Starity

Az 51. Grammy nyertesei

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. február 09. 09:49 #1
viraag
viraag
mrs.padalecki
 
Státuszazt gondolom,ami te.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.08.19.
Hozzászólás: 2329
Csatolások: 4542
Azonosító: 69484
Offline offline
Az 51. Grammy-gálán a hétszeres jelölt brit Coldplay együttes három díjat nyert, köztük az év daláért és az év rockalbumáért. A 8 díjra jelölt Lil Wayne négy, Robert Plant Allison Krauss-szal szintén négy díjat kapott - utóbbi az év felvételéért is.

A sztárok sokaságát felvonultató gálát közép-európai idõ szerint hétfõn hajnalban rendezték a Los Angeles-i Staples Centerben.

A Takács Kvartett nem nyert a kamarazenei kategóriában, s nem kaptak díjat azok a lemezek sem, amelyeknek Fischer Ádám és Eötvös Péter volt a közremûködõje.
Lil Wayne-nek négy díj jutott a nyolcból Tha Carter III címû lemezéért, a Coldplay együttes pedig - amellett, hogy az övé lett az év daláért (Viva La Vida) járó trófea - elnyerte a legjobb pop teljesítmény és az év rockalbuma Grammy-jét.

Robert Plant, a Led Zeppelin egykori frontembere Allison Krauss bluegrass énekesnõvel közösen négy díjat nyert Raising Sand címû albumával. Az év felvétele díj mellé jutott nekik egy-egy pop, country és folk trófea is.

Díjat nyert többek között a Metallica, az Eagles, a Radiohead, a fiatal Adele - õ az év felfedezettje is -, továbbá Duffy, Jennifer Hudson, Bruce Springsteen, Kanye West és Estelle közös rap-produkciója.

A nyolcvannegyedik évében járó, s a nyáron Budapestre készülõ B. B. King bluesénekes és gitáros erõs mezõnyben (Buddy Guy, Pinetop Perkins elõtt) nyert Grammy-díjat a hagyományos blues kategóriában. A kortárs blues legjobbja Dr. John. A rhythm and blues kategóriákban Alicia Keys, Mary J. Blige és Al Green lemeze vitte el a pálmát.

A dzsessz legjobbjai között volt Randy Brecker, Cassandra Wilson, valamint Chick Corea és Gary Burton lemeze. A country-díjak nyertesei között szerepel Carrie Underwood, Brad Paisley és George Strait neve.

Összesen 110 kategóriában osztják ki a rangos zenei kitüntetéseket. A Grammy-díjak gazdája a Hangrögzítõ Mûvészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS), az általa felkért szakemberek (zenészek, producerek, egyéb zeneipari személyiségek) döntenek a díjazottakról. A lemezek listás helyezése, a közönség véleménye nem befolyásolhatja véleményüket. Olyan lemezek közül választhatnak, amelyek 2007. október 1. és 2008. szeptember 30-a között jelentek meg.


/hir6.hu/
2009. február 09. 11:27 #2
Noni
Noni
60 feet tall
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.04.23.
Hozzászólás: 1693
Csatolások: 3262
Azonosító: 27733
Offline offline
Aminek én örülök blush.gif :
Best Alternative Music Album: Radiohead - In Rainbows pompom.gif
Meg mondjuk a Kings of Leon - Sex on Fire se olyan rossz Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocalsnak biggrin.gif

Aminek nem: Death Cab For Cutie 0.
2009. február 09. 14:19 #3
Necros
Necros
Cara is my Mistress
 
StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.01.16.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Offline offline
Néhánynak örülök, de már több éve jórészt inkább csak fogom a fejem a díjazottak listáját látva... És még azt mondják, az Emmy és Oscar (meg egyéb filmes/tévés) díjazások mennek furcsán. rolleyes.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!