Starity

Naloxon mentette meg Demi Lovato életét

2018. július 25. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rossz társaságba keveredett Demi Lovato, sejtették, hogy ebből baj lesz.

hirdetés
Naloxon mentette meg Demi Lovato életét
Fotó: Refinery29

Demi Lovato stabil állapotban van, miután kórházba vitték otthonából, mert túladagolta magát. A TMZ információi szerint az énekesnő rosszul lett a bevitt drogoktól, amelyet Naloxonnal semlegesítettek.

Volt gitárosa kiakadt azokra, akikkel volt hétfő este: a férfi elmondása szerint Lovato rossz társaságba keveredett és valószínűleg rávették őt a „cuccozásra”.

Aki tegnap Demivel volt, és barátnak nevezi magát, undorodik magától! Betegek vagytok!!! Tudom, kik vagytok „Dallas-i wannabe-k”, és remélem, sosem kerültök Demi közelébe még egyszer! Majdnem elvesztettem a nővéremet miattatok!

A társaság ráadásul is fel is készülhetett a lehetséges tragédiára, hiszen kéznél volt a Naloxon.

A Naloxon (Nalone, Narcan és Narcanti néven forgalmazzák) egy olyan opiát-antagonista, amely visszafordíthatja az opiátok (így a heroin) túladagolásának életet veszélyeztető tüneteit (például a légzőrendszer leállását). A heroin és más opiátok aktív hatóanyaga a központi idegrendszerben található ún. opioid receptorokhoz kapcsolódva fejti ki hatását (úgy képzelhetjük el ezt, mint a zárakba illeszkedő kulcsokat). A Naloxon rendkívül könnyen kapcsolódik a μ-opioid receptorokhoz a központi idegrendszerben, ahol kompetitív antagonistaként hat. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag “lecseréli” a heroin hatóanyagát (amelyet ebben az esetben agonistának nevezünk) ezeken a receptorokon, így gyorsan blokkolja a heroin hatásait.

Segít lelassítani a szívverést és csökkenti a tüneteket. A Naloxon nem megoldás a függőségre, de egyszeri megoldás a halálra

– mondta el egy mentős a People-nek.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek