Õrizetbe vették Tom Sizemore amerikai színészt Los Angelesben, mert bántalmazta a barátnõjét.

A Sólyom végveszélyben és a Ryan közlegény megmentése címû filmbõl ismert 47 éves színészt szerdán késõ este állították elõ. Az eset részletei egyelõre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy a sértett nõ unokatestvére hívta ki a rendõrséget.

Sizemore-t 2003-ban hat hónapra büntették, amiért bántalmazta volt élettársát, a hollywoodi madámként ismert Heidi Fleisst. Az akkori ítélet azonban lehetõvé tette számára, hogy ehelyett egy kábítószeresek számára szervezett rehabilitációs programban vegyen részt. 2005-ben azért tartóztatták le, mert megsértette feltételes szabadlábra helyezésének feltételeit, majd idén májusban egy kábítószerrel összefüggõ ügy kapcsán újra õrizetbe vették.

A színészt, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Született július 4-én (1989), a Holtpont (1991), a Szemtõl szemben (1995), a Ryan közlegény megmentése (1998), A vörös bolygó (2000) és a Sólyom végveszélyben (2001), Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a Tanúvédelem (1999) címû tévéfilm fõszerepének alakításáért.

index.hu