Starity

Fórum Hiba?

67 oldal 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2011. október 02. 22:07 #441
Kelsey
Kelsey

Státuszoffline.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2806
Csatolások: 4078
Azonosító: 130190
Idézet (Karina197 @ 2011.10.02. 21:35)
Szerintem meg ezt az egészet inkább az oldal drágalátos tulajdonosának mondjátok el, nem joe_r-nek...

De végülis ő kérdezte:)
2011. október 02. 22:12 #442
Karina197
Karina197
impossible

Státuszegy szakasz lezárult.
Hozzászólás: 7877
Csatolások: 12522
Azonosító: 138204
Idézet (Kelsey @ 2011.10.02. 22:07)
De végülis ő kérdezte:)

hát oké, értem én, de az egésznem olyan undor "íze" volt. mintha leugatták volna. pedig nem ő tehet erről az egészről, hogy ilyen lett ez a "sztár"lexikon.
1 felhasználónak tetszik: Kelsey
2011. október 02. 22:26 #443
- törölt felhasználó -    
Idézet (szavy @ 2011.10.02. 19:14)
És ha valaki meglátna egy egy cikket a kedvenc írójáról, akkor szerinted az később nem járna vissza, hogy hátha olvashat még hasonlót?

De igen, de szerintem azt te is tapasztaltad már, hogy a VV-re sok eszetlen kíváncsi, és a kis t***ny 10 évesek is fújják hogy VV X meg VV Y mikor és hogyan feküdt össze, viszont olvasni vagy nem tudnak - mert sajnos ez is nagy százalék, illetve az esetek még nagyobb hányadában nem szeretnek - vagy egyenesen utálnak. Ja, meg ott van a ciki verzió is, mert hát ki az a b***m aki majd leül olvasni ahelyett, hogy éppen valamelyik buliban rázná magát bepiálva egy szál semmiben?

És hogy ne kanyarodjak el annyira nagyon ez eredeti kérdéstől: kevesen vannak azok, akik érdeklődnek a könyvek iránt ezen a fórumon, kevesen azokhoz képest, akiket a VV-s hírek éltetnek. És sajnos ez nagy általánosságban is elmondható a nem regisztráltakról is - szvsz.

Egyébként írtam már Stephen Kingről cikket, de hogy egyet vagy kettőt már nem emlékszem, viszont egyik se nagyon érdekelt senkit sem. pardon.gif
8 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, Bessie, Piros0817, kriszti145, evelin0623, Fanni00, AMaya, Sally Sparrow
2011. október 02. 22:38 #444
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Nos, én eddig is az írók mellett áltam, így most is kitartok mellettük. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ha már ennyi "tehetségtelen senki" is felkerülhet az oldalra, akkor miért ne lehetne az íróknak is lapjuk? Persze az is igaz, hogy nincsen róluk kép, de ugyanez elmondható Walt Disney-ről is, hiszen róla is csak pár régebbi van. Mégis van pár rajongója, és ezek közül még én is meglepődtem, de nem mindenki a "dizni senel" miatt jelölte be. blush.gif
Szóval szerintem is lehetne kedvenc íróinknak/írónőinknek lapja, ha már párnak úgyis van. (Egyébként nekem is szerepel a kedvenceim közt például Meg Cabot, vagy Jacqueline Wilson, hiszen ők voltak a kedvenceim régebben.) Ott van L. J. Smith is, akiről most azért vannak hírek, mert a Vámpírnaplók és a Secret Circle az ő könyvein alapulnak, holott mondjuk én, aki az ő könyvének vagyok a rajongója nagyjából egy jó helyreigazítással látnám el a sorozat készítőt. De alaposan.
És ha több író felkerülhetne, akkor esetleg külön lehet róluk topik, ahol értelmes szinten megvitatjuk a munkásságát, leírjuk a véleményünket egy-egy könyvéről. Persze ezt most is meg lehet tenni az egyik topikban, de úgy sokkal átláthatóbb lenne. blush.gif
Nagyjából ennyi az én véleményem az írókkal kapcsolatos kérdésben. blush.gif
9 felhasználónak tetszik: Holly Keller, joe_r, Rap4ever8, kriszti145, evelin0623, UnhappyMeals, Fanni00, AMaya, Sally Sparrow
2011. október 02. 22:49 #445
szavy
szavy
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 36078
Csatolások: 1849807
Azonosító: 6038
Idézet (Cynthia @ 2011.10.02. 22:26)
De igen, de szerintem azt te is tapasztaltad már, hogy a VV-re sok eszetlen kíváncsi, és a kis t***ny 10 évesek is fújják hogy VV X meg VV Y mikor és hogyan feküdt össze, viszont olvasni vagy nem tudnak - mert sajnos ez is nagy százalék, illetve az esetek még nagyobb hányadában nem szeretnek - vagy egyenesen utálnak. Ja, meg ott van a ciki verzió is, mert hát ki az a b***m aki majd leül olvasni ahelyett, hogy éppen valamelyik buliban rázná magát bepiálva egy szál semmiben?
És hogy ne kanyarodjak el annyira nagyon ez eredeti kérdéstől: kevesen vannak azok, akik érdeklődnek a könyvek iránt ezen a fórumon, kevesen azokhoz képest, akiket a VV-s hírek éltetnek. És sajnos ez nagy általánosságban is elmondható a nem regisztráltakról is - szvsz.
Egyébként írtam már Stephen Kingről cikket, de hogy egyet vagy kettőt már nem emlékszem, viszont egyik se nagyon érdekelt senkit sem. pardon.gif

Engem személy szerint nem érdekel, hogy más mire kíváncsi és, hogy miért van itt a fórumon. Én tudom, hogy én miért vagyok itt. Van olyan cikkem, amihez még 10 db hozzászólás sem íródott. És? Én örömmel írtam meg, örültem, amikor kikerült. Az pedig, hogy ezután már senkit nem érdekelt... hát ez van. Attól én még továbbra is fogok az illetőtől írni, mert én örömömet lelem benne.
14 felhasználónak tetszik: Holly Keller, joe_r, Rap4ever8, Bessie, Lindsay019, kriszti145, Coco Selly, dave095, Fanni00, goldman, AMaya, hana001, Grace Benning, Sally Sparrow
2011. október 02. 22:56 #446
- törölt felhasználó -    
És egyébként mi tart vissza bennünket/Totot hogy elfogadjuk/a az írók lapját? Mert ha mindenkinek lehet, akkor nyilván nekik is.
2011. október 02. 23:00 #447
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9536
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet (Cynthia @ 2011.10.02. 22:26)

Én személy szerint Stephen Kingről bármikor nagyon szívesen olvasok, mert a legtehetségesebb írónak tartom. 1-2 kivétellel minden könyvét olvastam és mindegyik lenyűgözött. De persze ezzel én is kisebbségben vagyok, viszont ha az írókat háttérbe szorítjuk akkor marad is a kisebbség és a helyzet csak romlani fog. Ha a valódi tehetségek helyett a VV-seket nyomják itt is a fiatalok képébe akkor esélyük sincs valami értelmesebb elfoglaltságot találni. Valószínűleg elenyésző lenne azok száma, akik inkább egy jó könyvet választanak estére a TV-ből áradó szemét helyett, de nem kizárt, hogy lenne 1-2 ilyen. Ehhez viszont az kéne, hogy valahol lássanak alternatívát, mert sajnos sokaknak már eszükbe sem jut, hogy mást is lehet csinálni TV-nézés helyett. Talán páran kedvet kapnának az olvasáshoz, ha 1-2 sikeres és tehetséges íróról hallanának, ajánlót olvashatnának az új könyveikről stb...
8 felhasználónak tetszik: Bessie, Lindsay019, Piros0817, kriszti145, UnhappyMeals, Fanni00, AMaya, Sally Sparrow
2011. október 02. 23:05 #448
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Egyébként ha arról lenne szó, akkor több író esetén szívesen hoznék néha beszámolót, hogy mondjuk mi jelenik meg hazánkban, mi az, ami tervben van, satöbbi. blush.gif
Természetesen ezt az adott kiadóra támaszkodva tenném. smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, Bessie, kriszti145
2011. október 02. 23:15 #449
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
A mai fiatalok többségének szájbarágós dolgok kellenek. Filmek és minden egyéb. Még ha nem is szeretnek könyvet venni a kezükbe, ott van az ebook. Nekem is van, de én nem szeretem. Sokkal jobb amikor kézben tartom a könyvet, lefekszem, és a könyvet olvasva beindul a fantáziám. biggrin.gif Igazából én azok táborába tartozom, akik szerették az iskolai kötelező olvasmányokat is. Mindben találtam valami érdekeset.

Igazán szomorú, hogy a könyvek már kevés ember számára jelentenek sokat. Egy film, sosem adja át azt az érzést, amikor olvasunk.

És ezek után csodálkozik valaki, hogy a helyesírást csak messziről ismerik? Vagy azt, hogy néha csak sokszori elolvasás után jön rá az ember, hogy mit is akarnak a fiatalok írni? mellow.gif

Arra pedig visszatérnék, hogy a HQP a képekről szólt, a Starity meg a sztárokról.
Én inkább úgy hívnám magazinos gumiszoba. Hogy miért? Mert a magazinokon és a gumiszobás dolgokon túl nem nagyon néznek az emberek!
Tisztelet a kivételnek!

u.i.: Csak sajnálni tudom azokat, akik nem találnak élvezetet a könyvekben. Fogalmuk sincs, hogy miről maradnak le! Nem egyszer jártam már úgy, hogy már majdnem bekómáltam olvasás közben, a szemem éget, meg annyi bajom volt, hogy el nem mondhatom, de olyan jó volt a könyv, hogy nem tudtam letenni, míg ki nem olvastam. rohog.gif
Azt inkább nem is mondom, hogy egyhuzamban meddig szoktam néha olvasni. _nevet.gif
9 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, Christo, kriszti145, Lindsay019, Tamás2.0, AMaya, Grace Benning, Sally Sparrow, chrisBrown14
2011. október 02. 23:26 #450
- törölt felhasználó -    
Idézet (joe_r @ 2011.10.02. 19:17)

Én lennék a legboldogabb, ha olyan cikkek is megjelennének, amik egy-egy író új könyvéről, vagy általában az íróról szólnának, de ez, mint szinte minden, megint nem a Moderátorokon múlik. Tekintve, hogy én mennyit olvasok, mindent, ami megtetszik, stílustól, szerzőtől, terjedelemtől függetlenül. De itt még mindig arról van szó, hogy az írók messze nem tekinthetők celebritásoknak.
Viszont itt, egy gyors közvélemény kutatás keretében akkor írjátok le a gondolataitokat, részemről kíváncsi vagyok rá, hogy pro, és kontra milyen érvek, gondolatok születnek az írókkal kapcsolatban.

Személy szerint nagyon örülnék, ha Kultúra szekcióval is bővülne a magazin részleg. Ez összefoglalhatná az épp aktuális kulturális látnivalókat, kiállításokat (mondjuk enyhén eltérne a Starity témájától, mondjuk az már rég nincs meg..), plusz akkor a könyves hírek. Ritkaság nekem tetsző művet találni, így talán felfigyelnék egy-egy gyöngyszemre think.gif
8 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, LaTasha, Bessie, kriszti145, Lindsay019, hana001, Grace Benning, Sally Sparrow
2011. október 02. 23:47 #451
szavy
szavy
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 36078
Csatolások: 1849807
Azonosító: 6038
Idézet (Courtneyy @ 2011.10.02. 23:26)
Személy szerint nagyon örülnék, ha Kultúra szekcióval is bővülne a magazin részleg. Ez összefoglalhatná az épp aktuális kulturális látnivalókat, kiállításokat (mondjuk enyhén eltérne a Starity témájától, mondjuk az már rég nincs meg..), plusz akkor a könyves hírek. Ritkaság nekem tetsző művet találni, így talán felfigyelnék egy-egy gyöngyszemre think.gif

Szerintem ez a Kultúra rész bőven beleférne az Élet, divat, trend szekcióba egy kis kiegészítéssel. Igazából én még azt is mondanám, hogy akár a Tv, Film, Sorozatba is mehetne, hiszen rengeteg könyvet filmesítenek meg.
5 felhasználónak tetszik: kriszti145, Coco Selly, Lindsay019, Grace Benning, Sally Sparrow
2011. október 03. 08:46 #452
ReMeNo
ReMeNo
új tag
Hozzászólás: 11
Csatolások: 0
Azonosító: 161340
Sziasztok!

Nekem a képfeltöltéssel vannak problémáim. A band of Brothers című fórumhoz raknák képeket, de a feltöltésre kattintva a következő üzenetet kapom: Hiba történt a kép feldolgozása közben! Ezt a problémát, hogyan tudnám orvosolni?

A választ előre is köszönöm.
2011. október 03. 09:24 #453
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Idézet (ReMeNo @ 2011.10.03. 08:46)
Sziasztok!
Nekem a képfeltöltéssel vannak problémáim. A band of Brothers című fórumhoz raknák képeket, de a feltöltésre kattintva a következő üzenetet kapom: Hiba történt a kép feldolgozása közben! Ezt a problémát, hogyan tudnám orvosolni?
A választ előre is köszönöm.

Most senkinek sem működik. Havonta egyszer bekrepál a képfeltöltő rendszer wink.gif
Erre csak egy jó ellenszer van : Türelem. Mást most nem tehetsz beer.gif
4 felhasználónak tetszik: ReMeNo, Twilight6, Fanni00, bibicsibi
2011. október 03. 09:49 #454
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 19 éve...
Hozzászólás: 12518
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (joe_r @ 2011.10.02. 19:17)
Itt az a probléma, és ide nagyon-nagyon sok idézőjelet gondoljon oda mindenki, hogy "csak" írók. Leszámítva J. K. Rowlingot, nem nagyon tud senki olyan írót mondani, aki az írás mellett legalább olyan sztár, mint egy színész, vagy énekes.
Mert abban az esetben, ha egy Claudia Gray, egy Laurell K. Hamilton, vagy egy Terry Pratchett folyamatosan ott lenne rendezvényeken, képek áradata készülne róluk, akkor lehetne adatlapjuk is. Vagy azok az írók, akiknek a könyvéből film készült, de az író már nem él, lehetne adatlapja, ha lenne róla képanyag. Mint pl.: Stieg Larsson, J. R. R. Tolkien, Philip K. Dick. Sajnálatos módon egyikük sem él már, az általuk írt könyvek pedig híresek, filmek készültek/készülnek ezekből. De nincs róluk sem kép, és elhunyt voltuk miatt új információ sem.
A VV-t meg eleve nem emelném egy szintre olyan írókkal, akiket itt felsoroltam, mert a VV szereplőinek sok életet kellene végigélniük, hogy egyáltalán megközelítsék ezeket az írókat.
Én lennék a legboldogabb, ha olyan cikkek is megjelennének, amik egy-egy író új könyvéről, vagy általában az íróról szólnának, de ez, mint szinte minden, megint nem a Moderátorokon múlik. Tekintve, hogy én mennyit olvasok, mindent, ami megtetszik, stílustól, szerzőtől, terjedelemtől függetlenül. De itt még mindig arról van szó, hogy az írók messze nem tekinthetők celebritásoknak.
Viszont itt, egy gyors közvélemény kutatás keretében akkor írjátok le a gondolataitokat, részemről kíváncsi vagyok rá, hogy pro, és kontra milyen érvek, gondolatok születnek az írókkal kapcsolatban.

Nekem elég friss információm van a kérdésről, mivel többen is kérdezték illetve látom is az írókról beküldött lapokat.
Megkérdeztem Freeze-t pár hete erről, illetve a már korábban az adatlapellenörzés elötti időkből bekerült írók lapjairól. A meglévőkre azt ezt mondta:

Idézet (Freeze @ 2011.08.18. 01:25)
Szerintem ez még éppen belefér a "celeb" kategóriába, hagyjuk fent.  smileeee.gif

Újakról nem nyilatkozott. Régebben ugye nem kerülhettek be és amíg nekem mást nem mond vagy nem beszéljük meg közösöen, hogy ez változzon vagy sem - én addig ehez tartottam és tartom magam.

Az oldal eléggé megváltozott az idők során és a cikkek sem már csak celebekkel foglalkoznak, így akár jöhetnének könyvajánló cikkek is - de erről megint csak nem mi döntünk.
Illetve az sem egyértelmű, hogy egy könyvajánló cikkhez vagy egy iróról szóló esetleges cikkhez feltétlenül szükséges-e adatlap is.

Ha bevezetésre is kerül, akkor valahogy ezt is szabályok szerint lehetne véleményem szerint, mert az, hogy 'író' az sok mindent takarhat. Filozófust, költőt, újságírót, bloggert, írhat valaki regényt, történelmi világatlaszt, barkácskönyvet, szakácskönyvet, novellát, forgatókönyvet, tankönyvet, ezotériát, gazdaságról/politikáról szóló könyvet, számitástechnikát, sportkönyvet, utikönyvet és millió más dolgot ami csak vitára adhat okot, hogy az egyiket lehet a másikat meg nem. Gyanítom megint nekem kell majd végigbújni és infót gyűjteni, hogy ki kicsoda, milyen műveket készített ha beküldik a lapját. Kinyomozni miket ír első sorban, mert lehet valakinek egy regénye meg 80 verseskönyve - akkor avval mi lesz?
Tudom, kicsit előre szaladtam, de én szeretem végigzongorázni a lehetőségeket.

Erről viszont támadt egy ötletem: A cikkek mintájára a beküldött adatlapokhoz is linkelni kellene a beküldőnek egy forrást ahol megtalálom a legfontosabb infókat az illetőről. Sokszor tényleg hosszú kutató munka kell, hogy kiderítsem valóban az akinek írják, valóban úgy írja-e a nevét, valóban az a neve vagy csak a művészneve stb. Sokan még a legismertebb színészek, rendezők lapjaihoz sem képesek belinkelniaz imdb lapját - bár a gond nem is azokkal van akik ott fent vannak, hanem inkább a zenekarok, együttesek, csapatok tagjairól beküldött lapok. A twitter meg fércbúk linkekkel nem sokra megyek, mert egyiket sem használom és az amúgy sem számít hiteles forrásnak.
6 felhasználónak tetszik: Bessie, kriszti145, joe_r, Lindsay019, evelin0623, Rap4ever8
2011. október 03. 09:55 #455
ReMeNo
ReMeNo
új tag
Hozzászólás: 11
Csatolások: 0
Azonosító: 161340
Idézet (House Of Wax @ 2011.10.03. 09:24)

Most senkinek sem működik. Havonta egyszer bekrepál a képfeltöltő rendszer  wink.gif 
Erre csak egy jó ellenszer van : Türelem. Mást most nem tehetsz  beer.gif

Ok. Köszönöm szépen. Akkor várok. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2011. október 03. 13:18 #456
evelin0623
evelin0623
Isααĉ

StátuszThe Vampire Diaries Mánia**
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 1057
Csatolások: 122
Azonosító: 147866
Idézet
(Egyébként nekem is szerepel a kedvenceim közt például Meg Cabot, vagy Jacqueline Wilson, hiszen ők voltak a kedvenceim régebben.)

Most megleptél. Meg Cabott-nak van adatlapja? ohmy.gif A kedvenc írónőm heart.gif Na rohanok és megnézem...
Az itt alakuló "vitához" pedig annyi hozzászólásom lenne, hogy ha sokaknak örömöt jelentene, ha a kedvenc írójának lenne adatlapja, akkor hol it a kérdés?
1 felhasználónak tetszik: Karina197
2011. október 03. 13:28 #457
Karina197
Karina197
impossible

Státuszegy szakasz lezárult.
Hozzászólás: 7877
Csatolások: 12522
Azonosító: 138204
Idézet (evelin0623 @ 2011.10.03. 13:18)
Most megleptél. Meg Cabott-nak van adatlapja? ohmy.gif A kedvenc írónőm heart.gif Na rohanok és megnézem...
Az itt alakuló "vitához" pedig annyi hozzászólásom lenne, hogy ha sokaknak örömöt jelentene, ha a kedvenc írójának lenne adatlapja, akkor hol it a kérdés?

igen, és plusz a villalakók adatlapjának sokan nagyon nem örülnek. pardon.gif
2011. október 03. 14:18 #458
evelin0623
evelin0623
Isααĉ

Idézet (Karina197 @ 2011.10.03. 13:28)
igen, és plusz a villalakók adatlapjának sokan nagyon nem örülnek. pardon.gif

Köztük vagyok én is. Hány mostani VV-snek van életrajza? Most megkérdezem én:mikor lesz megírva mind? Hát nem egyhamar, mert semmit nem csináltak még az életben! Miért is nem lehetne akkor egy írónak adatlapja, akiről éveket lehetne írni? reklamalo.gif Ez már két érv Joe_r, tessék a "nagyfőnöknek" elgondolkodni, ha nézi a topicot...
3 felhasználónak tetszik: Karina197, Rap4ever8, Sally Sparrow
2011. október 03. 15:59 #459
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Idézet (evelin0623 @ 2011.10.03. 14:18)
Köztük vagyok én is. Hány mostani VV-snek van életrajza? Most megkérdezem én:mikor lesz megírva mind? Hát nem egyhamar, mert semmit nem csináltak még az életben! Miért is nem lehetne akkor egy írónak adatlapja, akiről éveket lehetne írni? reklamalo.gif Ez már két érv Joe_r, tessék a "nagyfőnöknek" elgondolkodni, ha nézi a topicot...

Nyugi. biggrin.gif A mostani VV-sek is csak addig népszerűek, amíg a tévében futnak. Utána azt se tudják, hogyan passzolják el az adatlapot. rohog.gif

Sajnos az adatlapok körül is elég nagy a fejetlenség. Hol elfogadják ezt, hol elutasítják azt. És gondolom olvastad ToTo hozzászólását! Most gondolj bele, ahol nincs semmi forrás megadva, hogy hol ellenőrizze az adatok helyességét, akkor neki kell leállni minden egyes adatlapnál,adatnál. Na és hány adatlap kerül naponta frissítésre, és mennyi jóváhagyásra? Én csak azt tudom mondani, le a kalappal akik "adatlap moderátorok". meghajolo.gif

Egyébként nem csak a VV-seknek nincs kitöltve az életrajz! Van itt jónéhány adatlap. Sokan elfelejtenek gondolkozni, csak hozzák létre a noname, háttérszínész adatlapjait. De minek? Jó ha szerepelt egy produkcióban, háttéranyagot gyűjteni róla nem igazán lehet. Akkor meg minek kellett? Hogy legyen még egy adatlap? think.gif
2 felhasználónak tetszik: Thora_90, Rap4ever8
2011. október 03. 16:35 #460
evelin0623
evelin0623
Isααĉ

Idézet
Utána azt se tudják, hogyan passzolják el az adatlapot. 

Na ez meg a másik:akkor minek is csinálják? blink.gif
67 oldal 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!