan volt a gyereknevelésre, így intézetbe küldték. Haláláról mai napig megszámlálhatatlan teória kering. Egyesek szerint jól kitervelt gyilkosság áldozata lett, mások azt állítják, fullladás okozta a halálát. A leglogikusabbnak tűnő feltételezés azonban a gyógyszereket vonja felelősségre – a sztár korábban is híres volt drogbotrányairól, de soha nem vett be annyi pirulát, mint azon a bizonyos augusztusi éjszakán. A híresség szervezetében ugyanis nem kevesebb, mint húsz ember megölésére alkalmas altatót találtak. 1962. augusztus 4-én az egész világ gyászolt – Marilyn Monroe 36 évesen távozott az élők sorából.

Judy Garland

Judy Garland neve elsősorban az Óz, a nagy varázsló című filmből lehet ismerős, ahol Dorothy karakterét eljátszva világhírnévre tett szert. A fenti szerepe azonban csak egy volt a rengeteg siker és elismerés közül, amelyeket a színésznő pályafutása során elért. A híresség egyre több és több filmben kapott szerepet, s hogy tartani tudja a tempót, még gyerekként különféle drogokra szoktatták. Az embertelen hajtásnak köszönhetően 25 évesen végleg kiégett, és öngyilkossággal is próbálkozott. Ezek után többnyire csak színházakban játszott, a drogokról azonban képtelen volt leszokni. Végül 1969. június 22-én holtan találták az otthonában, szervezetében gyilkos mennyiségű nyugtatóval. Judy Garland 47 évesen hunyt el.

Anissa Jones

A lány színészi tehetségére nyolcéves korában figyeltek fel, s szinte azonnal az amerikai sorozatok sztárjává vált. Legismertebb szerepe a Family Affair -ben alakított Buffy, a kishúg. A sorozatból összesen 138 részt forgattak le, és a záróepizód után Anissa felhagyott a színészkedéssel. 18 éves kora körül rossz társaságba keveredett, melynek eredményeképpen elszökött otthonról, és rászokott a kábítószerekre. 1976. augusztus 28 -án, lakásában találtak rá az élettelen Anissára. A vizsgálatokat végző orvos az embertelen mennyiségű kokainon kívül még három másféle drogot talált a színésznő szervezetében. Állítása szerint még életében nem látott ilyen súlyos túladagolást. Anissa Jones a húszéves kort sem érte meg, mindössze 18 évesen távozott az élők közül.

Janis Joplin

A hatvanas évek kiemelkedő blues-énekesnője mindössze 19 éves volt, mikor eljött az egyetemről, ezzel párhuzamosan drogproblémái is elkezdődtek. Közeli ismerősei a speed és a heroin megszállotjának tartották Janist, aki emellett rendszeresen ivott is – nem keveset. 1966-ban, egyetlen nap leforgása alatt tett szert világhírnévre egy popfesztiválon, ahol minden idők legerőteljesebb énekesnőjeként ünnepelte a tömeg. Hiába a siker és ragyogás, a sztár nem hagyott fel sem az ivászattal, sem a drogokkal. Naponta 200 dollárt költött heroinra, és csupán néhány rövid időszakra tudott leállni vele. 1970. október 3-án, Janis utolsó napján részegre itta magát otthonában, majd a drogokhoz nyúlt, azonban a függőség teljesen leépítette az énekeső szervezetét. 27 évesen hunyt el.

Napjainkban szerencsére akadnak még, akik keményen harcolnak, harcoltak a drog- és alkoholfüggőség ellen. Lássunk néhány hírességet, akik nemet mondtak a káros szenvedélyekre!

Lady GaGa

Napjaink egyik legsikeresebb énekesnője egy időben valóban rákapott a kábítószerekre. A családja hamarosan felismerte, hogy a sztár komoly gondokkal küzd, ám mivel sehogy sem tudták rábírni, hogy felhagyjon a drogokkal, közölték vele: egészen addig elzárkóznak az énekesnőtől, amíg az össze nem szedi magát, és le nem teszi a káros szereket. Gagának tehát választania kellett családja és a drogok között. Hosszas erőfeszítésének hála, állítása szerint ma már nem él az illegális szerekkel, és soha többé nem is fog.

Robert Downey Jr.

A Sherlock Holmes sztárja drogbotrányai miatt 1996 és 2000 között gyakorlatilag több időt töltött a börtönben, mint szabadlábon. Állítása szerint a kábítószerek hatása miatt alig emlékszik azokra a filmekre, amelyeket a kilencvenes években forgatott. Bár mára sikerült leszoknia a káros szerekről, és ügyel az egészségére, még mindig retteg attól, hogy egyszer visszaesik.

  twitter 
hirdetés

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek