Starity

Placebo

100 oldal 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. július 18. 14:47 #1361
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
"Brian : It is a love song really, you know, and it's... we don't write songs with radio play in mind, you know, that was a song that... there was quite a big tragedy in our lives that occurred while we were demoing this record before Christmas and it sort of had to come out. We just kind of vomited the song forward you know. And it's kind of a song about sort of two romances, a romance with a substance and a romance with a person and they both ended very, very tragically. Hence you know the very, very downbeat mood of the song. It's so, you know... the song, even the guitars sound druggy in that song, it's weird, and that wasn't really that purposeful, it just kind of came out that way.

SS: Does the song deal as much with criticising drugs as it does with the love affair with drugs?
Brian: It's more about the love affair with the individual really and you know, I don't really care. That's a very important song to me and it sort of... it puts in a box sort of like a very, very difficult moment of my life and you know essentially we write music for ourselves first and I find that one quite difficult to talk about.

SS: Is it very satisfying for you in a cathartic way when you sing it then?
Brian: "Well yes, and I think most of the songs on the album are sort of like me purging myself of certain demons really. I think it makes it easier to live with if you've done something positive and artistic with them you know and that you1ve kind of distanced yourself a little bit from these things. You can look upon them objectively because you've put them in a song."

SS: And the tragedy that happened, did the person survive to know that this song's about them?
Brian: "Yes, she knows."

SS: Do you think it's a help to her?
Brian: "I don't know."

Brian Molko, In conversation with Sally Stratton, August 1998

"They don't entirely deny, though, that the song My Sweet Prince on the new album alludes to heroin. The lyrical references to "chasing the dragon" and "closing up the hole in my veins" rather give it away, and Molko hints, "It's about two romances, both of which ended disastrously." One of which was with the drug? "I'm not prepared to say any more. It's one of the most personal we've done."

Brian Molko, The Guardian, October 09th 1998

"Well there’s the line on ‘My Sweet Prince’: ‘Me and the dragon can chase all the pain away…. Never thought all this could backfire/Close up the whole in my vein’
“That’s quite obvious isn’t it?” Brian says, looking away. “It’s heroin.”

Brian Molko, Select October 1998

"We wrote My Sweet Prince from an actual event, about one of my relationships that ended in a true tragedy. A guy with whom the three of us were very close nearly died. It was really hard, we were rather confused by this. Because we had these very strong feellings in us, this song kind of came out of nowhere. Out of our guts. I have a strong link with this song. It refers to a relationship with a guy and a relation with a certain substance. This two relations ended simultaneously in horrendous circonstances. He used to call me "My Sweet Prince". Lovers can sing it to each other. It's ironic, because it is about a the breakdown of a relationship. It's one of the album's songs written from an ex-lover's standpoint speaking to me. When we were writting "My Sweet prince", a strange thought crossed my mind : this song was becoming really dark and tearing. In fact, it is about painful subjects like drugs and suicide. I assume, many people in different countries didn't really understand what it is about. But it doesn't matter to me if people don't grasp the meaning of it. "My Sweet Prince" would be more like Leonard Cohen's "Chelsea Hotel number 2". But a lot of people imagine their own story when listening to the songs. They give them different meanings in accordance with their personality. People project themselves on the songs and distort the initial point. Each one wants to apply the meaning to itself."

Brian Molko, Têtu n°33 : April 1999

Charlie Craine : Many of the songs deal with sexuality and they seem to have different gender points of view. Is it just me or are these songs written like that?

Stefan : Definitely. That is the way Brian writes his lyrics sometimes. Like the song "You Don't Care About Us". That is taken from the point of view of somebody talking to Brian. As opposed to him talking to somebody else, actually somebody is asking him, 'This relationship is going wrong. You don't care about us, man.' (laughs) But other people translate it like the kids are going to the adults, 'You don't care about us!' It's weird. They are all coming from all different angles. "My Sweet Prince" was a female friend of Brian's who just they were just kind of busting up and that was the last thing she wrote on his mirror in his bathroom before they split up. It is all real, but it can be from any direction really.

Stefan Olsdal, Hip Online, May 17, 1999

basszus... így döntsd el, hogy most nő volt egy vagy férfi, akiről szól ez a dal. unsure.gif
2013. július 19. 19:15 #1362
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.18. 14:37)
"We wrote ‘My sweet prince’ after an actual event, about one of my relationships that ended in a true tragedy. A guy the three of us were really close to nearly died. It was really hard, we were rather troubled by this. Because we had these very strong feelings in us, this song kind of came out from nowhere. From our guts. I have a strong link with this song. It refers to a relationship with a guy and a relationship with a certain substance (heroin). These two relationships end simultaneously in horrendous circumstances. He used to call me ‘My sweet ptince’"
ha eddig nem bőgtem volna eléggé ezen a számon, mostmár fogok... most eszembe jutott ez a felvétel. istenem. sad.gifcray.gif

Ebben a felvételben minden benne van amit szeretek a placeboban: dekadencia, szépség, őszinteség, meg nem értettség. sorry.gif mega_shok.gif
2013. július 19. 19:16 #1363
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.18. 13:03)
don't hate me because i'm beautiful. wub.gif

Lesz ilyen pólóm. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: itsjustme
2013. július 19. 19:22 #1364
- törölt felhasználó -    
Tudom, hogy ezt fújom, mint a pereces biggrin.gif de annyira jó lenne ha jönnél a koncertre. Annyira kíváncsi vagyok rád. smileeee.gif
2013. július 20. 00:10 #1365
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Molkette @ 2013.07.19. 19:22)
Tudom, hogy ezt fújom, mint a pereces biggrin.gif  de annyira jó lenne ha jönnél a koncertre. Annyira kíváncsi vagyok rád. smileeee.gif

ismerős érzés, úgyhogy egyre valószínűbb, hogy szeptemberben elmegyek a tescoba dolgoni, bármennyire is nem akarok. rohog.gif
2013. július 20. 00:21 #1366
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.20. 00:10)
ismerős érzés, úgyhogy egyre valószínűbb, hogy szeptemberben elmegyek a tescoba dolgoni, bármennyire is nem akarok. rohog.gif

Azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg van-e nálatok diákmunkaerő közvetítés. Nappalis vagyok a suliban, nekem is diákmunkám van. Egy cégnél vagyok értékesítő már egy éve. Szóval ki lehet fogni a jó melókat. Nem kell Tescoba menni. smileeee.gif
2013. július 20. 00:30 #1367
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Molkette @ 2013.07.20. 00:21)
Azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg van-e nálatok diákmunkaerő közvetítés. Nappalis vagyok a suliban, nekem is diákmunkám van. Egy cégnél vagyok értékesítő már egy éve. Szóval ki lehet fogni a jó melókat. Nem kell Tescoba menni. smileeee.gif

itt esélytelen. unsure.gif undorító kisváros, ahol még a diplomás emberek sem találnak munkát, nem hogy én, akinek még érettségi sincs a kezében. unsure.gif
2013. július 20. 00:33 #1368
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.20. 00:30)
itt esélytelen. unsure.gif undorító kisváros, ahol még a diplomás emberek sem találnak munkát, nem hogy én, akinek még érettségi sincs a kezében. unsure.gif

Bírd még ki egy kicsit. Én is így voltam vele, hogy évekig el akartam kerülni otthonról. De ha továbbtanulsz minden megváltozik.
2013. július 20. 00:34 #1369
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Molkette @ 2013.07.20. 00:33)
Bírd még ki egy kicsit. Én is így voltam vele, hogy évekig el akartam kerülni otthonról. De ha továbbtanulsz minden megváltozik.

ez ellen is lázadok. biggrin.gif egyelőre csak is külföldön tudom elképzelni a jövőmet érettségi után. Anglia, brit emberek, normális kultúra, egyenjogúság, Placebo koncertek, Brian... tökéletes. smileeee.gif ott szeretnék tovább tanulni mindenképp.
2013. július 20. 00:50 #1370
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.20. 00:34)
ez ellen is lázadok. biggrin.gif egyelőre csak is külföldön tudom elképzelni a jövőmet érettségi után. Anglia, brit emberek, normális kultúra, egyenjogúság, Placebo koncertek, Brian... tökéletes. smileeee.gif ott szeretnék tovább tanulni mindenképp.

smileeee.gif Jajj te lány. De akkor tervezd meg szépen, hogy mit kell tenned azért, hogy kikerülj. Egyébként itt is egyenjogúság van. biggrin.gif
2013. július 20. 10:51 #1371
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Molkette @ 2013.07.20. 00:50)
smileeee.gif Jajj te lány. De akkor tervezd meg szépen, hogy mit kell tenned azért, hogy kikerülj. Egyébként itt is egyenjogúság van.  biggrin.gif

csak nekem nem tűnik fel? biggrin.gif
tervezem amúgy, volt ismerős kint, ő mesélgetett, miket kell itthonról elintéznem, meg stb. csak lenne már meg az érettségi. biggrin.gif
2013. július 20. 11:46 #1372
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.20. 10:51)
csak nekem nem tűnik fel? biggrin.gif
tervezem amúgy, volt ismerős kint, ő mesélgetett, miket kell itthonról elintéznem, meg stb. csak lenne már meg az érettségi. biggrin.gif

Jaja, nekem még van 1 év a diplomáig. Utána én is megyek. Hollandia is nagyon érdekel, csak nagyon drága. Nem akarok politizálni, de itt egyre trébb a helyzet sajnos. Na de legyünk pozitívak. smileeee.gif

Most eltűnök egy hétre. Jó legyél. smileeee.gif
2013. július 20. 11:48 #1373
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Molkette @ 2013.07.20. 11:46)
Jaja, nekem még van 1 év a diplomáig. Utána én is megyek. Hollandia is nagyon érdekel, csak nagyon drága. Nem akarok politizálni, de itt egyre trébb a helyzet sajnos. Na de legyünk pozitívak. smileeee.gif

Most eltűnök egy hétre. Jó legyél. smileeee.gif

de vissza kell fizetned a diplomádat, nem? unsure.gif vagy nem államin vagy? mert én pont emiatt nem akarok itt tanulni. unsure.gif
ah, hiányozni fogsz. sad.gif
te is és vigyázz magadra. ^^
2013. július 23. 20:03 #1374
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2013.07.20. 11:48)
de vissza kell fizetned a diplomádat, nem? unsure.gif vagy nem államin vagy? mert én pont emiatt nem akarok itt tanulni. unsure.gif 
ah, hiányozni fogsz. sad.gif 
te is és vigyázz magadra. ^^

Hamarabb visszatértem. Csak költözködünk, de hétvégére végleg berendezkedek.
Drága vagy smileeee.gif
Már viszonylag sok szakképesítésem van, uh. ezt a diplomát már én fizetem.
Egyébként igazad van, ha államin vagy szerződést kötnek veled és vissza kell fizetned a diplomád. Viszont külföldről is fizetheted, tehát nem muszáj itt dolgoznod. Elég nagy patkányságnak tartom. Mégis mit várnak? Ilyen feltételek mellett ki fog itt maradni. Belinkelek egy cikket, itt el tudod olvasni részletesebben. Mondjuk ha itt végzed a fősulit az még mindig sokkal kedvezményesebb. Viszont ha diákhitelt veszel föl ugyanott vagy, mert azt is vissza kell fizetned.
http://index.hu/belfold/2013/04/12/vegleges_a_roghoz_kotes/
smileeee.gif
2013. július 23. 20:20 #1375
Empress
Empress
assassins™
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868

Kedvenc számom tőlük ! laugh.gif
2013. július 23. 20:40 #1376
- törölt felhasználó -    
Idézet (Empress @ 2013.07.23. 20:20)

Kedvenc számom tőlük !  laugh.gif

Bizony bizony. Mióta szereted őket?
2013. július 23. 21:07 #1377
Empress
Empress
assassins™
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Idézet (Molkette @ 2013.07.23. 20:40)
Bizony bizony. Mióta szereted őket?

Fél éve kb. Amúgy csak ezt az egy számukat ismerem.
2013. július 23. 21:11 #1378
- törölt felhasználó -    
Idézet (Empress @ 2013.07.23. 21:07)

smileeee.gif A többi is hasonlóan jó. smileeee.gif
2013. július 24. 17:19 #1379
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Molkette @ 2013.07.23. 20:03)
Hamarabb visszatértem. Csak költözködünk, de hétvégére végleg berendezkedek.
Drága vagy smileeee.gif
Már viszonylag sok szakképesítésem van, uh. ezt a diplomát már én fizetem. 
Egyébként igazad van, ha államin vagy szerződést kötnek veled és vissza kell fizetned a diplomád. Viszont külföldről is fizetheted, tehát nem muszáj itt dolgoznod. Elég nagy patkányságnak tartom. Mégis mit várnak? Ilyen feltételek mellett ki fog itt maradni. Belinkelek egy cikket, itt el tudod olvasni részletesebben. Mondjuk ha itt végzed a fősulit az még mindig sokkal kedvezményesebb. Viszont ha diákhitelt veszel föl ugyanott vagy, mert azt is vissza kell fizetned.
http://index.hu/belfold/2013/04/12/vegleges_a_roghoz_kotes/
  smileeee.gif

ah, örülök, hogy máris itt vagy. meghajolo.gif smileeee.gif
nem is tudtam, hogy külföldről fizetheted, úgytudtam, nem hagyhatod el költözés céljából az országhatárt addig, amíg nem fizetted vissza. ohmy.gif
ah, ez a videó olyan aranyos. heart.gif szar, hogy ennyi magánélete sincs, de jó apaszerepben is látni. wub.gif
2013. július 24. 17:20 #1380
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Idézet (Empress @ 2013.07.23. 21:07)

hogy ismerted meg őket? smileeee.gif
amúgy ajánlom a többi számukat is, döbbenetesen jól és jót játszanak. wink.gif
100 oldal 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok