Utálom a Facebookot. Ezért nincs is. A cikkhez gratulálok, biztosan szépen összeszedett, de nekem még arra sem volt energiám, hogy végigolvassam, mert ennyire nem érdekel ez a dolog. Utálom, hogy ez emberek megjegyzéseket tesznek másokra, úgy, hogy közben nem a másik szemébe mondják, csak kíírják, hogy 'Pff, Szánalom.' meg, 'Hú mekkora csicska vagy.' Ettől érzi jól magát? Bezzeg ha oda kéne állni a másik elé akkor már összetojná magát. Undorító az egész. Arra jó, hogy a sok (tisztelet a kivételnek) undorító r_banc és hímk_rva kiélje magát egymás fotóin, meg egymás 'lájkolgatós' szutykán...
Persze az idősebbik korosztálynak jó, a 18-tól 30 évesekig, hiszen értelmesebbek, és tényleg a kapcsolattartás miatt használják.
A Facebook-függőség: A függőség 12 oka
2012. július 03. 22:00
BeliyahWho the fuck do you think I am? |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.19. Hozzászólás: 2718 Csatolások: 510 Azonosító: 171555 offline |
2 felhasználónak tetszik:
ophely88,
Black Hearth2
2012. július 03. 22:01
judy91 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.22. Hozzászólás: 560 Csatolások: 3169 Azonosító: 12396 offline |
Idézet (vampiregirl144 @ 2012.07.03. 21:54)
Nem tudom hogy függő vagyok vagy sem egy nap max 5-ször megyek fel beszélgetek a barátaimmal meg lájkolok 1-2 dolgot ennyi...Hiába rakok ki akármit zene,kép stb... alig 2-3 ember lájkolja(azok is a barátok) a facebook csak a suli "népszerű" majmainak klassz dolog mert ha azok raknak ki zenét,képet stb...azt vagy 50-nen lájkolják és mindenki hozzászól pl:Jaj de cépike valaki :$ meg hasonló dolgok mert az illető szép és népszerű...
Hidd el, hogy csak nagyon kis részben múlik azon valaki Facebook-népszerűsége, hogy szép. Majdnem minden attól függ, hogyan "marketingeli" magát az illető Facebookon, mit és hogyan oszt meg, mennyire előnyös fotót tölt fel magáról stb.
2012. július 03. 22:02
xykaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.03. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 179377 offline |
Én szeretem a facebookot, de nem tartom magam túlzottan függőnek. Az iagz,hogy naponta fölmegyek és végigpörgetem. Nem szeretek posztolni sem képet, sem zenét, mert félek, hogy kevés lájk érkezik rá és én akkor elszomorodnék, ami csökkenteni nem túl nagy önbizalmamat. Nem túl kellemes látni hogy x-nek és y-nak mennyi ismerőse ill. lájkja van. Persze próbálom ezt elfolytani. Viszont rájöttem ahhoz, hogy normálisan tudjak barátkozni a való életben, ahhoz szükségem van arraű, hogy cseteljek a barátaimmal FB-n vagy Skypon. Szeretem a Twittert is, mert ott sokkal őszintébben tudok irni, mert kevés követőm van. Új profilt csináltam csak azért, hogy leirhassam ezt ide, mert az eredetiből pár ember rájönne, hogy ki vagyok és annak nem túlzottan örülnék.
2012. július 03. 22:04
judy91 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.22. Hozzászólás: 560 Csatolások: 3169 Azonosító: 12396 offline |
Idézet (xyka @ 2012.07.03. 22:02)
Én szeretem a facebookot, de nem tartom magam túlzottan függőnek. Az iagz,hogy naponta fölmegyek és végigpörgetem. Nem szeretek posztolni sem képet, sem zenét, mert félek, hogy kevés lájk érkezik rá és én akkor elszomorodnék, ami csökkenteni nem túl nagy önbizalmamat. Nem túl kellemes látni hogy x-nek és y-nak mennyi ismerőse ill. lájkja van. Persze próbálom ezt elfolytani. Viszont rájöttem ahhoz, hogy normálisan tudjak barátkozni a való életben, ahhoz szükségem van arraű, hogy cseteljek a barátaimmal FB-n vagy Skypon. Szeretem a Twittert is, mert ott sokkal őszintébben tudok irni, mert kevés követőm van. Új profilt csináltam csak azért, hogy leirhassam ezt ide, mert az eredetiből pár ember rájönne, hogy ki vagyok és annak nem túlzottan örülnék.
Látod, pont ez a baj, a Facebook egyszerűen annyira eltorzította az emberek értékrendjét, hogy mindent a "lájkok" meg dícsérő hozzászólások függvényében osztanak meg. Pont ezért nem érdemes más emberre féltékenykedni csak a Facebookos népszerűsége miatt, nem tudhatjuk, hogy mások mit titkolnak vagy épp ferdítenek el a valóságból annak érdekében, hogy pozitív visszajelzést kapjanak.
2012. július 03. 22:05
mindennap felmegyek,de nem vagyok függő
nagyritkán írogatok a barátaimmal,de inkább személyesen
nagyritkán írogatok a barátaimmal,de inkább személyesen
2012. július 03. 22:07
Zsancyyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.27. Hozzászólás: 370 Csatolások: 1 Azonosító: 139697 offline |
szerintem én nem tartozom a függők közé felmegek egynap többször is de azért a szaad levegőn is tartózkodom és ismerősökkel is összefutok beszélgetek élőben
2012. július 03. 22:09
Idézet (judy91 @ 2012.07.03. 22:01)
Hidd el, hogy csak nagyon kis részben múlik azon valaki Facebook-népszerűsége, hogy szép. Majdnem minden attól függ, hogyan "marketingeli" magát az illető Facebookon, mit és hogyan oszt meg, mennyire előnyös fotót tölt fel magáról stb.
vagy,hogy mennyire tudja használni a photoshopot
2012. július 03. 22:09
nagyon furcsa nézni egy függőt .. de tényleg, nagyon durva jelenség.
nemrégiben volt szerencsém (khm) huzamosabb ideig egy olyan személlyel együtt laknom, aki konkrétan függő volt. a reggelt azzal kezdte hogy megnézte a barátai állapotfrisstéseit, meg a bejövőit (már ha volt neki), utána pedig értelmetlen vicceket olvasott fel, amik már réges rég bejárták a 9gag-et és csak most jutottak el hozzánk ...
ha kinyitottam a laptopot, egyből facebookozni akart, és nekem kellett azt mondanom hogy : NEM, nem fogsz! egy ideig hatásos voltam, aztán végülis meguntam hogy folyton nemet mondok, és inkább engedtem neki a dolgot. végülis, nem én leszek tőle hülyébb.
eléggé zavaró volt hogy egyből mersztette a szemeit rám ha már a géphez odaültem ... ha pedig esetleg én felmentem a közösségi oldalra, azt nézte hogy én mit csinálok, ami végképp idegesítő volt. én csak üzeneteket írni járok fel, és szerintem az elfogadhatatlan ha valaki melletted ül és nézi hogy mit írsz egy másik embernek privátban ...
nemrégiben volt szerencsém (khm) huzamosabb ideig egy olyan személlyel együtt laknom, aki konkrétan függő volt. a reggelt azzal kezdte hogy megnézte a barátai állapotfrisstéseit, meg a bejövőit (már ha volt neki), utána pedig értelmetlen vicceket olvasott fel, amik már réges rég bejárták a 9gag-et és csak most jutottak el hozzánk ...
ha kinyitottam a laptopot, egyből facebookozni akart, és nekem kellett azt mondanom hogy : NEM, nem fogsz! egy ideig hatásos voltam, aztán végülis meguntam hogy folyton nemet mondok, és inkább engedtem neki a dolgot. végülis, nem én leszek tőle hülyébb.
eléggé zavaró volt hogy egyből mersztette a szemeit rám ha már a géphez odaültem ... ha pedig esetleg én felmentem a közösségi oldalra, azt nézte hogy én mit csinálok, ami végképp idegesítő volt. én csak üzeneteket írni járok fel, és szerintem az elfogadhatatlan ha valaki melletted ül és nézi hogy mit írsz egy másik embernek privátban ...
2012. július 03. 22:11
Nekem is van facebookom, de ritkán járok fel, akkor is csak meglesem gyorsan az értesítéseket, meg az ilyeneket, aztán lépek is le. Igazából nem is szeretem, csak azért tartom, hogyha valaki nem tud elérni az tudjon írni, vagy ha nekem pl. a lecke kell akkor ott elkérem. Teljesen messze állok a függőségtől, pedig 3-4 éve van(, ha nem több), de sose voltam az. Nem is tudom elképzelni, hogy valaki hogy tud egész nap az előtt ülni, én nem lennék rá képes.
2012. július 03. 22:12
Dance Of Lifeúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.28. Hozzászólás: 58 Csatolások: 0 Azonosító: 170236 offline |
Az a fura...hogy én nem szeretem a facebookot még is regisztrálva vagyok rá még is minden percben fel megyek még is sűrün váltom a képeimet vagy is mostanába nem de mindig minden percben be vagyok jelenkezve
2012. július 03. 22:13
Én nem értem mire ez a nagy felhajtás. Őszintén, csak azért járok fel, hogy beszéljek azokkal, akikkel személyesen nem tudok.
A többitől pedig felfordul a gyomrom. A Sok tini-r*b*nctól és hasonló fajtájúaktól.
A többitől pedig felfordul a gyomrom. A Sok tini-r*b*nctól és hasonló fajtájúaktól.
2012. július 03. 22:19
minamartinvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.01. Hozzászólás: 483 Csatolások: 177 Azonosító: 113676 offline |
A hálózati kommunikáció nem pótólja a társaságot és nem képes érzelmek átadására. Én kizárólag azért használom ezt az oldalt mert vannak rokonok akik több ezer kilométerre vannak és nincs pénzem mindegyikhez hetente elutazgatni, vagy telefonálgatni.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. július 03. 22:19
selena_taylor_fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.18. Hozzászólás: 1879 Csatolások: 108 Azonosító: 153268 offline |
Én ismerek nem is egy embert,aki tényleg szó szerint Facebook-függő.Anyám egyik munkatársának a fia szó szerint az.Egész nap a Facebookon lóg.Szó szerint 5 perecenként felmegy (hol a mobiljáról,hol a gépéről).Hol kiposztol valamit,hol a haverjaival beszél,hol az üzeneteit nézi,hol azt ismerősei mit posztolak ki és a képeiket.A Facebookozást akkor hagyja abba (max 5 percre),amikor képeket csinál magáról,és utána azokat felrakja.Még evés közben is Facebookozik.Amikor pedig a szülei vagy a tesója odaülnek a gép elé pár percre,akkor ott türelmetlenkedik,hogy mikor mennek el.Csak akkor nincs a Facebookon,amikor alszik.Nagyon durva.Kicsit sajnálom is szegényt,hogy ennyire elbutította.
2012. július 03. 22:21
monalisa1998monaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.18. Hozzászólás: 49 Csatolások: 0 Azonosító: 162289 offline |
Nagyon jó a cikk. Egy nap ha felmegyek 3-szor a facebookra nekem az nagyon is elég.Én nemtudom hogy mitől olyan érdekes órákig ott ücsörögni előtte.Már nem is az a szokás hogy elmenjenek a közeli rokonokhoz,barátokhoz,ismerősökhöz beszélgetni vagy valami hanem majd facebookon üzengetnek meg beszélgetnek.Háát én az ilyeneket nem fogom megérteni..
2012. július 03. 22:26
Én már nem vagyok Facebook függő csak régebben voltam és már sokkal jobban vagyok a megszállotság nélkül mint azzal együtt élni.
2012. július 03. 22:27
sszandravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.07. Hozzászólás: 294 Csatolások: 0 Azonosító: 166763 offline |
Naponta többször is fent vagyok,de csak megvan nyitva ,mert mellette más oldalakat is nézegettek,nem szoktam megosztani semmit,csak a barátaimmal beszélek.
2012. július 03. 22:27
Olcsi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.16. Hozzászólás: 897 Csatolások: 0 Azonosító: 160661 offline |
Nekem egyáltalán nincs is Facebook-om.
Nem azért mert őskori vagyok, hanem mert úgy gondolom nincs rá szükségem. Akivel tartani akarom a kapcsolatot azzal telefonon keresztül, vagy személyes tartom.
Nem azért mert őskori vagyok, hanem mert úgy gondolom nincs rá szükségem. Akivel tartani akarom a kapcsolatot azzal telefonon keresztül, vagy személyes tartom.
Megvan a toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Megvan a toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Kiderült, mi volt a szervezetében.
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
A kislány nem élte túl a szülést.
Komoly gondokkal küzdött Liam Payne - nem véletlenül maradt tovább Argentínában
Komoly gondokkal küzdött Liam Payne - nem véletlenül maradt tovább Argentínában
Kiderült, miért maradt tovább az országban, mint először tervezte.
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Kiderülhet, kitől szerezte a drogokat.
Liam Payne barátnője túsznak érezte magát Argentínában
Liam Payne barátnője túsznak érezte magát Argentínában
Kellemetlen helyzet alakult ki.
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.