Starity

A Google veszi át a háziorvosok szerepét?

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. április 25. 15:19 #21
Spongya
Spongya
hodor

Státuszha tested fázik, lelkem rád adom
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2272
Csatolások: 214
Azonosító: 141897
nagyszüleim mindig azt mondják, hogy az egészség nem játék, vigyázni kell rá. Többet ér az egészségünk mint a google. szerintem.
2012. április 25. 16:28 #22
- törölt felhasználó -    
nekem sose volt ilyen problémám. ha valamit nem tudok, akkor ott vannak a barátnők, a szülők, a környezetem;van szám,megtudom kérdezni ha valamit nem tudok. magamat pedig nem diagnosztizálom pár hülye fórumozó kommentje miatt, elvégre nagyrészük nem járt több éven keresztül az orvosi egyetemre és nincs diplomája...
2012. április 25. 16:30 #23
minamartin
minamartin
visszatérő vendég
Hozzászólás: 483
Csatolások: 177
Azonosító: 113676
Persze. A Google vesz vért, baktériumtenyésztést csinál, törött csontot műt és receptet ír fel?!
De persze az orvos is a legdrágább receptet írja fel ahelyett ami olcsóbb és ugyanaz a hatóanyag van benne. Az egyetlen "igazi" orvos akivel én valaha találkoztam az az ortopédorvosom.
2012. április 25. 17:20 #24
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3575
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Én soha nem az internetet használom.
2012. április 25. 17:24 #25
szandi0017
szandi0017
új tag

StátuszI love Kpop♥
Hozzászólás: 49
Csatolások: 0
Azonosító: 159949
Szerintem meg egyes betegségekre nagyon jó a google pl:valami bőrbetegségre hogy megkeresheted a képek közt hogy melyik hasonlít a tiedre és elmész bőrgyógyászhoz de ha ő nem ismeri fel akkor nyugodtan megmonthatod neki hogy téved.Ez nálam bevált.De szerintem magad sohase kezeld!
2012. április 25. 17:38 #26
- törölt felhasználó -    
Idézet (Grace Benning @ 2012.04.25. 11:56)
A helyzet az, hogy ez egy bonyolult téma. Az egészségügyben dolgozók burjánzó dekadens magatartási formája eléggé elkeserítő és az ember már csak akkor megy el orvoshoz, ha szinte a halálán van. Ez tény. Viszont az is tény, hogy mi, átlagemberek nem végeztük el az orvosit, a google pedig sokat tud, de nem orvos az se. Én egyszer a tüneteim alapján némi google kutakodás után beparáztam, hogy cukros vagyok, aztán elmentem dokihoz és kiderült, hogy teljesen más bajom van. Na, ha most elkezdtem volna magam kezelni cukorbetegséggel, még nagyobb bajba kevertem volna magam. Értem én, hogy a doki p@raszt, nemtörődöm stb. és azt is értem, hogy heteket kell várni egy időpontra, a tesztek eredményére meg megint heteket, de még az is jobb, mint félrekezelni magad.

Én például nagyon sok mindennek a neten nézek utána, sajnos akkor is, ha valami egészségügyi probléma merül fel. Most egy megfázással és egy ki köhögéssel én sem megyek el orvoshoz. Nagyon max, akkor, hogyha 40 fokos lázam van, de sokszor akkor sem, mert beveszem a lázcsillapítót és kalap-kabát. Ha már a vércukorbetegségről van szó, akkor igazából én is onnan állapítottam meg, hogy valami gebasz van a szervezetemben. Megnéztem a tüneteket, a nagyja egyezett és utána mentem el a házi orvosomhoz, hogy adjon egy beutalót teljes laborra, mert szerintem a vércukrommal nincsen minden rendben. Az nem is teljesen komplett, aki saját diagnózis alapján kezdi el magát kezelgetni anélkül, hogy orvos látta volna. Szóval, hagyjuk meg, az sem teljesen normális. blink.gif Igaz, a Google jó, de az sem mindenható, és komolyabb betegség esetén valóban ajánlatos meglátogatni a házi orvost. Viszont én már jártam pórul a dokikkal, mert ők is diagnosztizáltak félre, sőt lassan egy éve lesz az, hogy lefogytam csak úgy tíz kilót és megyek orvosról, orvosra, vizsgálatról, vizsgálatra és egyik sem tudja, hogy mitől fogytam le. Rá lett fogva a vércukor problémára, ami a rendszertelen étkezéstől alakult ki (rendszeres étvágytalanságom volt), akkor utána az egyik kinyögte, hogy pajzsmirigy, de a TSH szintem normális. A legújabb tipp a hormonprobléma, úgyhogy leálltam a gyógyszerrel és két hónap múlva megyek egy hormonvizsgálatra, hogy vajon az volt-e vagy sem, bár én nem érzek túlzott változást. Szóval szerintem egy gugli lazán felér egy mai orvossal. blink.gif
2012. április 25. 17:46 #27
doriella
doriella
Hozzászólás: 1218
Csatolások: 1
Azonosító: 157843
Sok mindenre jó a net, de nem hiszem, hogy erre igen. Én mindig elmegyek orvoshz, ha rosszul érzem magam. A neten nem biztos, hogy "jó eredményre jutsz", és azzal csak rosszabb lesz. Szerintem az embereknek komolyabban kéne venni ezt a dolgot, és jobban törődni az egészségükkel (beleértve például a cigizést is). Ez nem játék.
2012. április 25. 17:55 #28
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Én hipochonder vagyok fear.gif és nincs annál rosszabb, mikor beképzelem magamnak hogy holnap a lábamat sem tudom megmozgatni vagy most fogok meghalni. Borzasztó. Ha beteg vagyok, engem nem szabad google közelébe engedni, ha úgy gondolom, hogy el kell mennem orvoshoz, elmegyek, nem keresgélek semmit a neten. Ha pedig nagyobb problémám van vagy nem 'csak' megfázás, akkor magánorvoshoz megyek, mert egyszer majdnem meghaltam amiért a sima orvosok ide oda küldözgettek és majd hogy nem későn jöttem rá, ÉN sajátmagam, hogy mi volt a problémám. Magánorvoshoz elbattyogok, az mindent megmond akár fáj az igazság akár nem. mellow.gif
2012. április 25. 19:01 #29
- törölt felhasználó -    
Én sose a neten nézem meg mi bajom van , mert képes vagyok bebeszélni magamnak a sok összeírt butaságot. Van pár egészen hasznos oldal de inkább elmegyek egy orvoshoz, az a biztosabb.
2012. április 25. 19:39 #30
corny4
corny4
DramaQueen™
Hozzászólás: 1929
Csatolások: 1127
Azonosító: 156487
Talán azért keresik az emberek az interneten a gyógymódot, mert az orvosok sz*rnak a betegek fejére. Nekem is a súlyos problémámból még súlyosabb lett az orvosom figyelmetlensége és nemtörődömsége miatt dry.gif aminek hála, még mindig én szívok hónapok óta.
Ráadásul nincs olyan hét, hogy az egyik ismerősömről ne halljak valami szörnyűt mert elb*sztak vele dry.gif
Nevetséges, hogy ebben az országban olyanoknak fizetnek, akik igazából meg se hallgatják a páciensek panaszait hanem csak elküldik olyasmivel, hogy ez szokásos probléma nincs semmi baj, aztán meg kiderülnek a nagy problémák, holott semeddig nem tartana elküldeni a betegeket egy részletes kivizsgálásra mad.gif Bár félre ne értés szülessen, én hálás vagyok azoknak az orvosoknak akik segítettek rajtam meghajolo.gif

vicc az, hogy az egészséghez is szerencse kell már, mert az interneten félre diagnosztizálhatjuk magunkat, az orvosoknál meg olyat kell kifogni akik tényleg törődnek a betegekkel mellow.gif
2012. április 25. 20:03 #31
Bogecco
Bogecco
Bonbon Baby

StátuszBogecco most valamiért nem fogja beállítani a státuszát
Hozzászólás: 1597
Csatolások: 1604
Azonosító: 132038
én inkább bízok az orvosokban yes.gif
2012. április 25. 20:44 #32
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
Én mindig elmegyek orvoshoz, ha valami problémám van, és nem tudom mi okozza.
2012. április 26. 14:29 #33
- törölt felhasználó -    
amilyen orvosok vannak nem csodálom
2012. április 26. 14:31 #34
- törölt felhasználó -    
nyilván receptet is ír majd a google dry.gif
2012. április 26. 14:48 #35
bucii
bucii

Státusz~ Élvezd az élet minden egyes percét - hisz egyszer élünk ;))
Hozzászólás: 1038
Csatolások: 9
Azonosító: 171514
xddd ez kész.. ink én elmegyek a dokihoz oszt csőő biggrin.gif
2012. április 26. 20:25 #36
lA-dONNA
lA-dONNA
Hozzászólás: 2940
Csatolások: 110
Azonosító: 144776
nekem még vhogy sose jutott eszembe h google-ból gyógyítsam magam, elég abszurd biggrin.gif mondjuk az orvosokat is utálom, én inkább magamat kúrálgatom, de a saját megérzéseim alapján, hogyha éppen érzek vmit h attól lennék jobban, pl. pihenek, vagy ezt eszem azt iszom, akkor azt csinálom és láss csodát 1 héten belül mindig meggyógyulok biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Little Monster-GFF
2012. április 27. 12:44 #37
WhoDontKnow
WhoDontKnow
új tag
Hozzászólás: 90
Azonosító: 170425
aj ez hülyeség 110.gif
más részt a google nem ad igazolást ha lógni akarunk, csak ha betámolygunk a dokihoz és előadjuk a nagy halált rohog.gif
2012. április 27. 13:06 #38
Little Monster-GFF
Little Monster-GFF
첸게 ^^

Státusz.
Hozzászólás: 1162
Csatolások: 61
Azonosító: 161058
Hát igen...már szinte mindenre az internetet használják/használjuk. Akkor mi lesz 20 év múlva?? mellow.gif
2012. április 27. 16:00 #39
- törölt felhasználó -    
Little Monster-GFF egyetértek! 20 év múlva ki tudja mi lesz itt...
2012. április 27. 19:43 #40
dettybee
dettybee
visszatérő vendég
Hozzászólás: 264
Azonosító: 160274
@WhoDontKnow
biggrin.gif:D
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!