Dr. George Nichopoulos - akit sokan a kizárólagos felelõsnek tartanak Elvis Presley haláláért - könyvében lerántotta a leplet a Király titkolt betegségeirõl, amelyek a vesztét okozták.


Múlt héten lett volna hetvenöt éves a világ legnagyobb idolja, Elvis Presley, ha rejtélyes körülmények közt nem veszti életét egy mosdóban, 1977-ben. Az orvosa most végre szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, ezért írt egy könyvet a valódi okokról, amelyek a Király tragédiáját okozták. George Nichopoulos egyben magát is szeretné végleg kimosni a vádak alól, amelyek szerint õ a felelõs a történtekért. A Dr. Nickként emlegetett orvos azt állítja, hogy Elvist rengeteg betegség kínozta, amiket igyekezett eltitkolni a külvilág elõl. A mája és a szíve meg volt dagadva, a vastagbele szinte teljesen tönkrement, migréntõl, valamint köszvénytõl szenvedett, emellett a vaksághoz is közel állt. Ezekre a bajokra pedig mind-mind többféle gyógyszert szedett, sõt, gyakran a normális mennyiség sokszorosát.

Tehát a doktor szerint nem öngyilkos lett Elvis, ahogy más sem okolható a haláláért, és a túladagolás is kizárt. Egyszerûen a teste negyvenkét évesen feladta a küzdelmet. Persze lehet, hogy ezzel csak magát védi Nichopoulos, ahogy Michael Jackson kezelõje is egyedül kifogásokkal tudott elõállni. A pontos válaszokat pedig már sosem fogjuk megtudni, mert azokat csak a zenetörténelem két legnagyobb Királya tudná megválaszolni.