Starity

Szinetár Dóra kedvesét fadarabokkal jutalmazták

2012. szeptember 16. 21:09   |   Szerző: tit003

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színházi sikerek után a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának színészei büntetés-végrehajtási intézetekben adták elő A fiú a tükörből című darabot, ahol azonban nem aratott osztatlan sikert.

hirdetés
Szinetár Dóra kedvesét fadarabokkal jutalmazták

Korábban már hírül adtuk, hogy Szinetár Dóra a Mizantróp című darab egyik szereplőjével Makranczi Zalánnal alkot egy párt. A Szinetár-Bereczki rajongók körében nagy port kavart az álompár szétválása. A fiatal színész most azonban nem Dórával való szerelmi élete miatt került a címlapokra.

Makranczi Zalán és Perjés János éppen A fiú a tükörből című kétszereplős darabot adták elő a debreceni börtön lakóinak, akiket a jelek szerint nem kötött le a kisgyerekből felnőtté érő, hányattatott sorsú főszereplő sorsa, ugyanis a színészek játékát fadarabokkal és hangoskodással jutalmazták. Az előadók profizmusát mutatja, hogy nem zökkentek ki a szerepükből. Még ilyen extrém körülmények között is végigjátszották a darabot.

Perjés János a történteket így kommentálta a Borsnak: Rengeteg helyen eljátszottuk már a darabot, gyakorlatilag üzembiztosan lemegy mindig. Sokszoros koncentráció kell egy börtönben amúgy is, itt főleg azok miatt voltunk mérgesek, akik igazán kíváncsiak voltak.

A darab komoly témákat feszeget. A válástól az alkoholizmuson át a családon belüli erőszak kérdését is érinti. Megmutatja azt, hogy hogyan tudja feldolgozni a gyermekkori sérelmeket a felnőtt, érett férfi. A színészek nem titkolt célja a darabbal a tanítás és a figyelemfelhívás volt. Felhívni az intézmények, hatóságok, segítő szervezetek figyelmét a családon belüli erőszakra, a sértetteknek pedig erőt adni ahhoz, hogy beszéljenek problémáikról, segítséget merjenek kérni, esetleg ki merjenek állni nagyobb nyilvánosság elé példájukkal bizonyítva, hogy van kiút a reménytelennek ítélt „családi pokolból”.

Lehetséges, hogy legközelebb nagyobb sikerük lenne a színészeknek, ha kevésbé komoly, könnyebben emészthető darabbal készülnének.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek