A Dr. Pepper topik után gondoltam, nyitok egyet a másik nagy kedvencemnek is, mely nem más, mint az Almdudler.
Az Almdudler Ausztria kedvelt szénsavas itala, melyet vízből, cukorból, szőlő- és almaléből, valamint harminckét különböző alpesi gyógynövényből állítanak elő. Íze leginkább az almára hasonlít.
1957-ben készítette el először Erwin Klein, aki az ital nevét az "auf der Alm dudeln" ("az alpesi réten jódlizni") kifejezésből merítette. Az ital az alkoholos termékek alternatívájaként lett népszerű.
Az ötvenes évekbeli reklámszlogenje bajovár nyelvjárásban mára szállóigévé vált: "Wenn die kan Almdudler hab'n, geh' i wieder ham!", irodalmi német nyelven "Wenn die keinen Almdudler haben, gehe ich wieder heim!", azaz: "Ha nincs Almdudlerjük, hazamegyek!"
Többféle változatban is lehet kapni, létezik cukormentes, szénsavmentes, szénsavas változata, de sörrel is keverik, ekkor Almradler a neve. 2008. december 8-tól újra indította egy kisebb importőr a magyarországi értékesítést, forgalmazást elsősorban vendéglátó egységeket megcélozva.
Forrás:Wikipédia
Almdudler
2011. november 10. 11:32
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
2011. november 10. 11:34
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Még egészen kicsi voltam, amikor először ittam ilyet. Nagy kedvenc volt, aztán hirtelen eltűnt a boltok polcairól. Nem olyan régen pedig megint lehet kapni, igaz, kevés helyen és ritkán.
Az íze szerintem nem almás, inkább gyömbéres. De finom nagyon. Szereti még más is rajtam kívül? Azt tapasztalom, hogy sokan azt sem tudják, mi ez... Ennyire öreg lennék?!
Az íze szerintem nem almás, inkább gyömbéres. De finom nagyon. Szereti még más is rajtam kívül? Azt tapasztalom, hogy sokan azt sem tudják, mi ez... Ennyire öreg lennék?!
2012. március 12. 20:26
Nem valami népszerű ez a téma...
Nem tudom, érdekel-e valakit, de szólok, hogy találtam Pécsen egy üzletet, ahol lehet kapni. A fél literes 380, a literes 590 forintba kerül. Rablás, de legalább van...
Nem tudom, érdekel-e valakit, de szólok, hogy találtam Pécsen egy üzletet, ahol lehet kapni. A fél literes 380, a literes 590 forintba kerül. Rablás, de legalább van...
2012. március 12. 20:37
Én nagyon imádom, mikor megyünk Bécsbe akkor mindig veszünk legalább egy kartonnal.
Egyébként tavaly nyáron a Balatonon is vettünk egy üveggel, bár elég borsos ára volt.
Egyébként tavaly nyáron a Balatonon is vettünk egy üveggel, bár elég borsos ára volt.
2012. március 13. 07:04
Idézet (Mizi @ 2012.03.12. 20:37)
Én nagyon imádom, mikor megyünk Bécsbe akkor mindig veszünk legalább egy kartonnal.
Én pici korom óta szeretem, bár mindig csak itthon vettünk... Korábban nem volt ennyire drága... Én most Pécsen felvásároltam a literes készletet legutóbb a boltban, nem vagyok normális, otthagytam 1800 forintot 3 palackért... De hát aki függő, az függő...
2012. március 13. 14:42
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.03.13. 07:04)
Én pici korom óta szeretem, bár mindig csak itthon vettünk... Korábban nem volt ennyire drága... Én most Pécsen felvásároltam a literes készletet legutóbb a boltban, nem vagyok normális, otthagytam 1800 forintot 3 palackért... De hát aki függő, az függő...
Én csak egy pár éve ismerkedtem meg vele, de anya mindig mondja, hogy olyan jó volt régen mikor még nem kellett ahhoz Bécsbe mennünk, hogy tudjunk belőle venni egy keveset. Legutóbb egyébként Bécsből hoztunk két kartonnal a kétliteresből és egy raklappal a fémdobozosból.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2012. március 13. 14:48
Idézet (Mizi @ 2012.03.13. 14:42)
Én csak egy pár éve ismerkedtem meg vele, de anya mindig mondja, hogy olyan jó volt régen mikor még nem kellett ahhoz Bécsbe mennünk, hogy tudjunk belőle venni egy keveset. Legutóbb egyébként Bécsből hoztunk két kartonnal a kétliteresből és egy raklappal a fémdobozosból.
Hát igen. Én is emlékszem, mikor minden boltban árulták a kétliteres flakont... Régi szép idők...
Úgy tűnik, hogy Bécsbe már csak ezért is nagyon megérné kiruccanni, bár nekünk nincs autónk, kézben cipelni meg nem túl barátságos gondolat az ilyesmit... Egyszer rendeltem egy kartondoboznyi fémdobozos Dr Peppert, s mivel amikor kihozták, nem volt otthon senki, kénytelen voltam gyalog hazahozni a postáról, kézben. Már annak is "bájos" súlya volt, mi lenne még ilyen esetben..?
2012. március 13. 16:49
Mi majdnem minden évben kimegyünk. Nem csak ezért, de ha már ott vagyunk, akkor ugyebár élni kell a lehetőséggel.
Hát el tudom képzelni, hogy milyen lehetett. Mi ugyan kocsival megyünk mindig, de a negyedik emeletre akkor is fel kell valahogy cipelni és az sem olyan egyszerű.
Hát el tudom képzelni, hogy milyen lehetett. Mi ugyan kocsival megyünk mindig, de a negyedik emeletre akkor is fel kell valahogy cipelni és az sem olyan egyszerű.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
A kislány nem élte túl a szülést.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Kiderülhet, kitől szerezte a drogokat.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.