George Clooney és az Egek ura a 67. Arany Glóbusz-díjátadó favoritja.



Geroge Clooney és legújabb filmje, az Egek ura tarolhat e hónap végén, az Arany Glóbusz-díjátadón – legalábbis erre számítanak a TheEnvelope.com kritikusai. A húsz filmszakértõ közül tizenegy szerint a Legjobb film az Egek ura lesz, míg tíz szavazó úgy döntött, hogy Clooney kaparintja meg Jeff Bridges (Crazy Heart) és Colin Firth (A Single Man) elõl az aranyszobrot a Legjobb színész: dráma kategóriában.

A Legjobb színésznõ: dráma kategóriában Sandra Bullock (The Blind Side) és Carey Mulligan (Egy lányról) áll legközelebb a dicsõséghez. Az Egyszerûen bonyolult tûnik a legbiztosabb befutónak a Legjobb komédia/musical kategóriában, ám a Másnaposok, a Julie és Julia, a Kilenc és a (500) Days of Summer is esélyes.

Robert Downey Jr. minden bizonnyal elismeréshez jut a Sherlock Holmesban nyújtott alakításáért Legjobb komédia/muscal színész kategóriában, míg a nõi vonalon Meryl Streep a favorit. Érdekesség, hogy a Legjobb rendezõ kategóriában két egykori házastárs, James Cameron (Avatar) és Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) verseng.

A 2010. évi Arany Glóbsz-gálát Los Angelesben tartják január 17-én.