Starity

A sírás jó dolog

9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. április 08. 13:07 #81
Mrs. Frankenstein
Mrs. Frankenstein
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 4446
Csatolások: 2054
Azonosító: 126723
a nő nem a gyengébb nem, ha nem a gyengéd nem... jesszus
2012. április 08. 13:10 #82
Mrs. Frankenstein
Mrs. Frankenstein
Hozzászólás: 4446
Csatolások: 2054
Azonosító: 126723
amúgy meg zsír a cikk: )
2012. április 08. 13:15 #83
- törölt felhasználó -    
Idézet (IAmTheCheeseMaestro @ 2012.04.07. 23:42)
Hehe, könnyen elképzelhető, hogy én erősítem a beszámíthatónak nem nevezhető emberek táborát, röstellem is, de még most sem fekszik.biggrin.gif Ha a könnyben termelődik az a bizonyos csodahormon, az azzal jár, hogy ki is jut a szervezetből vele együtt, ergo ugyanúgy nincs semmink, amitől csökkenne a stresszünk. Legalábbis nekem így jön le az egész, valószínűleg tévesen.biggrin.gif Mellesleg kösz az új infót, nem gondoltam volna, hogy az egykori könnycsatornaszűkületemért (aminek következménye, hogy elég egy erősebb szélfuvallat a szemgolyóim benedvesedéséhez) még áldani fogom a Kaporszakállút.smileeee.gif

Elvileg az a bizonyos hormon, ami felszabadul sírás alatt, az a prolaktin, amely a nőknél a tejelválasztásért felelős, de, ha jól tudom egy növekedési hormon is, ami persze kimaradt a cikkből. Ha nagyon stresszes életet élsz, sokszor veszekedsz a családoddal és a vizsgák is a nyakadon vannak, akkor a hipotalamusz (agyalapi mirigy, akinek kínai) eszeveszetten elkezdi gyártani és mivel ez felelős a könnymirigyek irányításáért, így sokkal nagyobb az esélyed arra, hogy a nyomásos, stresszes helyzetekben elsírod magadat. Én tavaly előre hozott angol szóbeli után úgy léptem ki az ajtón, hogy kitört rajtam a bőgés. Két órát kellett várnom, mert csúszás volt, valamint bent is ültem az egyik asztalnál még egy fél órát. Mondanom sem kell, annyira rástresszeltem a dologra, hogy a kezeim jéghidegek voltak, remegtem, mint a kocsonya, ami által le is blokkoltam. Nagyon jó beszédkészségem van angolból, és akkor, azokban a percekben, két szavas tőmondatokat bírtam kipréselni magamból. Ez a sok idegeskedés, pedig sírás útján jött ki rajtam. Szóval szó sincs arról, hogy a könnyben termelődik, csak ott távozik. Sőt így tudják megkülönböztetni az igazi sírást, azoktól a bizonyos "krokodil könnyektől". Erőltetett sírás következtében nem hagyja el a szervezetedet prolaktin, mivel nem gyülemlett fel annyi, hogy az kimutatható is legyen. Viszont a te esetedet elnézve utána néztem, és az egyik oldalon találtam valamit a számodra.

"Akadnak olyanok is, akik sohasem hullatnak könnyeket. Ők a legboldogtalanabbak, gyakran szenvednek klinikai depresszióban. Ugyanúgy viselkednek, mint az elhagyott gyermekek, akik nem hiszik el, hogy őket is szeretheti valaki.Esetükben arról van szó, hogy nem látják értelmét érzelmeik kimutatásának, mondván, úgysem foglalkozik velük senki. Ők azok, akik elvesztették hitüket, s ezzel együtt a sírás képességét."

Habár szerintem rengeteg oka lehet annak, hogyha valaki nem tud sírni. Egy idő után, amikor nekem is annyi probléma merül fel és hónapokon keresztül minden áldott nap zsepivel a kezemben alszok el, akkor már nem tudok sírni. Inkább csak elkeseredett vagyok, de már sírásra sem méltatom a dolgot. Gondolom többszöri mélypontra jutás miatt vagy ott, ahol vagy. Szerintem egy pszichikai dolog. Sírni mindenki tud. Ha akarod, akkor el tudod fojtani, de, ha nem, akkor kiengeded.Azt pedig egyenesen hülyeségnek tartom, hogy a férfiak nem sírhatnak, mert, hogy a büszkeségük nem engedi. Oké, az egy dolog, de ők is ugyanolyan emberek, ők is ugyanúgy éreznek, és azt mondom, inkább sírjon egy férfi elkeseredettségében, minthogy bevedeljen a szomszéd kocsmában öt liter pálinkát, aztán haza jön és foltosra veri a családot. Egyébként valóban összeszedett cikk, de újat nem tudott nyújtani számomra sajnos.
2012. április 08. 13:53 #84
JJulcsi
JJulcsi
visszatérő vendég

StátuszLucky that my lips not only mumble They spill kisses like a fountain! :)
Hozzászólás: 158
Csatolások: 0
Azonosító: 94679
Nagyon jó cikk!! Gratulálok! És tényleg milyen igaz!!! smileeee.gif
2012. április 08. 14:15 #85
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk lett. Én sosem tudtam visszatartani a sírást,de nem is baj.
2012. április 08. 15:12 #86
amy72
amy72
visszatérő vendég
Hozzászólás: 187
Azonosító: 155252
Felesleges cikk. Teljesen. Mindenhol ezt a nagy semmit osztják már másfél éve. Unalmas.

"a nő nem a gyengébb nem, ha nem a gyengéd nem... jesszus"
A nő a gyenGÉBB nem. Nézz utána, mielőtt kijavítasz valamit. És tanulj meg helyesen írni.
"Hanem" egybe írjuk.
2012. április 08. 15:13 #87
amy72
amy72
visszatérő vendég
Hozzászólás: 187
Azonosító: 155252
"unalmas"
^ a cikk lelki részére értettem btw.
2012. április 08. 15:14 #88
x_Avril_x
x_Avril_x
új tag

Státuszhttp://www.youtube.com/watch?v=VxWPxKRf-bk ♥
Hozzászólás: 8
Azonosító: 171692
jó lett a cikk és nagyon igaz is wink.gif
2012. április 08. 15:16 #89
Vivyy22
Vivyy22
~کŧụьь๑гŋ~

Státusz~ Carry on my wayward son... ~
Hozzászólás: 2028
Csatolások: 143
Azonosító: 169884
Én érzékeny vagyok,tehát sok dolgon tudok sírni.
De a sírni nyilvános helyen nem szoktam,visszatartom..
De van egy jó kis módszerem az stressz levezetéshez: az ágyamon ugrálok,és magam alá képzelem a rossz élményeimet/embereket rohog.gif .Amikor szétugráltam magam,és az alullakók agyára nem mentem,akkor kimegyek az udvarra és egy jót sétálok.

GRATULÁLOK A CIKKHEZ! wink.gif smileeee.gif
2012. április 08. 15:29 #90
starxxx
starxxx
live your life•

StátuszFriendship is the most beautiful gift above all life's treasures…"
Hozzászólás: 1453
Csatolások: 12
Azonosító: 152674
Nagyon ritkán sírok.De ha igen akkor nem vagyok képes abba hagyni.És az általában a felgyülemlett stressz miatt szokott.Nagyon jó cikk lett.biggrin.gif
2012. április 08. 15:57 #91
mcintia
mcintia

StátuszPandák, pandák, pandák imádom őket!
Hozzászólás: 855
Csatolások: 68
Azonosító: 160169
Nagyon jó cikk lett!
2012. április 08. 16:18 #92
Team Delena 4ever
Team Delena 4ever
visszatérő vendég

Státusz"Ami késik, nem múlik!"
Hozzászólás: 347
Azonosító: 166311
Jó cikk lett biggrin.gif Gratula!! wink.gif
2012. április 08. 17:20 #93
csokkkko
csokkkko
visszatérő vendég
Hozzászólás: 460
Azonosító: 152510
Jó cikk lett, és ne hallgass azokra, akik lefikáznak!!!
2012. április 08. 17:21 #94
SmileyZ
SmileyZ
Happiest girl in the world ♥

StátuszHouse Of Wax ♥♥ Művész Úr ♥♥ Baywatch ♥♥ Sosem voltam még ennél boldogabb ♥♥
Hozzászólás: 8757
Csatolások: 33707
Azonosító: 122565
Nagyon jó cikk lett. meghajolo.gif
Én rengeteget sírok,bármin képes vagyok sírni blush.gif
2012. április 08. 20:10 #95
Potyidanon
Potyidanon

Státusz"Az elméd mindig legyen nyitott,de ne annyira,hogy kiessen az agyad!"
Hozzászólás: 524
Azonosító: 153097
Ez egy nagyon jó cikk,gratulálok a szerzőnek! smileeee.gif Én is rengeteget sírok,sokszor filmen,színdarabon is,ha olyan helyzetben látom a színészeket... biggrin.gif szóval egyedül szeretek moziba járni,pl...
nagyon igaz,amit írnak.pasik,higyjétek el,sírni jó,ne tartsátok vissza! wink.gif agyvérzést is leginkább a férfiak kapnak...
2012. április 08. 20:48 #96
bogarka_95
bogarka_95
§Dreams.for.an.insomniac§

StátuszMy thoughts are like stars I can't fathom into constellations
Hozzászólás: 1066
Csatolások: 2
Azonosító: 94215
nagyon tetszik ez a cikk,én is elég könnyen elsírom magam,akár egy zenén is,ha annyira megérint.de eddigi tapasztalataim szerint jobb hatással van rám,ha "kisírom" a bánatom,mintha magamba zárnám
2012. április 08. 22:05 #97
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™

StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
Én amikor depresszós voltam bármin elsírtam magam, egy számon, filmen, amikor beszéltem a bajomról. Lehet, hogy ez segített. Amióta az eszemet tudom mindig bőgök az olyan filmeken, Anyukámtól örököltem ezt a fajta "gyengeséget", szerintem. De mindketten nehéz időket éltünk meg, lehet, hogy ezért van.
2012. április 08. 22:54 #98
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett. És igaz, hogy egy kiadós sírás után jobban érezzük magunkat.
2012. április 09. 09:17 #99
linna
linna
♥ Brian&Justin ♥

Státusz~Oberyn was dead, but I never forget him!~ ♥♥♥
Hozzászólás: 4901
Azonosító: 164721
Jó cikk! smileeee.gif
Én nemszeretek sírni mivel sztem az a gyöngeség jele, és nemszeretem ha annak látnak! biggrin.gif
2012. április 09. 09:32 #100
bucii
bucii

Státusz~ Élvezd az élet minden egyes percét - hisz egyszer élünk ;))
Hozzászólás: 1038
Csatolások: 9
Azonosító: 171514
ez igaz.. én nem szeretek mások előtt sírni, álltalában este szoktam mikor senki sem lát.. de persze ez elég ritka.. nem vagyok az a sírós tipus biggrin.gif
9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!