Starity

Travis Scott már korábbi koncertjein is veszélyeztette rajongóit

2021. november 09. 00:12   |   Szerző: Four

A rapper állítólag egyenesen imádja felszítani a káoszt a saját koncertjein.

hirdetés

Az egész világot megrázta az a múlt pénteken történt Travis Scott-koncert, amelynek során nyolc ember elhunyt, több, mint háromszázan megsebesültek, és tizenhárman most is kórházban lábadoznak.

Az esemény tömeghisztériába csapott át, miután a közönség egyszercsak nyomulni kezdett befelé, a kordonokhoz szorítva az első sorokban állókat. Több szemtanú is arról számolt be, hogy kevésen múlt az élete - az emberek fulladoztak és egymást taposták, annyira nem volt hely. 

Travist több, a koncerten résztvevő is azzal vádolja, hogy a rapper nem állította le időben a fellépését, és nem segített a teljes pánikban sikoltozó tömegnek.

És bár sokakat meglepett az Astroworld fesztiválon történt tragédia - most egyre többen számolnak be arról, hogy valójában egyáltalán nem meglepő dolog ez a rapper esetében, Scott ugyanis szerintük "imád káoszt teremteni a koncertjein". 

Embed from Getty Images

A sztár az egyik 2017-es New York-i koncertjén például arra bíztatta a rajongóit, hogy ugorjanak le a karzatról a tömegbe, mondván "úgyis el fognak kapni titeket". A rappernek többen is engedelmeskedtek, ám egy bizonyos Kyle Green ezzel ellentétben a tömeg sodrása miatt esett le a karzatról. A 27 éves férfi elmondása szerint ezek után nem hívták rögtön a mentőket: Scott arra utasította a biztonságiakat, vigyék fel hozzá a sérült fiút a színpadra, hogy odaadhassa neki az egyik gyűrűjét fájdalomdíjul. Green a baleset következtében részlegesen lebénult és kerekesszékkel jár.

A férfi pereli a rappert, a biztonságiakat és Scott menedzsmentjét is, mert úgy gondolja, ha a helyszínen megfelelő ellátást kapott volna, a bénulás elkerülhető lett volna.

 Ügyvédje, Howard Hershenhorn szerint "ami pénteken történt, az tragédia volt, de egyáltalán nem meglepő".

Félreértés ne essék, a káosz iránti vonzalma okozta ezt a szörnyű tragédiát.

- nyilatkozta Hershenhorn Travisről.

Embed from Getty Images

Travis korábban már több esetben is bűnösnek vallotta magát bizonyos előző fellépésein történtek miatt.

2015-ben a chicagói Lollapalooza rendezvényén percekkel a koncertje kezdete után letartóztatták, mert arra bíztatta a közönséget, hogy másszanak át a biztonsági kordonokon. Később bűnösnek vallotta magát meggondolatlan magatartása miatt. 

2017-ben Arkansasben vádolták meg azzal, hogy veszélyezteti a rajongókat, akiket szintén arra uszított, hogy nyomakodjanak át a biztonságiakon. Több ember is megsérült, és Scott ebben az esetben is bűnösnek vallotta magát.

Ennek fényében Green ügyvédje szerint Scott bocsánatkérése már édeskevés:

Most szeretne azzal javítani a róla kialakult képen, hogy bűnbánóan viselkedik, de gondolkozhatott volna és tanulhatott volna a múltban történt hibáiból. A múlt péntek este sosem kellett volna, hogy megtörténjen.

- mondta.

Embed from Getty Images

A Houston Chronicle szerint Travis még 37 percig folytatta a koncertet azután, hogy a hatóságok tömegbalesetnek nyilvánították a történteket. Ezzel kapcsolatban Kylie Jenner - Scott barátnője, aki szintén ott volt a koncerten - , úgy nyilatkozott, csak a koncert után tudták meg, hogy halálesetek történtek, különben azonnal leállították volna a fellépést.

Travis az eset után posztolt nyilatkozatában együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak, illetve kijelentette, együttműködik mindenben a hatóságokkal.

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek