A film jelenlegi helyzetérõl a színész annyit mondott, hogy egészen addig nem foglalkozik vele, míg a rendezõt le nem szerzõdtetik.



Paul Greengrass nemrég úgy nyilatkozott, hogy távozik az egyelõre cím nélküli negyedik Bourne-film elõkészületi munkálataitól. Ettõl függetlenül Matt Damon úgy hiszi, hogy a második és harmadik rész rendezõje biztosan visszatér.

Az A legyõzhetetlen (magyar premier: 2010. február 4.) sajtótájékoztatóján a Collider riportere kérdezte Damont a Bourne 4-rõl, miután kiderült, hogy Greengrass fogta a sátorfáját. „Megvárom, és amint Paul készen áll, megcsináljuk,” mondta Damon.

A 39 esztendõs sztár továbbá elárulta, hogy csak akkor hajlandó ismét eljátszani Jason Bourne-t, ha Greengrass rendezi a filmet. „Nem esélytelen a dolog. Egyszerûen még nincs kész forgatókönyvünk.”

A direktor távozását elsõként a The Playlist hozta nyilvánosságra. Az oldal információi szerint a vizionárius dühös lett, miután megtudta, hogy a Universal Pictures egyeztetés nélkül leszerzõdtetett egy forgatókönyvírót, míg a stúdió tûrhetetlennek tartja a Green Zone címû akcióthriller magas költségvetését.

Greengrass nemrég cáfolta, hogy bármiféle összetûzésbe került volna a hollywoodi mamutcéggel. „Azért nem vállalom be, mert egyszerûen új kihívást keresek. Semmiféle problémám nincs a Universal Picturesszel.” Ezután hozzá tette, „Jason Bourne már elõttem is létezett, és a jövõben is fog, remélem, hogy valamilyen szinten számítanak majd rám.”