Starity

Starbucks

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. november 29. 17:38 #1
An_d_a
An_d_a
inebriant

Státuszwe accept the love we think we deserve
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4176
Csatolások: 4784
Azonosító: 146789
Nem tudom mennyire lesz sikere ennek a témának a fórumon,de szerintem nem én vagyok az egyedüli,aki imádja a Starbucks kávét. heart.gif Magyarországon még nem annyira ismert,mint mondjuk az államokban,de Budapesten járva nem egy ilyen bolttal találkozhat az ember.Legalábbis én személy szerint ha a fővárosban járok,mindig betérek egy ilyen kávézóba,ha időm engedi smileeee.gif
Aki nem tudja miről van szó,annak itt egy kis ismertető(az anyagot a hivatalos magyar oldalról szedtem le,akit érdekel,annak itt link):
A Starbucks Coffee Company neve fogalom a kávé, a kávézás világában 1971 óta. Több mint, 15.000 kávézónkban találkozhatsz velünk Észak-, és Közép-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten, és Óceániában.A Starbucks immár az egész világon a Harmadik Legfontosabb Hely sok embernek, ahol kiváló kávét, és sok jó szót kaphat bárki, aki betér hozzánk. 1971-ben még egészen Seattle-ig kellett utaznunk...
A "sztori":
A '70-es évek
Az első Starbucks nyitásakor Herman Melville Moby Dick című könyve ihlette a névválasztást. Az óceán teremtményére utaló név találó volt egy olyan üzlet számára, ahol a világ minden tájának kávéfajtáit fellelhetik a szomjas Seattle-iek.
A '80-as évek
Howard Schultz 1982-ben csatlakozik a Starbucks csapatához, amikor egy olasz üzleti úton meglátogatja Milánó híres kávézóit. Lenyűgözi ezek hangulata, és azonnal meglátja a lehetősléget Seattle-ben is. Igaza lett. Miután kipróbálta a lattékat és mokkákat, Seattle-t elragadta a kávéőrület.
A '90-es évek
A Starbucks kinövi Seattle-t, és terjeszkedik az Államokban, majd szerte a világon. Hamarosan pedig tőzsdén jegyzett vállalattá válik.
A '00-es évek
A Starbucks legenda folytatódik. A Starbucks ekkor már 30 országban, 15.000 kávézóval van jelen szerte a világon. A kávéink és eszpresszó italaink mellett már Tazo® Tea és Frappuccino® különlegességeinket is megkóstolhatod.

Ebbe a topicba akárki tölthet fel kedvére képeket erről a "kávécsodáról",remélem minél több Starbucks-kedvelő van itt a fórumban is wink.gif
11 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Muffyn.Girl, WhiteRosee, touchthesky, SmileyZ, Holly Keller, DisneyFans, Lady Suzy, itsmestella, Vivienn096, DisneyFan
2011. november 29. 17:44 #2
- törölt felhasználó -    
Módosítanám: nem kellenek a bélyegméretű képek, ha valaki annyira nagyon képeket akar ide postolni, akkor csak HQ-t, a többi delete lesz.

Amúgy nem hiszem hogy a sok Starbucks divatfan - aki hozzáteszem életében nem ivott még semmit onnan - tudta volna a történetét.
Én amúgy nem vagyok ezért odáig meg vissza, számomra a Tim Hortons az etalon heart.gif
2 felhasználónak tetszik: Sugarbabes, joe_r
2011. november 29. 17:49 #3
An_d_a
An_d_a
inebriant

Idézet (Cynthia @ 2011.11.29. 17:44)
Módosítanám: nem kellenek a bélyegméretű képek, ha valaki annyira nagyon képeket akar ide postolni, akkor csak HQ-t, a többi delete lesz.
Amúgy nem hiszem hogy a sok Starbucks divatfan - aki hozzáteszem életében nem ivott még semmit onnan - tudta volna a történetét.
Én amúgy nem vagyok ezért odáig meg vissza, számomra a Tim Hortons az etalon heart.gif

kinek mi tetszik smileeee.gif én személy szerint évek óta tudom,hogy van ilyen,gondoltam hátha nem csak én vagyok ilyen bolond evvel kapcsolatban biggrin.gif
én személy szerint imádom,ha feljutok pestre vagy ha külföldre megyek,nekem ez az első,hogy ilyet vegyek heart.gif biggrin.gif
tim hortons?az nekem annyira nem kedvencem,de neked ezek szerint igen smileeee.gif azt is ismerem,bár nekem a starbucks valamiért közelebb áll a szívemhez biggrin.gif
2011. november 29. 18:09 #4
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Én még sajnos nem kóstoltam, és valóban, nem sok háttér információt tudtam róla, szóval köszönöm az Információt smileeee.gif

Már nagyon régóta szeretném megkóstolni ezeket a "kávécsodákat" biggrin.gif És nagyon remélem hogy előbb-utóbb már én is hozzájutok legalább egyhez hogy megkóstolhassam biggrin.gif De igazából szerintem akkor is ugyan így fogom imádni ha nem jó az íze rohog.gif

(Néhány HQ kép smileeee.gif )
7 felhasználónak tetszik: WhiteRosee, Eszter655, SmileyZ, An_d_a, DisneyFans, csilagoseg, itsmestella
2011. november 29. 18:19 #5
- törölt felhasználó -    
Én konkrétan szívesen megkóstolnám. Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet. Sőt majdnem kiugrottam a bőrömből, amikor megtudtam, hogy a Westendben lesz Starbucks. De aztán enyhén szólva rosszul lettem az áraitól. unsure.gif Inkább főzök magamnak itthon egy kávét tíz forintból, mint, hogy több ezret hagyjak ott egy egyébként gagyi cuccért, mert biztos, hogy nem olyan, mint Amerikában. Annyira tetszik egyébként, hogy a magyar ember szegény (állítólag). Nem tud megélni, nem tudja fizetni a rezsit, sok az adó stb. De azért hónapokig kígyózott a sor a Westend-i Starbucksnál és az árai az eget verdesik. Egy ideig én is azt hittem, hogy nagy szám, de most már hidegen hagy.
3 felhasználónak tetszik: WhiteRosee, An_d_a, Piros0817
2011. november 29. 18:33 #6
An_d_a
An_d_a
inebriant

itt van pár kép,remélem ezek már jók méretben blush.gif

Holly Keller én az egyik barátom által ismertem meg ezt a kávét,eleinte én nagyon furcsálltam ezt az őrületet.az volt az első gondolatom,hogy "hú,mégegy kávéutánzat"
én kellemesen csalódtam heart.gif igaz,az ára nem valami olcsó,de nekem megéri.még ha nem is mindennap jutok hozzá,elég gyakran járok a fővárosba(van hogy havonta)akkor viszont mindig útba ejtek egy ilyen kávézót biggrin.gif
5 felhasználónak tetszik: House Of Wax, DisneyFans, Eszter655, itsmestella, WhiteRosee
2011. november 29. 19:28 #7
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Én Londonból ismerem. Nem vagyok nagy kávé fanatikus, sőt. Csak akkor iszom, ha muszáj. Nem vagyok tehát ebből a szempontból akkora ínyenc... Őszintén szólva talán éppen ezért sem érzékelek a kávék között akkora hűdenagy különbséget. rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: An_d_a
2011. november 29. 21:12 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (An_d_a @ 2011.11.29. 18:33)
itt van pár kép,remélem ezek már jók méretben  blush.gif 
Holly Keller én az egyik barátom által ismertem meg ezt a kávét,eleinte én nagyon furcsálltam ezt az őrületet.az volt az első gondolatom,hogy "hú,mégegy kávéutánzat"
én kellemesen csalódtam heart.gif igaz,az ára nem valami olcsó,de nekem megéri.még ha nem is mindennap jutok hozzá,elég gyakran járok a fővárosba(van hogy havonta)akkor viszont mindig útba ejtek egy ilyen kávézót biggrin.gif

Úgy látszik én vagyok nagyon skót, de ennyit pár deci kávéért nem vagyok hajlandó kiadni. Egyszerűen sajnálom a pénzt, inkább veszek abból a pénzből magamnak egy jó ruhát vagy egy cipőt, de szerintem nem éri meg. Ahogy Sally is írja felettem kávé-kávé. Én sem nagyon érzékelek különbséget az itthoni kávékból. Nem vagyok kávé fanatikus, néha-néha iszok tejes kávét, de ugyanazt az ízt éreztem pl. a Karavánnál, mint a Segafredo kávénál. De persze ember válogatja. Ha majd egyszer annyi pénzem lesz, akkor megkóstolom, de annyira nem izgat. Nincs messze a Westend, szóval nekem nem olyan elérhetetlen dolog, mert gondolok egyet, felpattanok a vonatra és ott is vagyok. A Starbucksot nem a magyar pénztárcának találták ki, és úgy látszik a magyar a mindenre vevő. Múltkor voltam kajálni a Mekiben. Több ezret elkértek egy BigMac-ért és megjegyzem akkora volt, mint az én pici tenyerem, pedig nekem elég kicsike kis kezeim vannak, és az emberek halomra zabálják a drágábbnál drágább Mekis kaját is. Más az, hogy néha-néha, ha Pesten jársz, akkor veszel egyet magadnak, de gondolom vannak törzsvásárlók, akik nap, mint nap ott hagyják (akár többször is) az adott kávé összegét. Mibe, hogy otthon sokkal finomabb kávét tudsz magadnak főzni? Mivel ez is már multi (mint szinte minden), gondolom a Starbucks sem kivétel már, hiszen a honlapján az árakat keresve (amiket persze nem találtam - miért is írnák ki?), megláttam, hogy 30 országban működnek. Az már igen csak multi gyanús és, ami multi, az már mű. Fognak ide több Starbucksot is rakni, mert rájöttek, hogy a népség vevő rá, de én nem favorizálom. Ha akarsz kávét inni, akkor vagy főzz magadnak otthon, vagy egy kis kávézóba ülj be. Én ezt vallom, persze ez egy vélemény. Még nem kóstoltam, így konkrétan nem tudok véleményt alkotni róla, hogy milyen, de még, ha finom is lenne, nincs azaz ember, aki rávenne arra, hogy ennyi pénzt ott hagyjak. Mondjon akárki akármit a szemeim fenn akadtak az árakon. A Westendben több kávézó is van és tudni illik ez a pláza az egyik legdrágább az összes közül, és egyik helyen sem olyan borsosak a kávé árak, mint a Starbucksban.
2011. december 03. 16:45 #9
An_d_a
An_d_a
inebriant

Idézet (eva tarko @ 2011.12.03. 16:40)
Hoztam par kepet wub.gif

azta w00t.gif nagyon szép egytől-egyig mind biggrin.gif wub.gif köszi szépen wink.gif
2011. december 28. 10:07 #10
alexavagyok
alexavagyok
you know you love me ♥
Hozzászólás: 1181
Csatolások: 457
Azonosító: 107598
Hoztam én is egy pár HQ képet:))
5 felhasználónak tetszik: Anna_Toth, House Of Wax, DisneyFans, An_d_a, Eszter655
2011. december 28. 10:32 #11
Barbii
Barbii
visszatérő vendég

StátuszOne Direction ~ Eric Saade ♥
Hozzászólás: 158
Csatolások: 42
Azonosító: 73688
Én is imádom ezeket a kávécsodákat, nagyon finomak..
én ezzel a képpel írok most, amit 2008 őszén tett londoni nyaralásom során fényképeztem biggrin.gif thumbsup.gif
2 felhasználónak tetszik: An_d_a, House Of Wax
2011. december 28. 11:41 #12
An_d_a
An_d_a
inebriant

köszi szépen mindenkinek az új képeket wink.gif wub.gif
Barbii de irigyellek,Londonba még nem sikerült kijutnom biggrin.gif de majd jövőre,akkor elég idős leszek,hogy mehessek a gimivel biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Barbii
2011. december 28. 15:56 #13
- törölt felhasználó -    
Idézet (An_d_a @ 2011.12.28. 11:41)
köszi szépen mindenkinek az új képeket wink.gif wub.gif 
Barbii de irigyellek,Londonba még nem sikerült kijutnom biggrin.gif de majd jövőre,akkor elég idős leszek,hogy mehessek a gimivel biggrin.gif

Én Hamburgban fényképeztem még anno 2009-ben, csak sajnos a gép amin a képek vannak elszállt sad.gif Vagyis hozzáértéssel elő lehetne varázsolni a képeket, de az nyilván nem most lesz.

Még mindig csak azt tudom mondani, hogy sajnálom hogy itt nincs Tim Hortons. Na ott nem sajnálnám a pénzt egy-egy alkalommal.
2 felhasználónak tetszik: An_d_a, House Of Wax
2011. december 28. 17:34 #14
Rózsaszín párduc  .
Rózsaszín párduc .
új tag

StátuszJUST LIVE YOUR LIFE, BUT LOVE IT.!
Hozzászólás: 23
Csatolások: 0
Azonosító: 160019
én imádom a starbucksot wub.gif bárhova megyek első dolgom beugrani a westendbe egy starbucks kávéra biggrin.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!