Nem a 9. évad lesz az utolsó Smallville-szezon, hiszen a CW jövõre is folytatja Clark Kent kalandjainak krónikáját. Ráadásuk még Michael Rosenbaum is visszatérhet, hogy a készítõk nagy durranással búcsúzhassanak.


Már többször is eltemették az amerikai CW csatorna Smallville címû tinisorozatát, de a Supermanrõl szóló széria rajongói kitartottak, még idén is, amikor a csatorna a péntek napra pakolta Clark Kent kalandjait. Eleinte ugyan nagyot esett a nézettség, de szinte epizódról-epizódra emelkedett, s mostanra olyan szintre ért el, hogy a CW úgy döntött, jövõ õsztõl a 10. évaddal folytatja sokak kedvencét. (A berendelés kulcsa nem is annyira a nézettség, hanem inkább a fõbb szereplõkkel meghosszabbított szerzõdés volt.)

A hírek szerint a készítõk ráadásul megpróbálják 9-10 részre megnyerni az egykoron Lexet alakító Michael Rosenbaumot is. Nálunk egyébként az Amerikában jelenleg 9. évadját taposó sorozat, melynek következõ epizódja április 2-ra várható, egyelõre a 8. évad bemutatására vár.

[Egy másik cikk szerint a sztárok "öregedése" is közrejátszik a sorozat leállításában. (Tom Welling és Justin Hartley 33 éves, Erica Durance 32, Cassidy Freeman és Alison Mac pedig a 28-at is betöltötte)]