Starity

Natasha Richardson kómában van

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. március 19. 20:50 #21
drewfan83
drewfan83
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.02.19.
Hozzászólás: 62
Csatolások: 0
Azonosító: 24747
Offline offline
This is so tragic and upsetting. I was hoping she would pull through this but deep down I secretly knew she wouldn't. R.I.P Natasha..We love and miss you!!!! sad.gif

Btw, Autopsy reports are officially in...

Idézet
The New York City medical examiner's office says actress Natasha Richardson died of blunt impact to the head. Medical examiner spokeswoman Ellen Borakove said the death was ruled an accident. The cause of death was "epidural hematoma due to blunt impact to the head."

The 45-year-old actress reportedly suffered a head injury after a fall during a private lesson Monday at a resort in Quebec. Richardson was seemingly fine after she fell, but about an hour later, she complained that she didn't feel well. She was hospitalized Tuesday in Montreal and later flown to a hospital in New York, where she died.

Alan Nierob, the Los Angeles-based publicist for Richardson's husband, Liam Neeson, confirmed her death Wednesday without giving details on the cause. There were no details on funeral arrangements.

Funeral arrangements for the 45-year-old actress will be handled by the Greenwich Village Funeral Home.

Broadway theaters will dim their lights Thursday in honor of Richardson. Theater marquees will be dimmed for one minute at 8 p.m. EDT, the traditional starting time for evening performances of Broadway shows.

"The Broadway community is shocked and deeply saddened by the tragic loss of one of our finest young actresses, Natasha Richardson. Her theatrical lineage is legendary, but her own singular talent shined memorably on any stage she appeared," said Charlotte St. Martin, executive director of The Broadway League, the trade organization for Broadway theaters and producers. (Read More...)
2009. március 20. 09:31 #22
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™
 
Státusz"Affin shekh yola she jimma ma drivoe she titha..."
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.10.06.
Hozzászólás: 12164
Csatolások: 27467
Azonosító: 73440
Offline offline
Családja kérésére állították le Natasha Richardson életben tartását

A család kérésére kapcsolták le szerda éjjel a Natasha Richardsont életben tartó gépeket, miután a hétfõn síbalesetet szenvedett színésznõnél kedden beállt az agyhalál. Liam Neeson és a rokonok összegyûltek a kórházban, hogy búcsút vegyenek Richardsontól, akinek egyes szakértõi vélemények szerint a fejsérüléses betegeknél ritkán jelentkezõ „talk and die” szindróma okozhatta a halálát.

Hajnali fél kettõkor [1] lekapcsolták az agyhalott Natasha Richardsont életben tartó gépeket orvosai a New York-i Lenox Hill kórházban. Liam Neeson felesége hétfõn szenvedett síbalesetet [2] Kanadában, és bár elõször sértetlennek tûnt, késõbb rosszul lett, kómába esett, és már nem tért magához. Egy nappal késõbb orvosai agyhalottnak nyilvánították [3], a család pedig, miután elbúcsúzott tõle, úgy döntött, leállítják az életfunkciókat fenntartó gépeket – írja a Daily Mail. Liam Neeson neje mindössze 45 éves volt, 14 éve éltek boldog házasságban, melybõl egy 12 és egy 13 éves fiuk született.

"Liam Neesont, fiait, és az egész családot sokkolta és összetörte szeretett Natashájuk tragikus halála. Õszintén hálásak a feléjük irányuló támogatásért, imákért és szeretetért, és kérik, legyenek tapintattal irántuk ezekben a nehéz idõkben” – áll a család sajtósának tegnap éjjel kibocsátott hivatalos közleményében.

Richardsont egy kanadai kórházból a New York-i Lenox Hill Kórházba szállították, hogy a család elbúcsúzhasson tõle. A kórházban megjelent édesanyja, Vanessa Redgrave, férje, Liam Neeson, és a gyerekeik, Michael és Daniel, akik még a Kanadában viselt ruháikban voltak, átöltözni sem volt idejük azóta.

Az ismerõsök, barátok a blogjaikban mondtak búcsút Natasha Richardsonnak. Martha Stewart és Demi Moore a Twitteren köszöntek el a színésznõtõl. Lindsay Lohan, aki 1998-ban együtt játszott Richardsonnal, közleményben búcsúzott.

Natasha Richardson a hétfõi balesete után a beszámolók szerint nevetgélt, nem nézett ki úgy, mintha komoly baja lenne, sõt még egy papírt is aláírt, hogy nincs szüksége orvosi segítségre. Az arca bal felére esett. Egy órával a baleset után szédülésre, hányingerre kezdett panaszkodni, ahogy vérrög kezdett kialakulni a koponyájában. Aztán elvesztette az eszméletét, kórházba szállították, ahol nagyon gyorsan leromlott az állapota.

Az orvosok szerint a fejsérüléseknél sosem szabad ellenkezni az orvosi vizsgálat ellen, mert az úgynevezett arany órában – a baleset utáni elsõ órában – néhány gyors beavatkozással meg lehet menteni a sebesültet egy késõbbi vérrög vagy valamilyen veszélyes szövõdmény kialakulásától.

A tragikus baleset után megint felmerült, hogy Kanadában kötelezõvé tegyék-e a bukósisak viselést síeléskor. Azt mondják [4], a sisak megvédhet az ütéstõl, de egy átlagos sisak nagyjából 20 km/h-ig nyújt védelmet, és akkor is jellemzõen a kisebb sebek, horzsolások ellen, míg egy síelõ sebessége könnyen elérheti a 40-60 km/h-t. Az orvosi vizsgálat kihagyását viszont mindenképp aggályosnak tartják, de felhívják arra a figyelmet, hogy Richardson halálát a fejsérüléseknél néha kialakuló jellemzõ tünetegyüttes, az úgynevezett „talk and die” (beszél és meghal) szindróma okozhatta, amit nehéz kimutatni.

Ilyenkor a betegeken egyáltalán nem látszik, hogy bármi bajuk lenne, de késõbb hirtelen leromlik az állapotuk, és gyorsan válságos lesz. „Csak találgathatok, de olyan, mint amit „talk and die” szindrómának nevezünk. Ez azt jelenti, hogy valaki beüti a fejét, és kezdetben úgy néz ki, hogy jól van. Aztán hirtelen vér gyûlik össze – ez az epidurális hematoma –, mert a koponya és az agyhártya közötti artériák vérezni kezdenek” – idézik mindenfelé Dr. Steven Flanagan, a New York-i Egyetem orvosának nyilatkozatát.

A The Journal of Clinical Neuroscience-ben még 2005-ben közölték egy kutatás eredményét, ami a „talk and die” szindrómával foglalkozott. A kutatók tíz éven keresztül gyûjtötték az adatokat, és arra jutottak, hogy a fejsérülések 2,6 %-ában fordul elõ (15 az 569 vizsgált esetbõl) a „talk and die”. Arra viszont semmilyen elméletet nem tudtak felállítani, hogy miként lehetne kiküszöbölni, vagy pontosan milyen jellegû fejsérülésekre jellemzõ.

velvet.hu 2009.03.19.
2009. március 20. 11:06 #23
Leo
Leo
·٠•●•٠·
 
Státuszhö?
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 05.03.20.
Hozzászólás: 6474
Csatolások: 46883
Azonosító: 4729
Offline offline
Ilyenkor a Liam Neeson -t sajnálom a legjobban, meg a két gyermekét...
2009. március 20. 16:17 #24
Viktoriiaa
Viktoriiaa
obsessed with FOB and P!ATD ♥
 
StátuszWhen you say you love me, know I love you more... ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.02.22.
Hozzászólás: 1122
Csatolások: 1946
Azonosító: 88094
Offline offline
úgy sajnálom sad.gif cray.gif mi lesz most szegény gyermekeivel? meg a férjével, és az édesanyjával?! sad.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!