Nos, én is erőt vettem magamon, s úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy leírjam én is a véleményemet. Olvastam
Duracell hozzászólását, és, ha jól értelmeztem, akkor ő teljesen félreértette ezt az egész dolgot. Amikor megnyílt a topik akkor már én magam is tudtam, hogy
nem a Disney mesékre irányul ez a bizonyos fajta utálat, hanem a mai mocsokra, amit valóban a Disney vállalat neve alatt futtatnak. Nagyon sokszor elgondolkoztam én magam is a dolgokon, hogy miért olyan jó a mai huszonegyedik századi Disney. Én egyszerű proli gyerek vagyok, akinek nem volt sem Nickelodeonja, sem Disney csatornája. Egész baba korom óta, én is a Walt Disney rajzfilmeken nőttem fel. A
Robin Hood volt a legnagyobb kedvencem, állandóan azt néztem úgy 3-4 éves koromig. Mindemellett a másik nagy kedvencem a
Hófehérke volt, aminek a végét sosem tudtam megnézni, mert azt hittem, hogy Hófehérke tényleg meghal. Akkor később oda és vissza énekeltem állandóan a Pocahontasbeli dalokat, itthon már herótuk volt a többieknek tőle. Meg a másik gyerekek, a Disney rajzfilmekben nagyon sokat énekeltek. Nem állítottak mikrofon mögé egy olyan kis csipogó hangú kiscsibét, mint szelena, ne. Ott igazi énekesnők és énekesek énekeltek, akiknek akkora hangjuk volt, hogy tévén keresztül is lobogott a hajam.
Most meg sztárolunk egy olyan kis senkiket, akiknek az a szakmájuk, hogy énekelni nem tudnak?! Úgy gondolom egy énekesnőtől elvárható, hogy a minimumot hozza a saját szakmájában. Te sem mész egy olyan fodrászhoz, aki nem tud hajat vágni, nem? Nehogy már a befőtt rakja el a nagymamát!
Viszont, ha meg nem Disney meséket néztem, akkor bekapcsoltam a Minimaxot. Akkoriban a műsor kínálat olyanból állt, mint a Varázslatos iskolabusz, Egyszer volt, hol nem volt vagy éppen a Sharon naplója.
Mesék voltak, tanítottak és nem butítottak. Most meg? Minap bekapcsoltam a Minimaxot és valami szellemi fogyatékos animációs vonat hisztizett kb. 10 percen keresztül.
Már akkor néztem, hogy
mi van?! Alapjáraton butítják a gyerekeket, mert szinte semmi értelmeset nem adnak a tévében. A gyerek nappal nézi a gyermekcsatornák mocskait, majd este 7-től átkapcsol a Való Világra és azzal sorvasztja az agyát. Nos, a lényeg az, amire ki szerettem volna térni, azaz, hogy én is tök normális meséken nőttem fel és még mindig élek, pedig
nem voltam függője a mai 21.-dik századi dizni csánelnek. Amikor valaki azt mondta nekem, hogy
háesem, kemprákk vagy háná montáná, akkor csak néztem, mint maci a málnásban, hogy ez hozzám beszél és mégis milyen nyelven? Mert, hogy én ebből egy fikarcnyit sem értettem úgy 6 éve, az egyszer tuti. Azt hiszem, akkor volt nagy szám a hájg szkúl mjuzikel. Csak én kimaradtam ebből, mert nekem a kábel tévén max a Cartoon és a Minimax jön a mai napig is. Amíg nem ismertem ezt a fórumot, vagyis anno a HQP-t, én azt sem tudtam gyerekek, hogy ki az a májli szájrusz, szelena gomez és társai. Sőt bíbőr gyerkőcöt is itt ismertem meg a Starityn, és akkor csak néztem, hogy mi van?!
Ki ez a 10 éves nyominger, aki állítólag olyan jó pasi, hogy a lányok szétszedik? Nekem a jó pasi valahol nem egy 10 éves nyomoréknál kezdődik, de mindegy. Igaz, bíbőr nem diznis, de ha már itt olyan sokan megemlítették, akkor kerítettem neki pár kis mondatot a hozzászólásomban. Nem is nagyon tudom mire vélni a mai dizni sztárokat.
Fikarcnyi tehetségük sincs sem a színészethez, sem az énekléshez. Feljavítják a hangjukat valami számítógépes szoftverrel és utána már mindenki azt hiszi, hogy ők milyen tehetségesek. Aztán nyekeregnek valami harmat gyengét a mikrofonba, és akkor egyesek
ezt nevezik tehetségnek. Úgy én is tudok énekelni, ahogyan szelena gomez. Nem nagy was ist das az, amit ők művelnek. A legdühítőbb számomra pedig az, hogy
rengeteg tehetséges énekes, énekesnő, együttes, színész és színésznő van, akik lazán felül múlják a kis dizniseket, de nem tudnak befutni, mert ez a sok nyominger tehetségtelen emberke elveszi előlük a lehetőséget. Így marad a sok tehetségtelen trágya és az igazán tehetségesek hiába is erőlködnek, nem tudnak feljebb jutni a létrán. Ennek pedig így számomra semmi értelme.
A mostani TCA számomra szánalmas volt. Hihetetlen kaki lista lett a legvégén. Biztos velem van a probléma, de bíbőrre sosem gerjedtem be, és szelena gomez saját véleményem szerint még sminkkel is ronda. Hogy nézhet ki vajon smink nélkül?
Csak mert menstruál és van egy kis cicije, ő már nőnek van titulálva? Vannak igen csak csinos, gyönyörű hölgyek a sztárvilágban, de úgy gondolom, hogy szelike fényévekre áll a nő, bíbőrke pedig a férfi fogalmától. Az pedig, hogy a legjobb... szerintem szánalmas. És őszintén? majdnem szétvertem minap a kocsi rádióját, mikor szelike vernyákolta a "húszez"-t. (gyengégbek kedvéért Who says) Odáig fajulunk, hogy ezt a sok tehetségtelen senkit kell már a rádióban is hallgatnom? Nem elég, hogy a csapból is ők folynak, de mikor lesz az, hogy leadnak egy
Skillet, egy régi Linkin Park vagy egy Three Days Grace dalt a rádiókban?! Mikor hallunk rock bandákat szívszaggatóan énekelni? Számomra hiteltelen mondjuk már az egész világ popipara, mert tudnék ám még firkálni a mai nagy sztárokról is. Mint pl. Katy Perry, Lady Gaga vagy éppen Rihanna, mert speckó én egyiket sem tartom többre a dizniseknél, de ez már saját vélemény persze. Néha napján anno lehetett hallani egy-két LP számot a rádiókban, de azóta
a rock fogalma halott, és hallgatni kell azt a sok kakit, amit az ember elé raknak. Mikor valaki odanyög nekem egy olyat valamelyik topikban, hogy Jasmine Villagas vagy ki a csoda, hihetetlen tehetséges, akkor verném legszívesebben fejemet a falba. Meghallgattam a kiscsajt, én csak azt tudtam mondani, hogy menjen ez is ének tanár nénihez, mert az minden volt a stúdiófelvételen, de, hogy nem éneklés, az hót ziher.
Nekem is volt nagy kedvencem 12 évesen, hiszen akkoriban volt a Britney őrület. Ő volt az egyik énekesnő, akinek a zenéjén felnőttem, és bár sokan mondták rá, hogy nagyon tehetségtelen, de úgy gondolom, hogy egy mai
szeli, májli vagy bíbőr, sokkal, de sokkal tehetségtelenebb most, mint ahogyan anno Britney volt. Sokan szidták a hölgyet a Budapesten adott kamu koncertje miatt, de azért sem fizetnék ki egy vasat sem, hogy valamelyiküket halljam erőlködni egy sort a mikrofonba. Egyszerűen ez a sztárok iránti imádat engem soha sem ragadott el. Soha sem voltam befolyásolható személyiség, valamint sosem mentem a divat után. Mindig is azt néztem és azt hallgattam, ami nekem a legjobban tetszett. Tojtam arra, hogy mindenki az osztályomból tizedikben háesem és kemprákk rajongó volt. Megnéztem őket kíváncsiságból (fúrta az oldalamat, hogy mi az, amit ennyire jónak tartanak) és utána meg is jegyeztem magamban, hogy ilyen mocskokra soha többet egy percet sem pazarlok el. Ugyanígy voltam a tvájláttal. Megnéztem az első filmet, elolvastam az első kötetet, és utána csak annyit tudtam mondani, hogy lehet szeretni ezt a kakit? A regény nem ilyen igénytelen gagyiságnál kezdődik, hanem mondjuk egy Jane Austennál, egy Clive Barkernél vagy egy Stephen Kingnél, de közel sem ezeknél a tucat marhaságoknál. És sajnos valóban úgy van, mint ahogyan
LitteVampre azt elmondta, hogy
a fiatal korosztály a lehető legbefolyásolhatóbb réteg. Kit érdekel, hogy mit igényel a mai 40 éves felnőtt ember, mert rájöttek, hogy a fiatalabb korosztályt, pontosabban a gyerekeket kell megcélozni ezzel, mert ebből dől lé. Valóban minden a pénzre megy ki és tényleg mindent képesek csinálni, legyen az bármennyire is gáz és bármennyire is igénytelen. Poénból egyszer letöltöttem pár háná montáná részt. Nem volt rossz, de csak azért, mert Billy Ray és májli bátjya vitte felfelé a sorozat színvonalát. A húgom belenézett szelike veverlis marhaságába. Az első öt perc után ki is kapcsolta, mert annyira igénytelen szemét az egész, hogy nincs értelme nézni.
És ezt szeretik? Komolyan erre van igény? A válasz
IGEN. Erre van igény és azt csinálják, amire az embereknek (szerintük) szükségük van. Én speciel megmaradok az amerikai akció/fantasy/sci-fi sorozataimnál
és soha a büdös életben nem fogok olyat nézni, mint a dizni csánel. Még akkor sem, ha esetlegesen a kábel tévé program listájába bekerül. Nem is értem, hogy engedheti a sok szülő azt, hogy ilyen marhaságokat nézzen a gyereke. Ha lesz majd gyerekem a kábel tévé nem lesz beköttetve. Lesznek mesék és gyerek filmek, amiket nézhet, de ilyen agysorvadásnak nem fogom kitenni. Minap olvastam itt, hogy valami Bellácska vagy ki a csoda kijelentette, hogy ő inkább marad hülye és nem javít a diszlexiáján.
Ez normális?! Azért ne legyünk már írástudatlan analfabéták, könyörgöm! Írni, olvasni nem tud, és ezt sztároljuk?! Ez aztán a marha nagy sztár, akire fel lehet nézni mondhatom. P.fám leszakadna szégyenemben, ha nem tudnék normálisan írni és olvasni a saját anyanyelvemen.
És a poén az, hogy a sok kicsi gyereknek az a jó, amit a kis kedvencük tesz. Lassan már az lesz a menő, ha egy mondatot nem tudunk leírni hibátlanul. Bár, hogy őszinte legyek, néha-néha látok itt olyan egyént, akik a magyar helyesírás legalapvetőbb szabályainak sem képesek eleget tenni. Tényleg, kicsit sem gáz, hogy nem tudnak 10-12 éves létükre helyesen írni. Dehogyis, az még menő is.
Néha csak hidalok egyébként, hogy milyen elvetemült rajongók vannak. Valamelyik topikban még én kaptam meg, hogy miért nem tanulok meg olvasni, mert ő mindent leírt. Megjegyzem tíz kemény percig tanulmányoztam és nem sikerült kivennem a hozzászólása értelmét,s akkor még én voltam a hibás, amikor leírtam neki tök tapintatosan, hogy azért írjunk már érthetőbben egy kicsivel.
Érvelni egyik rajongó sem tud, ha valamiben nem ért valaki vele egyet, az már nekik persze azonnal vitának, sőt inkább veszekedésnek veszik. Számomra persze
inkább kulturált vitatkozás lenne, mint sem veszekedés, de mindegy. Még vagy ezer évig tudnék erről a témáról pötyögni, de kérdéses az, hogy lesz-e olyan ember, aki hajlandó ezt a sok sok betűt végig is olvasni?XD Mindenesetre a topik jó ötlet és nem bánnám, ha
ez a sok tehetségtelen kis csirke vissza lenne sorolva ezer akárhanyadik helyre és a tehetséges, igazi nagy sztárok kerülnének be az első ezerbe. De valóban az a probléma, hogy a fórum szinte egy óvoda. Alig ismerek egy-két tagot, akik idősebbek nálam és máris olyan marha öregnek érzem magamat 20 évesen.
Őszintén? Ez nagyon, de nagyon gáz. Igaz, vannak fiatalabbak, akik nagyon, de nagyon értelmesek, de a fórum 90%-a igen csak ovi szinten van. Elég csak megnézni a hozzászólások nagyját. A legújabb X-tinás összeesküvéses cikket van aki leírta, hogy elolvasni sem hajlandó, mert túl hosszú.
Akkor jutott eszembe az, hogy WTF?! Hosszabb terjedelmű cikk volt, de annyira nem, hogy lehetetlen legyen elolvasni. És már olyanra is volt példa nem is egyszer, hogy írtam valami hosszabb véleményt, valaki írta, hogy egyetért velem és vagy két oldalon keresztül ment a bólogató birka üzemmód, hogy "Holly Keller egyetértek.". Ez aztán a megerőltető vélemény kifejtés. Nagy valószínűséggel a többség el sem olvasta a hozzászólásomat, csak gyűjtötte a hozzászólásokat ilyen szánalmas módon.
És amíg ez a színvonal fog itt uralkodni, akkor marad a sok tehetségtelen sztárnak nevezett akárkik az első helyen. Szóval a topik egészen jó ötlet, de úgy gondolom, hogy
nem megoldás. A probléma gócpontját kellene megkeresni és azt kiirtani. Az pedig a fórum tagjai, amelynek 80%-a dizni imádó.
Különben, hogy a rákban lenne szelike gomeznek több mint 5000 rajongója? Egy szavam nem lenne, ha a kiscsaj tehetsége az eget verdesné, de úgy gondolom, hogy
nem állja meg a helyét sem színészként, sem énekesként. Mind a két szakmában egy nagy nullát produkált, és egy ilyen embert nem fogok ajnározni. Ami a legjobban tetszett múltkor az, hogy mindenki mekkora lendülettel szidta Rebacca Blacket. Én nem rajongok a kiscsajért, de úgy gondolom egy diznis szintet lazán hoz már most is. Egy fikarcnyival sem tehetségesebbek a diznisek, és az nagyon tetszett, hogy olyanok kezdték el fikázni, akiknek a nagy kedvencük májli, szelena, bíbőr és sorstársaik. Ez olyan bagoly mondja verébnek szindróma. Az ilyen hozzászólásokon olyan jókat vidultam.XD Legalább akkor egy olyan fikázná, aki death metált, Madonnát vagy MJ-t hallgat, nem kis szutyok dizniseket. Tudnám szaporítani még a szót, mert most is ezt tettem.XD Mindenesetre befejezőül csak annyit szeretnék mondani, hogy a
Disney sztárok nekem is Alice, Jasmine, Belle, Ariel, Snow White és társai, nem pedig ezek, akik akkor sztárnak nevezik magukat, és közben még akkora tehetség sem szorult beléjük, mint a kisujján a körmük vége. Köszönöm szépen, hogyha végig olvastad, mert kicsit hosszúra is sikeredett!XD