Vajon tényleg létezik a mindent elsöprő igaz szerelem? Vagy az egész egyszerűen az agyunk kémiai játéka, amelybe akár bele is tudunk őrülni? Cikkünkben ezúttal a szerelem fogalmát tudományos szempontjából vizsgáljuk meg. Kémia vajon az egész?
A teljes cikkhez kattints ide!
A szerelem kémiai képlete
2011. november 17. 14:07
mycroftvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.26. Hozzászólás: 171 Csatolások: 112 Azonosító: 121233 offline |
Tényleg nem kötözködésből jegyzem meg, csak szakmai ártalom, de a fenil-etil-amin és a phenyl ethylamine egy és ugyanaz a molekula. Ha szándékosan írtad két külön alakban, akkor sajnálom. Egyébként jó a cikk, tetszik. Baromi jól összeszedted.
2011. november 17. 14:28
misssha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.21. Hozzászólás: 1691 Csatolások: 0 Azonosító: 136913 offline |
"a szerelem eufórikus érzése mindössze két-három évig észlelhető"
én 6 éve vagyok ugyanabba a fiúba szerelmes és most is annyira, mint az elején.. talán még jobban. szóval én ezt nem hiszem.
de amúgy jócikk
én 6 éve vagyok ugyanabba a fiúba szerelmes és most is annyira, mint az elején.. talán még jobban. szóval én ezt nem hiszem.
de amúgy jócikk
1 felhasználónak tetszik:
Rekahhh
2011. november 17. 14:29
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline |
gratula a cikkhez holly
én ezek közül egyre nem gondoltam volna,hogy ezek a dolgok okozzák azokat az érzéseket,ami miatt például tényleg csak rá tudok koncentrálni,semmi és senki másra.
ahogy olvasgattam a sorokat,akaratlanul is eszembe jutottak a mostani személyes tapasztalataim.én ugyan közben nem gondolkodom olyasmin,hogy ezt meg azt az a molekula okozza,egyszerűen csak élvezem a dolgot.de szerintem ezzel a többség így van
abban viszont nagyon egyetértek,hogy a szerelem legjobb esetben csak 2-3 évig tart,utána pedig már szeretettel és kötődéssel vagy együtt a másik féllel.
de igazából én még mindig úgy vagyok vele,hogy nem érdekel ki vagy mi okozza ezt az érzést.amit szerelemnek hívnak.egyszerűen csak élvezem
én ezek közül egyre nem gondoltam volna,hogy ezek a dolgok okozzák azokat az érzéseket,ami miatt például tényleg csak rá tudok koncentrálni,semmi és senki másra.
ahogy olvasgattam a sorokat,akaratlanul is eszembe jutottak a mostani személyes tapasztalataim.én ugyan közben nem gondolkodom olyasmin,hogy ezt meg azt az a molekula okozza,egyszerűen csak élvezem a dolgot.de szerintem ezzel a többség így van
abban viszont nagyon egyetértek,hogy a szerelem legjobb esetben csak 2-3 évig tart,utána pedig már szeretettel és kötődéssel vagy együtt a másik féllel.
de igazából én még mindig úgy vagyok vele,hogy nem érdekel ki vagy mi okozza ezt az érzést.amit szerelemnek hívnak.egyszerűen csak élvezem
2011. november 17. 14:33
tothbiankavalhalla |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.11.01. Hozzászólás: 2165 Csatolások: 4815 Azonosító: 42641 offline |
az az átkozott fenil-etil-amin
2011. november 17. 14:34
Bolond13visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.20. Hozzászólás: 171 Csatolások: 0 Azonosító: 155978 offline |
Az ilyen hosszú cikkeket nem szoktam elolvasni, de örülök hogy most megtettem nagyon érdekes.!
2 felhasználónak tetszik:
Holly Keller,
AmyVie
2011. november 17. 14:38
Rekahhhяεçкłεѕѕ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.06. Hozzászólás: 2997 Csatolások: 15 Azonosító: 124407 offline |
Persze, ezek felelősek a "szerelemért" de azért szerintem ennél többről van szó. Ahogy a cikkben is írták, kötödés stb. alakulhat ki. Nem vagyok szakértő de azért vannak szerelmek amik több, mint 2-3 évig tartanak(bár elég ritkák), és ezek a kötödés mellett még mindig szerelmek. Ha csak ezek a kémiai dolgok léteznének, akkor nem lenne ekkora szám a szerelem. Mármint, tény, hogy kémia nélkül aligha megy a dolog, de mindezek mellett nem csak vonzalom van, mármint, értitek, most nem feltétlenűl a szexről beszélek.
Bár, mit is tudok én erről 14 éves fejjel?
Bár, mit is tudok én erről 14 éves fejjel?
2011. november 17. 15:12
nem tudom de azt hiszem hogy most én nagyon oda vagyok egy fiúért (aki ráadásul aranyos és kedves) de remélem hogy ez se nálam se nála nem fog elmúlni..
2011. november 17. 15:20
Évike12Ŧยckiภgρєяƒєct*♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.21. Hozzászólás: 6857 Csatolások: 4984 Azonosító: 131678 offline |
jó cikk.!
elég érdekes dolgok
elég érdekes dolgok
Holly Keller
2011. november 17. 15:25
bogarka_95§Dreams.for.an.insomniac§ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.04.26. Hozzászólás: 1066 Csatolások: 2 Azonosító: 94215 offline |
nagyon jó cikk,elgondolkodtató mindesetleg...még sosem próbáltam a szerelmet ilyen tudományos módon megközelíteni
Holly Keller
2011. november 17. 16:18
timcsi2000új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.25. Hozzászólás: 78 Csatolások: 0 Azonosító: 147978 offline |
Eszter655 nekem is ez a véleményem
Eszter655
2011. november 17. 16:25
trinaheart attack. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.01. Hozzászólás: 2325 Csatolások: 0 Azonosító: 130399 offline |
jó cikk, és tanulságos, de szomorú lennék, ha ebből sok minden igaz lenne...
Holly Keller
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.