Kedvenc íród, költőd, könyved, versed
2013. január 31. 00:28
|
|
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9319 Csatolások: 38950 Azonosító: 186395 offline
|
Van kedvenc íród vagy íróid? Nevezd meg őket, és mondd el, miért ők a kedvenceid.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2013. január 31. 00:48
|
|
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9319 Csatolások: 38950 Azonosító: 186395 offline
|
Több kedvenc íróm van, viszont ha az első három kedvencemet kell kiválasztanom, akkor azt mondom: Jane Austen, Yukio Mishima és Gárdonyi Géza.
Jane Austen szellemes és fordulatos történeteit képtelen vagyok megunni, nem is tudom, hányszor olvastam már újra a kedvenceimet (Mansfield Park, Emma, Büszkeség és balítélet, Értelem és érzelem). Nála a szerelem sohasem csöpögős, a belső értékeken van a hangsúly, és sajátos humorérzékkel alkotja meg a regényeit.
Yukio Mishima különleges író, nem az a közönségkedvenc típus, a szokatlan témaválasztásai miatt, amit már a japán származása is előrejelez. Engem mégis teljesen lenyűgöznek a gondolatai, ahogyan a cselekményeket bonyolítja, a műből áradó különleges hangulat és - bár ez a fordító dicsősége - az írásainak a nyelvezete külön élvezet. (Róla készítettem egy adatlapot, ott megtaláljátok a műveinek a jegyzékét.) Kár, hogy a legtöbb regényét még nem fordították le magyarra.
Gárdonyi Gézát nem kell bemutatni senkinek. Kiskorom óta szeretem a történelmi regényeit - a legnagyobb kedvenceim az Egri csillagok és A láthatatlan ember. Olyan olvasmányosan ír, olyan érdekes és fordulatos a történet, hogy nem tudom letenni az utolsó oldalig.
Jane Austen szellemes és fordulatos történeteit képtelen vagyok megunni, nem is tudom, hányszor olvastam már újra a kedvenceimet (Mansfield Park, Emma, Büszkeség és balítélet, Értelem és érzelem). Nála a szerelem sohasem csöpögős, a belső értékeken van a hangsúly, és sajátos humorérzékkel alkotja meg a regényeit.
Yukio Mishima különleges író, nem az a közönségkedvenc típus, a szokatlan témaválasztásai miatt, amit már a japán származása is előrejelez. Engem mégis teljesen lenyűgöznek a gondolatai, ahogyan a cselekményeket bonyolítja, a műből áradó különleges hangulat és - bár ez a fordító dicsősége - az írásainak a nyelvezete külön élvezet. (Róla készítettem egy adatlapot, ott megtaláljátok a műveinek a jegyzékét.) Kár, hogy a legtöbb regényét még nem fordították le magyarra.
Gárdonyi Gézát nem kell bemutatni senkinek. Kiskorom óta szeretem a történelmi regényeit - a legnagyobb kedvenceim az Egri csillagok és A láthatatlan ember. Olyan olvasmányosan ír, olyan érdekes és fordulatos a történet, hogy nem tudom letenni az utolsó oldalig.
2013. január 31. 14:45
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Kedvenc író? Hát, hogy őszinte legyek, elég sok van, mert egyszerűen imádok olvasni. Akit nagyon kedvelek az:
- Dan Brown: A Da vinci-kód és az Angyalok és Démonok valami fantasztikum. Az egyik legkreatívabb író, akinek a műveit szórakoztató még úgy is olvasni, hogy utálom a művtörit.
- Clive Barker: A maga nemében az egyik legkiválóbb, legsokszínűbb, legkreatívabb klasszikus horror írója.
- Stephen King: Azt hiszem nem is kell jellemezni az Urat, mert amit mível a horror műfajjal, az maga a tökély. Nagy favorit a Ragyogás és az Állattemető.
- Philip Pullman: Megvett engem teljesen a A sötét úr anyagai trilógiájával, azóta pedig az egyik legnagyobb kedvencem.
- JRR Tolkien: Gyűrűk Ura trilógia - csak annyit tudok mondani, hogy utánozhatatlan, és egyben mestere a fanrasy regényeknek.
- Robert J. Sawyer: Nagyon megfogott a Flashforward című sorozat, amelyet természetesen Sawyer könyve alapján készítettek el. Persze a könyv teljesen másról szól, sokkal inkább a tudományról és a fizikáról szól, mégis olyan aspektusokat tár fel, ami elgondolkoztatja az embert. Briliáns az, amit a Flashforward - A jövő emlékei című művében alkotott.
Elsőre hirtelen ennyi jutott eszembe, de millió és millió könyv fordult már meg a kezeim között életem során, így biztos van, ami véletlenül kimaradt. Mégis úgy gondolom, hogy ezek lennének azok, amik számomra megemlítendők.
- Dan Brown: A Da vinci-kód és az Angyalok és Démonok valami fantasztikum. Az egyik legkreatívabb író, akinek a műveit szórakoztató még úgy is olvasni, hogy utálom a művtörit.
- Clive Barker: A maga nemében az egyik legkiválóbb, legsokszínűbb, legkreatívabb klasszikus horror írója.
- Stephen King: Azt hiszem nem is kell jellemezni az Urat, mert amit mível a horror műfajjal, az maga a tökély. Nagy favorit a Ragyogás és az Állattemető.
- Philip Pullman: Megvett engem teljesen a A sötét úr anyagai trilógiájával, azóta pedig az egyik legnagyobb kedvencem.
- JRR Tolkien: Gyűrűk Ura trilógia - csak annyit tudok mondani, hogy utánozhatatlan, és egyben mestere a fanrasy regényeknek.
- Robert J. Sawyer: Nagyon megfogott a Flashforward című sorozat, amelyet természetesen Sawyer könyve alapján készítettek el. Persze a könyv teljesen másról szól, sokkal inkább a tudományról és a fizikáról szól, mégis olyan aspektusokat tár fel, ami elgondolkoztatja az embert. Briliáns az, amit a Flashforward - A jövő emlékei című művében alkotott.
Elsőre hirtelen ennyi jutott eszembe, de millió és millió könyv fordult már meg a kezeim között életem során, így biztos van, ami véletlenül kimaradt. Mégis úgy gondolom, hogy ezek lennének azok, amik számomra megemlítendők.
2013. február 05. 19:47
Mattyasovszky Jenő (krimi író, Hód sorozatok), és természetesen a klasszikus Shakespeare, és Robin Cook (horror, thriller író) etc.
2013. február 05. 19:49
Ian McEwan: Szombat, Vágy és vezeklés
Daniel Keyes: Az ötödik Sally, Virágot Algernonnak
Daniel Keyes: Az ötödik Sally, Virágot Algernonnak
2013. február 07. 12:17
Stephen King, Nicholas Sparks, Erle Stanley Gardner
2013. február 07. 17:42
Az egyik kedvenc íróm Agatha Chrsitie, a krimi koronázatlan királynője. Annyira letudnak kötni a művei, nagyon szeretem a regényeit, hihetetlen történeteket talál ki.
A másik kedvencem Anthony Horowitz, aki talán itt, Magyarországon nem túl ismert, de nagyon jó kémes történeteket ír, (inkább tini korosztálynak), amiket századszorra is nagy izgalommal olvasgatok, vagy szakadok a poénokon.
A harmadik pedig nem más, mint Jacqueline Wilson. Tőle inkább régebben, 11-12 éves koromban olvastam gyakran, de néha még ma is kikölcsönzöm egy-egy könyvét, amiket azóta is nagy élvezettel tudok olvasgatni.
A másik kedvencem Anthony Horowitz, aki talán itt, Magyarországon nem túl ismert, de nagyon jó kémes történeteket ír, (inkább tini korosztálynak), amiket századszorra is nagy izgalommal olvasgatok, vagy szakadok a poénokon.
A harmadik pedig nem más, mint Jacqueline Wilson. Tőle inkább régebben, 11-12 éves koromban olvastam gyakran, de néha még ma is kikölcsönzöm egy-egy könyvét, amiket azóta is nagy élvezettel tudok olvasgatni.
2013. április 04. 17:24
Meg Cabot
Nagyon jó írónőnek tartom, a könyveit pedig imádom, főleg a Neveletlen hercegnő naplóját és az Esküvő olasz módra-t. De nagyon szeretem még Leiner Laurát és Suzanne Collins-t.
2013. április 04. 17:42
|
|
Selli gomez fan.visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.16. Hozzászólás: 423 Csatolások: 17 Azonosító: 196175 offline
|
Leiner laura
Récy98
2013. április 05. 18:57
|
|
selena_taylor_fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.18. Hozzászólás: 1878 Csatolások: 108 Azonosító: 153268 offline
|
Danelle Steel és Paulo Coelho
Jolie_77
2013. június 05. 11:32
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
Danielle Steel
csodálatosan ír
abban rejlik a varázsa, hogy a történetei mindenkinek és mindenkiről szólnak
Így tündökölt Selena Gomez Taylor Swift esküvőjén - fotó!
Így tündökölt Selena Gomez Taylor Swift esküvőjén - fotó!
Hát persze, hogy ő is ott volt!
Gigi Hadid, Camila Cabello, Ed Sheeran - nézd meg, ki mit viselt Taylor Swift esküvőjén!
Gigi Hadid, Camila Cabello, Ed Sheeran - nézd meg, ki mit viselt Taylor Swift esküvőjén!
Rengeteg híres vendég volt.
Kiderült, ki kapta el Taylor Swift menyasszonyi csokrát - fotó!
Kiderült, ki kapta el Taylor Swift menyasszonyi csokrát - fotó!
Fény derült arra, ki volt a szerencsés.
Ez meglepő! Kiderült, Blake Lively ott volt-e Taylor Swift esküvőjén
Ez meglepő! Kiderült, Blake Lively ott volt-e Taylor Swift esküvőjén
Fény derült a dologra.
Blake Lively dühös Taylor Swiftre
Blake Lively dühös Taylor Swiftre
Megvolt az utolsó csepp a barátságuk végének poharában?
Súlyos pénzekbe kerülhet Travis Kelce-nek egy félrelépés - Részletek Taylor Swift házassági szerződéséből
Súlyos pénzekbe kerülhet Travis Kelce-nek egy félrelépés - Részletek Taylor Swift házassági szerződéséből
Drága lenne neki egy megcsalás.
The Boys sztárja fertőzést kapott egy szexjelenet forgatása közben
The Boys sztárja fertőzést kapott egy szexjelenet forgatása közben
Megbetegedett a forgatáson.
Nagyon úgy néz ki, hogy Ariana Grande összejött az egyik exével
Nagyon úgy néz ki, hogy Ariana Grande összejött az egyik exével
Máris egy újabb kapcsolat a láthatáron.