Ki milyen nyelvet tanul?
2010. december 02. 20:51
Idézet (Günther Rall @ 2010.12.02. 20:47)
Egy ideje már svédül
De jó neked! Hol, hogyan, miért és hogy megy ha szabd kérdeznem? Én is nagyon szeretnék svédül tanulni, de most nem fér bele az időmbe/ anyagi kereteimbe, bár ha ez rajtam múlna beleférne, szóval egyelőre még csak önképzés szinten
Egyébként németet most kezdtem tanulni, angolból pedig ez lesz a z 5. évem Viszont szerintem gimi után tuti lesz valami a svéddel is
2010. december 02. 20:54
Idézet (Linnéa @ 2010.12.02. 20:51)
De jó neked! Hol, hogyan, miért és hogy megy ha szabd kérdeznem? Én is nagyon szeretnék svédül tanulni, de most nem fér bele az időmbe/ anyagi kereteimbe, bár ha ez rajtam múlna beleférne, szóval egyelőre még csak önképzés szinten
Egyébként németet most kezdtem tanulni, angolból pedig ez lesz a z 5. évem Viszont szerintem gimi után tuti lesz valami a svéddel is
Nekem a svéd olyan, mintha angol kiejtéssel beszélnének németül.
2010. december 02. 21:07
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.02. 20:54)
Erre még nem gondoltam Nekem pont a kiejtés tetszett meg. Nagyon tetszik, ahogy beszélnek, szerintem pörgős és dallamos. De egyébként fogalmam sincs, hogy miért pont ez érdekel. Talán azért, mert az egyik kedvenc énekesnőm svéd, és alapból sokat hallottam. Persze, tetszik az olasz, a spanyol és a francia is, de ezek mostanában ilyen 'divatnyelvek' lettek, az én iskolámban legalábbis. Mindenki odavan érte, elkezdi tanulni aztán feladja. Nem tudom, hogy mivel fook foglalkozni felnőtt koromban, de a nyelvek nagyon érdekelnek (és állítólag van hozzá érzékem).
2010. december 02. 21:16
Angol a főnyelv (immáron 12 éve), de mellette jelenleg németet tanulok úgy fél éve, de egy évig tanultam spanyolt is. Majd, ha egyszer sok időm lesz, akkor az orosszal szeretnék megpróbálkozni.
2010. december 02. 21:25
Idézet (Linnéa @ 2010.12.02. 21:07)
Persze, tetszik az olasz, a spanyol és a francia is, de ezek mostanában ilyen 'divatnyelvek' lettek, az én iskolámban legalábbis. Mindenki odavan érte, elkezdi tanulni aztán feladja.
Persze, mert azt hiszik, hogy nagyon könnyűek, és hogy nagyon könnnyű egy nyelvet megtanulni. De kitartás és nyelvérzék nélkül nem lehet. Szóval az sajnos nem elég, ha valaki csak "szeretne" megtanulni egy nyelvet, de nincs hozzá nyelvérzéke és kitartása. Ez egyénenként változó, nyelvérzékkel születni kell, ha neked van, akkor örülj neki, mert akinek nincs, annak nem is lesz. Egy nyelv logikáját meg kell érteni és át kell látni.
2010. december 02. 21:28
Lordi Angel |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.11. Hozzászólás: 1580 Csatolások: 323 Azonosító: 126872 offline |
én angolt tanulok
2010. december 02. 22:01
Günther Rallúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.07.16. Hozzászólás: 5 Csatolások: 0 Azonosító: 7611 offline |
Idézet (Linnéa @ 2010.12.02. 20:51)
22 évesen eldöntöttem hirtelen felindulásból, hogy odaköltözöm... Ez csak mostanában realizálódott, de a nyelvvel voltak gondok, szerencsére mostanra már egész jól megy, nem adnak el "på svenska"
2010. december 02. 22:04
Günther Rallúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.07.16. Hozzászólás: 5 Csatolások: 0 Azonosító: 7611 offline |
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.02. 20:54)
Van benne valami, de azért ennél kicsit több...
1 felhasználónak tetszik:
Baharka34
2010. december 03. 18:55
Idézet (Günther Rall @ 2010.12.02. 22:01)
22 évesen eldöntöttem hirtelen felindulásból, hogy odaköltözöm... Ez csak mostanában realizálódott, de a nyelvvel voltak gondok, szerencsére mostanra már egész jól megy, nem adnak el "på svenska"
Akkor még van remény, még csak a tizenhatot töltöm
Baharka34
2010. december 03. 22:09
Günther Rallúj tag |
Idézet (Linnéa @ 2010.12.03. 18:55)
Akkor még van remény, még csak a tizenhatot töltöm
Akkor még bőven van időd!
Lycka till med studierna! (sok sikert a tanuláshoz)
Amúgy meg csak ajánlani tudom Svédo.-t mindenkinek...
Baharka34
2010. december 03. 22:17
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline |
németből ez a 10. évem és angolból szakkörön tanultam két évig, viszont rendes tantárgyként ez lesz a 2. évem belőle.
engem is érdekelnek más nyelvek, de a német kéttannyelvű gimi mellett valószínűleg max. csak az egyetemen lesz majd időm iylesmire.. mert ugye most a felsőfokú németre kellene koncentrálni.. hajajj.
engem a francia érdekelne nagyon, meg az olasz, esetleg a spanyol. de főleg a francia.
engem is érdekelnek más nyelvek, de a német kéttannyelvű gimi mellett valószínűleg max. csak az egyetemen lesz majd időm iylesmire.. mert ugye most a felsőfokú németre kellene koncentrálni.. hajajj.
engem a francia érdekelne nagyon, meg az olasz, esetleg a spanyol. de főleg a francia.
2010. december 03. 22:32
Egyszer elkezdtem tanulni perzsát is a netről. Szép és nagyon könnyű nyelv, a nyelvtana talán leginkább a germán nyelvekére hasonlít. Az igét elragozzák a 6 személy szerint, de nincsenek esetek, nemek, semmi, csak elöljárószók. Minden igének két töve van: az egyiket kell jelen időben, a másikat múlt időben ragozni ugyanazokkal a ragokkal.
A számok (magyarul leírva): jek, do, sze, csar, pándzs, sis, háft, hást, noh, dáh.
http://www.sendspace.com/file/7cq42f
A számok (magyarul leírva): jek, do, sze, csar, pándzs, sis, háft, hást, noh, dáh.
2010. december 03. 22:44
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline |
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.03. 22:32)
Egyszer elkezdtem tanulni perzsát is a netről. Szép és nagyon könnyű nyelv, a nyelvtana talán leginkább a germán nyelvekére hasonlít. Az igét elragozzák a 6 személy szerint, de nincsenek esetek, nemek, semmi, csak elöljárószók. Minden igének két töve van: az egyiket kell jelen időben, a másikat múlt időben ragozni ugyanazokkal a ragokkal.
wow
2010. december 03. 22:48
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.03. 22:32)
Hűha! Azt szeretném kérdezni, hogy mivel foglalkozol? Valami nyelvekkel kapcsolatos dolog, vagy ez csak szabadidő/hobby?
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.