Bár az utóbbi idõben fõképp rossz hírek érkeztek a készülõ Hobbit film kapcsán, Peter Jackson nem mond le arról, hogy Tolkien másik híres regényét is mozivászonra adaptálja.


Jackson, aki A gyûrûk urát rendezõként jegyezte, most forgatókönyvíróként társult Guillermo Del Toro-hoz, hogy filmre vigyék a Hobbit, azaz A Babó történetét. A nagyszabású Tolkien adaptáció kapcsán bár egyre több pletyka kering, valószínû, hogy nem lesz látható 2011 karácsonya elõtt. A készítést eleinte komoly jogi csatározás lassította a stúdió és az író örökösei között. Késõbb pedig maga Jackson nyilatkozta, hogy még sehol nem tartanak a forgatókönyv írásában.

A rajongók számára az viszont mindenképp megnyugvást jelenthet, hogy hétvégén, a Vén csontok Los Angelesi premierjén Peter Jackson is vendégeskedett. Ahol újságírói kérdésekre elárulta, nem adja fel, a jövõ év második felében mindenképp megkezdõdnek a Hobbit film forgatásai.

A szereplõkrõl egyelõre annyi derült ki, hogy a Bourne-csapda és a Trója egyik sztárja lehet A hobbit egyik törpéje, ha végre elkezdõdik a forgatás. A történetben összesen tizenhárom törpe szerepel, akik együtt indulnak útnak Zsákos Bilboval és Gandalffal a varázslóval, hogy visszaszerezzék Hegymély kincseit az utol sárkánytól. A színész a tippek szerint a két legfontosabb törpe szereplõ egyikét, Tölgypajzsos Thorint vagy Balint alakítja majd. Noha Thorin szerepére a pletykák már Ron Pearlman-t várták.