Toplistás dalok, melyeknek nincs sok értelmük
2012. március 19. 14:22
ducsaiannasztármániás |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.13. Hozzászólás: 2140 Csatolások: 5 Azonosító: 162041 offline |
Azért jó számok főleg a We found love
2012. március 19. 14:22
misssha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.21. Hozzászólás: 1691 Csatolások: 0 Azonosító: 136913 offline |
na azért ezekkel veszekednék, főleg Katy Perry E.T.-jével, ami arról szól hogy az a fiú akit szeret olyan csodálatos, mintha földönkívüli lenne. szerintem eléggé hatásos szövege van Kanye West (valóban) idióta sorai mellett.
Adele- Set fire to the rain ugyanez.
Bármilyen számból lehetne kivenni olyan sorokat, aminek nincs sok értelme, de amúgy meg lehet hogy az összes többi részének van. amúgy magyar dalokból is vannak olyan számok, aminek az értelme egyenlő a nullával. Pl. Düki és Béci - Hey. még egy adott témája sincs, összevissza beszélnek.
dehát Istenem, valamelyik számban nem a szöveg a lényeg hanem a zene. például egy bulizós számtól amit a discokban játszanak ne várjunk már filozófiai mondatokat.
a komolyabb dalokban valóban fontos a jó értelmes szöveg, de ilyen ducducducban ne várjunk többet mint "Put your hands up" és hasonló dolgok.
Adele- Set fire to the rain ugyanez.
Bármilyen számból lehetne kivenni olyan sorokat, aminek nincs sok értelme, de amúgy meg lehet hogy az összes többi részének van. amúgy magyar dalokból is vannak olyan számok, aminek az értelme egyenlő a nullával. Pl. Düki és Béci - Hey. még egy adott témája sincs, összevissza beszélnek.
dehát Istenem, valamelyik számban nem a szöveg a lényeg hanem a zene. például egy bulizós számtól amit a discokban játszanak ne várjunk már filozófiai mondatokat.
a komolyabb dalokban valóban fontos a jó értelmes szöveg, de ilyen ducducducban ne várjunk többet mint "Put your hands up" és hasonló dolgok.
2012. március 19. 14:28
janet7 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 4230 Csatolások: 67 Azonosító: 133061 offline |
Na jó, birkulok egy kicsit: _ToTo_ teljesen egyetértek.
De tényleg, egyrészt az utalások és szójátékok miatt nem lehet értelmesre lefordítani rengeteg dalt, másrészt mert alapból azért hívják művészetnek (már amelyiket), mert -jobb esetben- nem mindenki által simán megérthető, köznyelven írja le/mondja el, amit akar, mert az hogy hangozna már, meg abban mi az új, más, inspiráló? Persze ez sem mindenkinél van így, de a normálisabb fajtánál bizony igen. Vannak olyan dalok is, amiket teljesen félreértelmeznek, másként értik ők, mint ahogy a dal írója szánta, meg vannak olyanok is, amiknél pont az a jó, hogy mindenki mást lát bele. Tehát lehet, hogy valaminek úgy tűnik, hogy nincs értelme, de ez nagyon sok okból lehet, lehet hogy igazán csak maga a művész tudja, hogy ez meg az pontosan miért úgy van, de mégis szeretik az emberek, mert valamilyen okból megfogja őket, lehet hogy teljesen mást látnak bele, de az nem is mindig baj, és valamikor a zene, dallam, hangszerelés olyan brutál jó, hogy az embert nem is zavarja, ha nem teljesen érti szóról szóra, hogy mit is akartak ezzel mondani. Azt hiszem John Lennon mondta, hogy jó ha 100 ember él a Földön, aki érti a Beatles zenéjét...
De egyébként a cikk alapötlete szerintem baromi jó, de én is pont arra gondoltam, hogy egész más dalokat raknék bele, mert tényleg rengeteg "világsláger" van, aminek TÉNYLEG nincs semmi értelme, mert nem szól másról, csak a partizásról, hogy milyen szexi vagyok, stb. vagy pedig NAGY KEDVENCEM esetében ő maga sem tudja, hogy mi a francról nyávog, csak random sz.rokat egymás után rak, hogy abból kijöjjön valami, ami igaz, hogy óvodás módon, de rímel.
De tényleg, egyrészt az utalások és szójátékok miatt nem lehet értelmesre lefordítani rengeteg dalt, másrészt mert alapból azért hívják művészetnek (már amelyiket), mert -jobb esetben- nem mindenki által simán megérthető, köznyelven írja le/mondja el, amit akar, mert az hogy hangozna már, meg abban mi az új, más, inspiráló? Persze ez sem mindenkinél van így, de a normálisabb fajtánál bizony igen. Vannak olyan dalok is, amiket teljesen félreértelmeznek, másként értik ők, mint ahogy a dal írója szánta, meg vannak olyanok is, amiknél pont az a jó, hogy mindenki mást lát bele. Tehát lehet, hogy valaminek úgy tűnik, hogy nincs értelme, de ez nagyon sok okból lehet, lehet hogy igazán csak maga a művész tudja, hogy ez meg az pontosan miért úgy van, de mégis szeretik az emberek, mert valamilyen okból megfogja őket, lehet hogy teljesen mást látnak bele, de az nem is mindig baj, és valamikor a zene, dallam, hangszerelés olyan brutál jó, hogy az embert nem is zavarja, ha nem teljesen érti szóról szóra, hogy mit is akartak ezzel mondani. Azt hiszem John Lennon mondta, hogy jó ha 100 ember él a Földön, aki érti a Beatles zenéjét...
De egyébként a cikk alapötlete szerintem baromi jó, de én is pont arra gondoltam, hogy egész más dalokat raknék bele, mert tényleg rengeteg "világsláger" van, aminek TÉNYLEG nincs semmi értelme, mert nem szól másról, csak a partizásról, hogy milyen szexi vagyok, stb. vagy pedig NAGY KEDVENCEM esetében ő maga sem tudja, hogy mi a francról nyávog, csak random sz.rokat egymás után rak, hogy abból kijöjjön valami, ami igaz, hogy óvodás módon, de rímel.
2012. március 19. 14:41
a felsorolt számrészletek közül párral kapcsolatban én is vitatkoznék , de a félreértések ezeknél szeritem a fordításból adódnak. ha így nézzük őket tényleg értelmetlennek tűnnek, viszont vegyük figyelembe a metaforákat,hasonlatokat,stb-t, és akkor máris érthetőbbek lesznek az üresnek tűnő mondatok. adele dala meglepett,hogy feltűnt a felsorolásban, a we found lovehoz hasonlítani sem lehet,nicsenek egy szinten. adele összes dalának van tartalma és mondanivalója, úgyhogy azt mindenképpen kivenném a listáról (és még az e.t-t).
2012. március 19. 14:45
Azért Shakira dalának (nem azért hogy védjem, mert kedvencem) van értelme. Ha valaki rákeres magyar felirattal, és esetleg végignézi lehet látni hogy van értelme a dalnak. Egy-két mondat egymagában persze hogy értelmetlen (ahogy ezt már _ToTo_ is leírta). Illetve Adele dalának is van mondanivalója, maximum kicsit elvontan.
Amúgy szerintem ez a lista még mindig értelmesebb, mint hogy ki lenne a legjobb szerető és hasonlók
A többi dalhoz nincs hozzáfűznivalóm, némelyik tényleg elég érdekes. Amúgy némelyik magyar dalnak sincs értelme ahogy Norah is írta.
Amúgy szerintem ez a lista még mindig értelmesebb, mint hogy ki lenne a legjobb szerető és hasonlók
A többi dalhoz nincs hozzáfűznivalóm, némelyik tényleg elég érdekes. Amúgy némelyik magyar dalnak sincs értelme ahogy Norah is írta.
2012. március 19. 14:45
most jut eszembe egy tökéletes példa ami kimaradt a cikkből
http://www.youtube.com/watch?v=RFzyYYZsxGc
http://www.youtube.com/watch?v=RFzyYYZsxGc
2012. március 19. 15:04
Sok újat én sem tudok mondani, hogy őszinte legyek, mert egy páran már leírták előttem. Amikor elolvastam a cikket, akkor én is azt mondtam, hogy ezeknek egyben van értelme, nem pedig két-három sornak csak úgy önmagában. A Coldplay a világ egy legjobb bandája, tehetségesek és van mondanivalója a zenéjüknek. A bemásolt egy soros dalszövegrészlet inkább metaforikus, mint sem értelmetlen. Gondolom a vízeséssel arra akart fókuszálni, hogy annyit sír a fájdalomtól, hogy az lassan már vízesés. Konkrétan én már itt mosolyogtam a cikken.XD Rihanna és Katy Perry okkal vannak a listán, azzal a kettővel egyetértek. Bár Rihannától én inkább az Umbrellát tenném be, mert annak érdemes megnézni milyen kreatív szövege van. Egy időben agyvérzést kaptam tőle, amikor még a csapból az esernyő betűzése folyt. Az Katy ET-jét egy időben rongyosra hallgattam, aztán egyszer elkezdtem figyelni a dalszövegét, elég volt a felét megérteni, már azt mondtam, hogy soha többet hallani sem szeretném. Itt valaki belinkelte a Las Ketchup Ketchup songját. Szerintem annak még mindig több értelme van, mint a mai toplistás slágereknek. Annyi a rossz ebben a dalban, hogy az angol keverve van a spanyollal, de egyébként a pénteki szórakozásról és pihenésről énekelnek. Még annyira nem is gázos, a húgom szokott valami Timbaland számot hallgatni. Múltkor tanultam és ezt hallgatta. Hallgattam a szövegét, és az égvilágon semmiről nem énekeltek benne.
A cikk alapötlete valóban nagyon jó, és bár nem a cikk írója állította össze a listát, szóval erről tulajdonképpen nem ő tehet, gondolom csak fordította. De nem lenne rossz még egy ilyen cikket olvasni tényleg azokkal az előadókkal, akik valóban nagyon maximum a szexről, a piáról, a bulikról és a drogról énekelnek.
A cikk alapötlete valóban nagyon jó, és bár nem a cikk írója állította össze a listát, szóval erről tulajdonképpen nem ő tehet, gondolom csak fordította. De nem lenne rossz még egy ilyen cikket olvasni tényleg azokkal az előadókkal, akik valóban nagyon maximum a szexről, a piáról, a bulikról és a drogról énekelnek.
1 felhasználónak tetszik:
BeccaLovesNeil
2012. március 19. 15:05
Shakira. ú, kiskoromban mindig a ketchup song-ot hallgattuk, azt tényleg berakhatták volna.
2012. március 19. 15:09
A daloknak nem értelmük kell, hogy legyen hanem jónak kell lenniük
2012. március 19. 15:09
Szerencsére a melleim elég kicsik és szerények,
így nem kevered őket össze a hegyekkel
Hát ez fantasztikus
így nem kevered őket össze a hegyekkel
Hát ez fantasztikus
Kapcsolódó sztárok
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Irtó cuki fotót rakott ki.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.