Starity

Téli divat: mire számítsunk idén?

2013. november 25. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjainkban a divat az évszakokkal változik, ám ennek ellenére vannak örök darabok is, melyek sosem mennek ki a divatból. Cikkünkben bemutatjuk az idei téli divatot, hogy lépést tudjatok tartani a legújabb irányzatokkal!

hirdetés
Téli divat: mire számítsunk idén?

Divatszínek

A divat elsősorban a színek, anyagok, minták és ruhadarabok körül forog, így nem meglepő, hogy minden évszaknak megvannak a maga divatszínei, melyek olykor átnyúlnak egy másik szezonba is. Az idei tél legsikkesebb színei a bézs, a pezsgőszín, az arany, a gesztenyebarna, a fehér, a szürke, az őzbarna, az ezüst, a zöld, a piros és a fekete.

Míg a karácsonyi szezonban elsősorban az egyszerűbb, letisztult árnyalatok javaslottak, mint amilyen a bézs vagy a pezsgőszín, addig szilveszterre érdemes beszerezni néhány feltűnő színű darabot, mint az arany, a bronz vagy az ezüst.

Anyagok

Ha már szóba hoztuk az idei tél ruhadarabjait, akkor essen néhány szó a hideg évszak kedvelt anyagairól is, hogy lássuk, milyen típusú ruhákat érdemes választanunk annak érdekében, hogy ne fázzunk a zord mínuszokban.

A 2013-as tél legnépszerűbb anyagai mindenképpen a szövet, a prém, a szőrme, a velúr, a kasmír és a frottír lesz, mivel nemcsak azt kell szem előtt tartanunk, hogy sikkesek legyünk, hanem az az elsődleges szempont, hogy ne fázzunk a zimankóban. Nincs is jobb, mint egy elegáns szövetkabát, prémes bélésű bokacsizmával, kasmírpulcsival és frottírból készült zoknival és kesztyűvel, igaz?

Minták

Az anyagok után engedjünk teret a mintáknak is! Előreláthatóan a tél nagymenői a csíkok, a pöttyök és a kockák lesznek, ám vigyázat! Ezeket sose kombináljuk egymással!

A télhez hűen azonban elmaradhatatlanok lesznek még a jól megszokott hópehely-, csengettyű-, csillag-, rénszarvas-, télapó- és karácsonyfaminták is, ám igyekezz a személyiségedhez passzolóan kialakítani a téli megjelenésedet és ne feledd: a kevesebb olykor több!

Ruhadarabok

Az idei télnek is rengeteg visszatérő kedvence lesz előreláthatóan, mint például a kényelmes kardigánok, a meleg garbók, a divatos poncsók és denevérfazonú felsők, a puha otthoni cipők, a trendi cicanacik, az elegáns szövetkabátok és a minden télen visszatérő öltözködési kiegészítők, azaz a sapka, a sál és a kesztyű.

Kabátok

Érdemes prémmel bélelt dzsekiket, vastag szövet- vagy szőrmekabátokat – természetesen a műszőrméset – választani, hiszen ezek kevéssé engedik át a hideg, fagyos levegőt; mindemellett azonban nem szabad megfeledkezni a réteges öltözködés előnyeiről sem!

Ne félj bevállalósabb lenni: válassz egyet a divatos színes kabátok közül és garantáltan magadra vonzod a kíváncsi tekinteteket, akárcsak Leighton Meester, Hilary Duff vagy Katy Perry!

További különlegesség, hogy idén télen is trendi a military stílus, valamint a hosszú ballonkabátok sem mentek ki a divatból. Ha teheted, kerüld a túl rövid derekú fazonokat, mert ezekben könnyen kifázhat a derekad és a veséd!

Ha pedig kevésbé tombolnak a mínuszok odakint, akkor nyugodtan kapj magadra egy kényelmes, pihe-puha szőrmés mellényt, hiszen a tavalyi divathoz hasonlóan, idén is hódítanak ezek a rendkívül sikkes, szőrmés darabok! (Azonban ne feledkezz meg az állatvédelemről sem, így válaszd a műszőrből készült darabokat!)

Cipők

A cipődivatot tekintve idén télen a magas sarkú, lekerekített orrú bokacsizmák; az alacsony szárú bakancsok és hótaposók; valamint a hegyes orrú, magas szárú csizmák fognak tarolni. Színeket tekintve széles a választék, hiszen lehet fekete, fehér, szürke vagy bézs; a lényeg, hogy cipellőnk színe lehetőleg passzoljon a kabáthoz és táskához vagy a sapka-sál-kesztyű hármasához és így harmóniába hozhatjuk megjelenésünket!

Táskák

Táskákat tekintve a divat némiképp változott, ugyanis előtérbe kerülnek idén télen a csinos párnatáskák, a bambuszfogyantyús tasik és a láncos retikülök. Míg a párnatáskák elsősorban a különleges, elegáns események elöljárója, addig a bambuszfoganytús gyönörűségek akár egy szimpla hétköznapon is megállják a helyüket. (Érdekesség, hogy ez utóbbit nemrégiben a Gucci hozta divatba!)

A láncos retilülök pedig szintén remek kiegészítők lehetnek akár a karácsonyi rokonlátogatás vagy a szilveszteri ereszd-el-a-hajam alkalmával.

Illatok

Természetesen az évszakoknak is megvannak a maguk illatkompozícióik, így az idei tél legtrendibb illatai közé tartoznak a vanília, fahéj, musk, bergamot, verbéna, fekete cseresznye és bolgár rózsa feldolgozásával készült illatok.

Ékszerek

Az ékszereket tekintve sem történt túl nagy változás, ugyanis a tél legmenőbb darabjai a hosszú láncú nyakláncok; a vékony pántú, nagy számlapú órák; a vastag karperecek és a különleges fülbevalók lesznek; mindemellett pedig kiemelkedő jelentőséget kapnak a szegecsek, strasszok és cipzárak a ruhákon, táskákon és cipőkön.

Mivel elsősorban a ruhákra és kiegészítőkre terelődik a hangsúly, így válassz egyszerű és színben harmonizáló kiegészítőket! Szerencsére leáldozóban vannak a neonszínű darabok és ismét előtérbe kerültek az arany-, ezüst- és bronzos árnyalatok, így válassz ezek közül bátran anélkül, hogy e színeket egymással kombinálnád!

Frizurák

Idén télen ismét visszajönnek a már majdnem elfeledett bubi fazonok, melyek minden színben remekül mutatnám, ám mielőtt hajvágásra szánnád magad, egyeztess a fodrászoddal, mert nem mindenkinek áll jól e rövidebb, mégis divatos fazon!

Ha azonban szeretnéd megőrízni hosszú, selymes hajkoronádat és mégis sikkes szeretnél maradni, akkor fonj lágy fonatokat a hajadba, esetleg készíts laza hullámokat egy hajsütővas vagy hajvasaló segítségével, vagy készíts laza kontyot, ugyanis a tél a romantikus megjelenésnek kedvez.

Frizuraszíneket tekintve idén az egyszerű, természetes megjelenés hódít, vagyis a kellemes gesztenyeszín, a lágy mézszőke és a hamvas rézvörös.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek