Nagyot változott a világ az elmúlt néhány hétben. Nemrégiben még biztos volt Tobey Maguire szerepe a Pókemberben, ezért a színész nem vállalta a The Hobbit fõszerepét.


Ám ahogy arról már beszámoltunk, az elmúlt napokban biztossá vált, hogy a Pókember franchise tulajdonosai teljesen új stábbal képzelik el a negyedik részt, így Maguire sem bújhat ismét a piros-kék szuperhõs maskarába. A színész számára így megnyílt az út, hogy A gyûrûk ura rendezõje, Peter Jackson által menedzselt produkcióban mégis elvállalja el Zsákos Bilbó karakterét.

A filmet Guillermo del Toro rendezi majd, a nemrégiben lovaggá ütött Jackson a produceri teendõket látja el. A Gyûrûk ura trilógia elõzményeit taglaló The Hobbit észak-amerikai premierje 2011 decemberére datálódik, míg a folytatás egy évvel késõbb debütál. A forgatások pedig várhatóan júniusban kezdõdnek Új-Zélandon.
Az elõreláthatólag 14 hónapig tartó munkálatok sora minden bizonnyal hollywoodi léptékkel mérve is elképesztõen drága lesz, s az alkotók a CGI technika aktív jelenlétére (3D-s animáció), valamint a felvételeket követõ, legalább egy évnyi utómunkára is számítanak.

Ami a szereposztást illeti, Ian McKellen, Cate Blanchett és Hugo Weaving már biztosan részt vesz a szuperprodukcióban, a többi karakterrõl azonban egyelõre nincs biztos info. Bár James McAvoy rendszeresen felmerül különféle spekulációkban, de feltehetõleg a stáb még nem teljes, hisz a szereplõválogatás csak decemberben kezdõdött. smileeee.gif