A sírás jó dolog
2012. április 08. 13:07
Mrs. Frankenstein |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.09. Hozzászólás: 4446 Csatolások: 2054 Azonosító: 126723 offline |
a nő nem a gyengébb nem, ha nem a gyengéd nem... jesszus
2012. április 08. 13:10
Mrs. Frankenstein |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.09. Hozzászólás: 4446 Csatolások: 2054 Azonosító: 126723 offline |
amúgy meg zsír a cikk: )
2012. április 08. 13:15
Idézet (IAmTheCheeseMaestro @ 2012.04.07. 23:42)
Hehe, könnyen elképzelhető, hogy én erősítem a beszámíthatónak nem nevezhető emberek táborát, röstellem is, de még most sem fekszik. Ha a könnyben termelődik az a bizonyos csodahormon, az azzal jár, hogy ki is jut a szervezetből vele együtt, ergo ugyanúgy nincs semmink, amitől csökkenne a stresszünk. Legalábbis nekem így jön le az egész, valószínűleg tévesen. Mellesleg kösz az új infót, nem gondoltam volna, hogy az egykori könnycsatornaszűkületemért (aminek következménye, hogy elég egy erősebb szélfuvallat a szemgolyóim benedvesedéséhez) még áldani fogom a Kaporszakállút.
Elvileg az a bizonyos hormon, ami felszabadul sírás alatt, az a prolaktin, amely a nőknél a tejelválasztásért felelős, de, ha jól tudom egy növekedési hormon is, ami persze kimaradt a cikkből. Ha nagyon stresszes életet élsz, sokszor veszekedsz a családoddal és a vizsgák is a nyakadon vannak, akkor a hipotalamusz (agyalapi mirigy, akinek kínai) eszeveszetten elkezdi gyártani és mivel ez felelős a könnymirigyek irányításáért, így sokkal nagyobb az esélyed arra, hogy a nyomásos, stresszes helyzetekben elsírod magadat. Én tavaly előre hozott angol szóbeli után úgy léptem ki az ajtón, hogy kitört rajtam a bőgés. Két órát kellett várnom, mert csúszás volt, valamint bent is ültem az egyik asztalnál még egy fél órát. Mondanom sem kell, annyira rástresszeltem a dologra, hogy a kezeim jéghidegek voltak, remegtem, mint a kocsonya, ami által le is blokkoltam. Nagyon jó beszédkészségem van angolból, és akkor, azokban a percekben, két szavas tőmondatokat bírtam kipréselni magamból. Ez a sok idegeskedés, pedig sírás útján jött ki rajtam. Szóval szó sincs arról, hogy a könnyben termelődik, csak ott távozik. Sőt így tudják megkülönböztetni az igazi sírást, azoktól a bizonyos "krokodil könnyektől". Erőltetett sírás következtében nem hagyja el a szervezetedet prolaktin, mivel nem gyülemlett fel annyi, hogy az kimutatható is legyen. Viszont a te esetedet elnézve utána néztem, és az egyik oldalon találtam valamit a számodra.
"Akadnak olyanok is, akik sohasem hullatnak könnyeket. Ők a legboldogtalanabbak, gyakran szenvednek klinikai depresszióban. Ugyanúgy viselkednek, mint az elhagyott gyermekek, akik nem hiszik el, hogy őket is szeretheti valaki.Esetükben arról van szó, hogy nem látják értelmét érzelmeik kimutatásának, mondván, úgysem foglalkozik velük senki. Ők azok, akik elvesztették hitüket, s ezzel együtt a sírás képességét."
Habár szerintem rengeteg oka lehet annak, hogyha valaki nem tud sírni. Egy idő után, amikor nekem is annyi probléma merül fel és hónapokon keresztül minden áldott nap zsepivel a kezemben alszok el, akkor már nem tudok sírni. Inkább csak elkeseredett vagyok, de már sírásra sem méltatom a dolgot. Gondolom többszöri mélypontra jutás miatt vagy ott, ahol vagy. Szerintem egy pszichikai dolog. Sírni mindenki tud. Ha akarod, akkor el tudod fojtani, de, ha nem, akkor kiengeded.Azt pedig egyenesen hülyeségnek tartom, hogy a férfiak nem sírhatnak, mert, hogy a büszkeségük nem engedi. Oké, az egy dolog, de ők is ugyanolyan emberek, ők is ugyanúgy éreznek, és azt mondom, inkább sírjon egy férfi elkeseredettségében, minthogy bevedeljen a szomszéd kocsmában öt liter pálinkát, aztán haza jön és foltosra veri a családot. Egyébként valóban összeszedett cikk, de újat nem tudott nyújtani számomra sajnos.
2012. április 08. 14:15
Nagyon jó cikk lett. Én sosem tudtam visszatartani a sírást,de nem is baj.
2012. április 08. 15:12
amy72visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.12. Hozzászólás: 187 Csatolások: 0 Azonosító: 155252 offline |
Felesleges cikk. Teljesen. Mindenhol ezt a nagy semmit osztják már másfél éve. Unalmas.
"a nő nem a gyengébb nem, ha nem a gyengéd nem... jesszus"
A nő a gyenGÉBB nem. Nézz utána, mielőtt kijavítasz valamit. És tanulj meg helyesen írni.
"Hanem" egybe írjuk.
"a nő nem a gyengébb nem, ha nem a gyengéd nem... jesszus"
A nő a gyenGÉBB nem. Nézz utána, mielőtt kijavítasz valamit. És tanulj meg helyesen írni.
"Hanem" egybe írjuk.
2012. április 08. 15:16
Vivyy22~کŧụьь๑гŋ~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.23. Hozzászólás: 2028 Csatolások: 143 Azonosító: 169884 offline |
Én érzékeny vagyok,tehát sok dolgon tudok sírni.
De a sírni nyilvános helyen nem szoktam,visszatartom..
De van egy jó kis módszerem az stressz levezetéshez: az ágyamon ugrálok,és magam alá képzelem a rossz élményeimet/embereket .Amikor szétugráltam magam,és az alullakók agyára nem mentem,akkor kimegyek az udvarra és egy jót sétálok.
GRATULÁLOK A CIKKHEZ!
De a sírni nyilvános helyen nem szoktam,visszatartom..
De van egy jó kis módszerem az stressz levezetéshez: az ágyamon ugrálok,és magam alá képzelem a rossz élményeimet/embereket .Amikor szétugráltam magam,és az alullakók agyára nem mentem,akkor kimegyek az udvarra és egy jót sétálok.
GRATULÁLOK A CIKKHEZ!
2012. április 08. 16:18
Team Delena 4evervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.31. Hozzászólás: 347 Csatolások: 0 Azonosító: 166311 offline |
Jó cikk lett Gratula!!
2012. április 08. 20:10
Potyidanon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.16. Hozzászólás: 524 Csatolások: 0 Azonosító: 153097 offline |
Ez egy nagyon jó cikk,gratulálok a szerzőnek! Én is rengeteget sírok,sokszor filmen,színdarabon is,ha olyan helyzetben látom a színészeket... szóval egyedül szeretek moziba járni,pl...
nagyon igaz,amit írnak.pasik,higyjétek el,sírni jó,ne tartsátok vissza! agyvérzést is leginkább a férfiak kapnak...
nagyon igaz,amit írnak.pasik,higyjétek el,sírni jó,ne tartsátok vissza! agyvérzést is leginkább a férfiak kapnak...
2012. április 08. 20:48
bogarka_95§Dreams.for.an.insomniac§ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.04.26. Hozzászólás: 1066 Csatolások: 2 Azonosító: 94215 offline |
nagyon tetszik ez a cikk,én is elég könnyen elsírom magam,akár egy zenén is,ha annyira megérint.de eddigi tapasztalataim szerint jobb hatással van rám,ha "kisírom" a bánatom,mintha magamba zárnám
2012. április 08. 22:05
Rekahhhяεçкłεѕѕ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.06. Hozzászólás: 2997 Csatolások: 15 Azonosító: 124407 offline |
Én amikor depresszós voltam bármin elsírtam magam, egy számon, filmen, amikor beszéltem a bajomról. Lehet, hogy ez segített. Amióta az eszemet tudom mindig bőgök az olyan filmeken, Anyukámtól örököltem ezt a fajta "gyengeséget", szerintem. De mindketten nehéz időket éltünk meg, lehet, hogy ezért van.
2012. április 08. 22:54
Jó cikk lett. És igaz, hogy egy kiadós sírás után jobban érezzük magunkat.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.