Starity

Léteznek ma még igaz barátok?

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 07. 14:39 #21
cintia0023
cintia0023
everybody needs a little poison ivy
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 6399
Csatolások: 1056
Azonosító: 85065
Manapság egyre több barátról derül ki, hogy csak felszínesek az érzelmei. Én is tapasztaltam már ilyet, de túl léptem rajta, mert bár egy barátot elvesztettem, ugyanakkor van egy két gyerekkori barátom, akikre máig számíthatok. Inkább legyen egy barátom, de az igaz, mint sem több tucat, de azokra egyszer sem lehet számítani.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, ophely88
2011. szeptember 07. 14:43 #22
szaboniki
szaboniki
visszatérő vendég

StátuszTVD forever <3 I love Ian Somerhalder *-*
Hozzászólás: 331
Csatolások: 0
Azonosító: 132520
Sally Sparrow írta:
Ophelyvel értek egyet, ugyanakkor azt viszont hiszem, hogy az igaz barátsághoz közelítő kapcsolatok lehetnek. Nekem is akadnak barátaim, akikben nagyon is bízom. (teljesen viszont tényleg senkiben nem tudok) Vannak olyan barátaim, akiket interneten keresztül ismertem meg, olyan is, akivel hagyományos levelezés útján. Nagyon kevés barátom van, viszont ez a kevés barát szinte mindig kész segíteni. És viszont, természetesen.
Bevallom őszintén, hogy mióta nekik is van internetkapcsolatuk, eltávolodtunk. Nincs kedvem annyi időt gép előtt tölteni, nincs kedvem annyit gépelgetni. Jobban szeretem a személyes találkozásokat, vagy ha már írni, akkor rendesen, kézzel. De már az idejét sem tudom, mikor írhattam utoljára kézzel levelet. Nagyon hiányzik.
Szerintem az igazi barátságok elsősorban kisgyerekként köttetnek. Legalábbis a nem sok barátom jelentős része általános iskolából, óvodából van. Utána már nehezebben barátkozik az ember, vagy legalábbis felszínesebbek a kapcsolatok és nehezebben alakul ki barátság.
Az is benne van a pakliban a gyermekkori barátságoknál, hogy a felek annyira máshogy kezdenek gondolkozni, annyira máshogy látják majd a világot, hogy nem fog működni a dolog. Ilyen tapasztalatom is van. Nem könnyű olyan embert találni, akire bármit is rá mersz bízni...
A net ma már annyiban könnyíthet a dolgon, hogy egyszerűbben tud az ember olyan csoporthoz csatlakozni, ami biztosan az ő érdeklődésének megfelelő. Bár itt is kérdés, hogy egy-egy embernél meddig tart egy "mánia".

Egyet értek veled.Nekem is kevés barátom van,de rájuk mindig számíthatok,és ők viszont.
Én például ismerek olyan embereket akiknek szinte csak felszínes barátságaik vannak,ők ezt mégis igazinak látják.Egyszer megkértek engem és egy lányt,hogy írjuk le a barátaink nevét egy A4-es lapra.Az a lány teleírta a lapot,és úgy is tömörítve.Én viszont csak 3 nevet írtam fel arra a lapra.És én úgy gondolom,hogy nem baj ha az embernek kevés barátja van,ha azok igazak.Inkább legyen 3 igaz barátom,mint 50 hamis.
Egyetértek mindkettöttökkle.
2011. szeptember 07. 14:51 #23
PankaaFruit
PankaaFruit

StátuszÚj adatlap,kis változás de annál jobb:)
Hozzászólás: 526
Csatolások: 94
Azonosító: 138629
Nekem csak 1 igaz barátom van..azt hittem van mégegy de jött egy harmadik tag..és általában 3 barát közül egyet mindig kiközösítenek,aki ebben az esetben én voltam..van még egy akiről azthittem az,de ő nem beszél (telefonon) velem mert mindig elfoglalt...vagy fontosabb a gép neki..az iskolában 6-an vagyunk de most egy kiközösít minket egy sztár miatt..hát ilyen a barátság..ritka..de vannak akik itt starityn nagyon szimpatikusak,és nagyon kedvesek talán ha velük élőben találkoznék ők is jó barátaim lehetnének...
2011. szeptember 07. 14:53 #24
PankaaFruit
PankaaFruit

StátuszÚj adatlap,kis változás de annál jobb:)
Hozzászólás: 526
Csatolások: 94
Azonosító: 138629
Szerintem az igazi barát a gyerekkori barát..ő amikor megismert ,őszintén játszott veled és nem használ ki...
2011. szeptember 07. 15:09 #25
rainsandwich.
rainsandwich.
visszatérő vendég

StátuszWeltmeister.♥♥
Hozzászólás: 166
Azonosító: 154206
jó cikk! és teljes mértékben igazad van! smileeee.gif
2011. szeptember 07. 15:18 #26
An_d_a
An_d_a
inebriant

Státuszwe accept the love we think we deserve
Hozzászólás: 4176
Csatolások: 4784
Azonosító: 146789
én hiszek az igaz barátságban.
a legeslegjobb barátnőmet már 7 éve ismerem.amikor új helyre költöztünk,a jelenlegi lakhelyemre,egyedül ő foglalkozott velem,és segített beilleszkedni a többiek közé.mindig mindenben mellettem áll,maximálisan támogat.ahogy én is őt,egyszerűen már nem tudunk olyat mondani a másiknak,amit ő ne tudna.érte akár tűzbe tenném a kezemet is,eddig akármelyik titkomat rábíztam,soha nem hallottam vissza senkitől.teljes mértékben megbízom benne,ahogy ő is bennem,ha valamiféle segítség kell neki vagy nekem,először a másikat keressük fel.közös gimnáziumot választottunk továbbtanulásnál,hálisten jegyek szintjén sincs köztünk nagy eltérés.
persze,több úgymond ˝barátom˝ van,de ő az egyedüli személy,akinek ki tudom önteni a szívemet.
viszont azt nagyon kiábrándítónak tartom,amikor valaki csakazért barátkozik a másikkal,mert ˝sikert és hasznot˝ lát az illetőben.itt egy példa:a régi osztályomban voltak olyan lányok,akik félévente/évente mást írtak fészbúkon öribarijának(jesszus,milyen béna szó.. rohog.gif ).az alapján,hogy éppen ki a legnépszerűbb.na,ezt egy szóval tudom jellemzni:szánalmas. dry.gif
én mindigis úgy voltam a barátságokkal,hogy inkább legyen kevesebb,de megbízható,mint több tucat,akikre sose lehet számítani.kivéve akor,amikor ki kell próbálni a legújabb elektronikai kütyüdet.. dry.gif
2011. szeptember 07. 15:20 #27
- törölt felhasználó -    
Én eléggé bizonytalan vagyok e téren, ugyanis, nehezen nyílok meg másoknak, nehezen mondom el a titkaimat, nehezen beszélek az érzéseimről, és amikor elmondom, akkor mindig azon filózom, hogy vajon ez most jó ötlet volt-e? blink.gif Nekem 2 legjobb barátom van össz-vissz-passz, de Ő bennük bízom a világon a legjobban. A legjobb barátnőm, és Én, még 1. osztályban - általános - találkoztam, és nagyon utáltuk, egymást. Otthon mindennek elmondtuk a másikat - persze, akkor még nem tudtunk káromkodni rohog.gif -, és tényleg nagyon nagyon, utáltuk egymást. Aztán, egyszer, 1.év végén - vagy 2. év elején azt már nem tudom -, láttam hogy sír, oda mentem hozzá, és megtudtam mi történt kicikézték, és hát nem csoda hogy odamentem azokhoz aztán nem csak hogy a tanárnak beárultam őket, de éppen egy fán voltak - a többit már kitalálhatjátok... rohog.gif És innentől kezdve, mindent de tényleg mindent elmondjunk egymásnak, és tudom, ha valakiben megbízhatok az Ő, pedig tűz és víz vagyunk majdnem minden téren. heart.gif A másik, meg teljesen olyan mint én. biggrin.gif Na neki, aztán mindent elmondhatok, és vele, még régebben találkoztam, mint a legjobbal - aszt hiszem 6-7 évesen -, csak hát itt is bejön az hogy nem egy iskolába járunk, más baráti körünk van, aztán ezért a másik közelebb áll hozzám ilyen téren. Rajtuk kívül más nincs, és örülök neki, hogy jó emberismerő vagyok, mert az először említett barátnőmet, is részben én segítettem, ki egy rossz baráti-kapcsolatból...
2011. szeptember 07. 15:20 #28
the__domo
the__domo
Hozzászólás: 920
Csatolások: 1
Azonosító: 134922
ha én úgy nézem, eddigi életem során egy igaz barátot mondhatnék magaménak, akivel mostanság eléggé megromlott a kapcsolatunk, és mostanában találkozni sem találkozunk.
több emberen is látom hogy kihasznál, látszik rajta, hogy nem érdeklem, mert egy-két hét múlva úgyis kapom tőle a negatívumokat.
2011. szeptember 07. 15:25 #29
Yoriko
Yoriko
visszatérő vendég

Státuszcsak csekkold le blogom,lehet találsz ott valamit, ami véletlen tetszeni fog :3
Hozzászólás: 270
Azonosító: 152849
Szerintem az igazi barát nagyon ritka...Mondjuk én Larissát annak tartom.De rajta kívül tényleg nagyon kevés van mert a legtöbb ember csak érdekből barátkozik....
2011. szeptember 07. 15:26 #30
Flower21
Flower21
♥ Books&Movies ♥

Státusz♥ Sunshine ♥ Books ♥ Loki ♥ BTS ♥ Sherlock ♥ Paul Walker
Hozzászólás: 1122
Azonosító: 151172
szerintem vannak igaz barátságok, bár nagyon ritka, nekem egy olyan barátom van, akivel már elsős korunk óta tartjuk a kapcsolatot, ennek már 15 éve
2011. szeptember 07. 15:27 #31
- törölt felhasználó -    
PankaaFruit sajnálom és teljesen igazad van..Am szerencse nekem van egy pár igaz barátom..Nekik mindent elmondhatok...Meghallgatnak ,segítenek ha kell és mindent ellmondthatok nekik, megőrzik és nem adják tovább...Neten pedig nekem is van pár barátom, akik télleg igaz barátokká váltak számomra...
2011. szeptember 07. 15:29 #32
- törölt felhasználó -    
A cikk nagyon jó lett. smileeee.gif És teljes mértékben egyett értek én is. Nekem igazából egy igaz barátom van. Aki az igazi legeslegjobb. Nem mintha rangsorolnám a barátnőimet, mert azt nem tenném meg. Igazából vele is csak a véletlen hozott össze, és akkor nem is kedveltük egymást. Majd jobban megismerkedtünk és legjobb barátnők lettünk. Rajta kivűl még sok barátnőm van, de vele mindig egy húron pendülünk és mindig segít is, még ha nincs is ideje. smileeee.gif
Szerintem az igaz barát az aki elnyeri a tetszésed. Akinél felül bírálod az előítéleteidet, és végül megkedvelitek egymást. De ezt csak személyes tapasztalatból írom. smileeee.gif
2011. szeptember 07. 15:40 #33
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
nagyon jó cikk, és sajnos igaz sad.gif mostanában én is úgy érzem, hogy sok barátság elég felszínes sad.gif most nem rizsázok többet, Sally Sparrowval és Ophelyvel egyetértek biggrin.gif
2011. szeptember 07. 15:41 #34
- törölt felhasználó -    
Azt kell mondanom, hogy vannak. Számomra pár olyan ember létezik, akikért ölni tudnék, akiknek mindent elmondhatok, és persze ez fordítva is működik. Sosem akartam, hogy több tucat ember tartson legjobb barátjának, mert képtelen lennék elmondani nekik a titkaimat. A legjobb barátnőmet neten ismertem meg -láss csodát, már a találkozás is tervbe van véve - múlt évben. augusztusban, de vele azóta úgy vagyunk, hogy mindent elmondhatok neki. Mindent ami bánt, és Ő is támaszkodhat rám. Szerintem a barátság egyik alapelve a bizalom, és benne teljesen megbízom. Igen is léteznek még igazi barátok, csak az a gond, hogy rengeteget kell keresgélned, mire találsz egyet.
1 felhasználónak tetszik: An_d_a
2011. szeptember 07. 15:44 #35
evelin0623
evelin0623
Isααĉ

StátuszThe Vampire Diaries Mánia**
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 1057
Csatolások: 122
Azonosító: 147866
Sztem igenis léteznek! Mi pl. a barátnőmmel már 8 éve ismerjük és szeretjük egymást. Kérdés?
2011. szeptember 07. 16:01 #36
- törölt felhasználó -    
nekem három barátnőm van, akikre jóban-rosszban számíthatok, az éjszaka közepén is felhívhatom őket, és bármit meg tudok beszélni velük. egyébként tényleg rengeteg ember van, aki csak érdekből barátkozik, de ettől függetlenül létezik még igaz barátság.
2011. szeptember 07. 16:25 #37
- törölt felhasználó -    
Szerintem nem mindig léteznek,most vannak barátaim,de általános iskola utolsó három évében nem volt senkim!
2011. szeptember 07. 16:32 #38
zavodni
zavodni

Státusz,,Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get..."
Hozzászólás: 536
Azonosító: 143361
Nekem szinte csak olyan barátaim vannak, akiket születésemtől kezdve ismerek és szeretek. Én hiszek abban, hogy életem végéig barátok maradunk. Ugyanis szüleim a gyerekkori barátaikkal még ugyanúgy tartják a kapcsolatot. Olyannyira, hogy még nyaralni is együtt megyünk 30-40 ember. Nagyon hálás vagyok ezért, és remélem mi is így leszünk ha felnövünk smileeee.gif
2011. szeptember 07. 16:38 #39
dolores2
dolores2
visszatérő vendég

Státusz...A jó lányok a mennybe mennek, a rosszak külföldi luxusútra...
Hozzászólás: 162
Azonosító: 155126
Már a cikk első mondatával nem értek egyet...barátságok nem napok alatt születnek!! És természetesen vannak még igaz barátságok!! Őszintén szólva már marha unalmas,hogy az internetet,a médiát meg a számítógépet valami brutális ellenségként állítják be amik mindent és mindenkit tönkre tesznek!! Röviden ennyi az én véleményem...
2011. szeptember 07. 16:39 #40
- törölt felhasználó -    
Azt bírom, amikor még egyik nap valaki mindennek elhordja a másikat, másnap meg ők a legnagyobb öribarik a világon, és a sírba mennének egymás után. rohog.gif
Egyébként én idén kezdtem a középsulit, szóval a memóriám tele van új arcokkal. Nem igazán vannak még barátaim, de nem is hiszem, hogy a továbbiakban lesznek (lehet mondani, hogy pesszimista vagyok). Én hiszek az igaz barátságban, annak ellenére, hogy jómagam is csalódtam már nagyokat, és nem merek senkit közel engedni magamhoz. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy van kint valaki a világban, akivel igazi barátságot tudnék kötni, de hogy ez a valaki nem az én iskolámban található meg, az hétszentség. rohog.gif
Ami pedig az internetes barátságokat illeti - én spec. itt fórumon nagyon sok jófej emberrel találkoztam össze, velük még jobban el is tudok beszélgetni, mint azokkal az emberekkel, akiket minden nap látok. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: An_d_a
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!