Az Oscar-díjas Rachel Weisz nagyon közvetlen és jó fej. Ez minden vele készült interjúból kiderül.

S a rendkívül sokszínû és tehetséges színésznõ, szívünknek még azért is lehet oly kedves, mert sohasem felejti el megemlíteni, mennyire büszke magyar származású feltaláló édesapjára, George Weiszre és kelet-európai gyökereire.

A minap, amikor újságírók új filmjérõl faggatták, egyrészt kiderült, hogy a kiváló színésznõ: Madeleine Stowe elsõ rendezésében, a 2010-re várható Unbound Captives-ben õ is szerepel, másrészt pedig, hogy a Napfény izének sztárja, bizony nem tartozik a Twilight filmek rajongói közé.

Stowe filmjében, Rachel Weisz partnere ugyanis Robert Pattinson lesz, így nyilván nem úszhatta meg, a Hollywood ügyeletes tinikedvencére vonatkozó kérdéseket sem.

„Robert Pattinsonnal találkozni „vámpírikus” volt. Kiszívta a vérem.” -nevetett Weisz, majd elmesélte elõször kissé zavarban volt. „Várj, õ a vámpír? Ugye õ a vámpír?”
Igen Rachel, õ az.

A készülõ moziban egyébként Pattinson egy a nyugati határvidéken élõ tinédzsert alakít, akit Comanche (amerikai õslakos indián törzs) harcosok elrabolnak. Rachel Weisz játssza a fiú édesanyját, de a storyban meghatározó szerepe lesz Hugh Jackman-nek is.
„Ez egy nagyszerû forgatókönyv és mind Pattinson, mind pedig Hugh Jackman nagyszerû színészek” –válaszolta Weisz, arra az újságírói kérdésre, miért is csatlakozott a stábhoz. „Én tehetséges emberekkel szeretek dolgozni, nem számít hány évesek.” - fûzte hozzá
Rachel Weisz-szel a magyar mozikban, legközelebb 2010 január 21-én találkozhatunk. Õ alakítja Abigail Salmon-t Peter Jackson Komfortos Mennyország (The Lovely Bones) címû filmjében, Susan Sarandon, Mark Wahlberg és Stanley Tucci oldalán.