Az én ismertségi körömben már előfordult önbántalmazás, de ez hasonló, mint a drog vagy az alkohol: amíg az illető nem jön rá, hogy baj van vele, nem sok mindent lehet tenni. Be lehet tuszkolni egy klinikába, de simán kijátsszák az embert. Főleg, ha már nagyon benne vannak a bajban :S
Amúgy jó cikk lett!
Az önbántalmazás okai
2012. szeptember 22. 18:31
2012. szeptember 22. 18:37
SzMo99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.25. Hozzászólás: 536 Csatolások: 86 Azonosító: 181441 offline |
Idézet (House Of Wax @ 2012.09.22. 17:42)
Ez nem egy probléma, ez egy betegség. Erre nincs gyógymód. Ez benne van egyes emberekben, és a cikkben jól olvashatjuk: akiben ez nincs benne az nem is érezheti ezt az egészet. Igazából a fájdalom nem kis időre tereli el az ember gondolatait, hanem nagyon is sokáig, pláne mikor az ember egyre többször és többször teszi meg, mert egyszer csak rájön, hogy ez megoldás, mert minden egyes új alkalommal nagyobb a fájdalom az igaz, de nagyobb részben is tereli el a figyelmet.
Ha minden áron gyógymódot akarunk keresni akkor a hozzánk legközelebb állókban kell megtalálni. Lehet ez egy családtag, egy barát vagy akár a házi kedvenc is mindegy, csak valaki akinél úgy érezhetjük, számít valamit az életünk.
(Kis megjegyzés: aki ilyen nyíltan elmondja, hogy ekkora és ekkor bántalmazta magát, az bizony egy okból tette: feltűnési viszketegségből, mert máskülönben erről az ember nem dicsekszik, inkább mélyen hallgat, és nem adja ki idegen embereknek!)
Ha minden áron gyógymódot akarunk keresni akkor a hozzánk legközelebb állókban kell megtalálni. Lehet ez egy családtag, egy barát vagy akár a házi kedvenc is mindegy, csak valaki akinél úgy érezhetjük, számít valamit az életünk.
(Kis megjegyzés: aki ilyen nyíltan elmondja, hogy ekkora és ekkor bántalmazta magát, az bizony egy okból tette: feltűnési viszketegségből, mert máskülönben erről az ember nem dicsekszik, inkább mélyen hallgat, és nem adja ki idegen embereknek!)
Teljes mértékben egyet értek azzal amit írtál a kis megjegyzésed pedig bárki bármit mond nagyon is igaz.
1 felhasználónak tetszik:
House Of Wax
2012. szeptember 22. 18:39
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline |
Jaaaj én is iylen voltam/vagyok ))...csak a barátom kedvéért már nem csinálom...
2012. szeptember 22. 18:46
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline |
Engem eléggé felzaklat, amikor látom, hogy az önbántalmazás manapság mennyire elterjedt, sőt, egyes csoportokban már-már normálisnak tekintett. Nem vagyok egy szaki, de olybá tűnik, mindez zérus problémát old meg és életeket tehet tönkre.
Nem akarok nagy szavakat használni, de az egyik legnagyobb probléma talán a modern társadalom felépítésében van. A cikk több helyen utal arra, hogy ezek az emberek magányosak; a mai tinédzserek sokszor elkülönülnek, kirekesztődnek, és mivel nincs senki, akihez akár apró-cseprő gondjaikkal forduljanak, vagy akár őszintén elbeszélgessenek, alternatív megnyugvást keresnek. Elég baj az is persze, hogy ez a "megoldás" szinte szerves részét képezi az olyan kultúráknak, mint az emo, és ezáltal kézenfekvőnek tűnik.
Nem akarok persze úgy tenni, mintha ez az egész dolog egy vadiúj találmány lenne, 10-20-30 évvel ezelőtt is vagdosták magukat az emberek, de az biztos, hogy manapság "fénykorát" éli. Tudatosítani kéne, hogy létezik más, hatékony módja is a problémák kezelésének, és hogy ez nem vezet sehova.
Nem akarok nagy szavakat használni, de az egyik legnagyobb probléma talán a modern társadalom felépítésében van. A cikk több helyen utal arra, hogy ezek az emberek magányosak; a mai tinédzserek sokszor elkülönülnek, kirekesztődnek, és mivel nincs senki, akihez akár apró-cseprő gondjaikkal forduljanak, vagy akár őszintén elbeszélgessenek, alternatív megnyugvást keresnek. Elég baj az is persze, hogy ez a "megoldás" szinte szerves részét képezi az olyan kultúráknak, mint az emo, és ezáltal kézenfekvőnek tűnik.
Nem akarok persze úgy tenni, mintha ez az egész dolog egy vadiúj találmány lenne, 10-20-30 évvel ezelőtt is vagdosták magukat az emberek, de az biztos, hogy manapság "fénykorát" éli. Tudatosítani kéne, hogy létezik más, hatékony módja is a problémák kezelésének, és hogy ez nem vezet sehova.
2012. szeptember 22. 18:53
Hous of Wax-nak igaza van mindenben...(szerintem nem kell ezen vitatkozni ezek tényeken alapulnak...zsaki92 a cikkben olyan emberekről akiknek igazi problémájuk van és nem találnak más kutat nem az unatkozó elkényesztetett majmokról akik ezzel akarnak feltűnni mert azokat a kutya nem érdekli)
House Of Wax
2012. szeptember 22. 19:00
Érdekes,ha valaki depis,minden rosszat megtesz magával.De jó cikkk lett
2012. szeptember 22. 19:08
PinkBarbieLittle Butterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.13. Hozzászólás: 1975 Csatolások: 0 Azonosító: 177766 offline |
Tényleg hasznos cikk! Én ismerek egy lányt aki 12 évesen vagdosta magát. Durva, hogy mik vannak...
2012. szeptember 22. 19:11
Jolie_77 teljesen igazad van...és tudom h van ez hiszen én kb. húúu...vagy 10 éve benne vagyok mind a 3 kategoriába pedig csak 15 éves leszek...szóval még esélyem se volt változtatni a dolgokon és egyre jobban látszik h nem is lesz...igazából születésemetől kezdve csak szenvedek de ezt sose fogja igazán érteni az aki nem éli át
2012. szeptember 22. 19:19
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline |
könnyű külsőségek és tettek alapján ítélkezni,miközben nem tudod,h valakiben mi zajlik belül...ezt bírom a legjobban a mai emberekben.persze tisztelet a kivételnek,mert olyan mindig van.
nekem az a tapasztalatom,h sokan emiatt a felszínesség miatt teszik meg ezeket a dolgokat,sokak életéből hiányzik egy szerető család,vagy a barátok.a legtöbb önbántalmazó szerintem emiatt jut el oda,ahova.mert egyedül érzi magát a problémáival,és azt érzi senki nincs,akire számíthatna,ezért megtalálja magában a hibát,ami az önmarcangoláshoz vezet.
legalábbis én így látom a dolgokat.
nekem az a tapasztalatom,h sokan emiatt a felszínesség miatt teszik meg ezeket a dolgokat,sokak életéből hiányzik egy szerető család,vagy a barátok.a legtöbb önbántalmazó szerintem emiatt jut el oda,ahova.mert egyedül érzi magát a problémáival,és azt érzi senki nincs,akire számíthatna,ezért megtalálja magában a hibát,ami az önmarcangoláshoz vezet.
legalábbis én így látom a dolgokat.
Teora
2012. szeptember 22. 19:21
reilaavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.20. Hozzászólás: 262 Csatolások: 0 Azonosító: 178225 offline |
Sajnos egyre több tini teszi ezt önmagával.Vannak olyan esetek amiket meg tudok érteni,bár elfogadni nem igazán,de az a baj,hogy ez egyre nagyobb divat a tinik körében,hogy semmi ok nélkül bántják önmagukat.Egyébként nagyon jó cikk lett.
2012. szeptember 22. 19:25
clydesdaleMrs. Alvin™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.14. Hozzászólás: 1486 Csatolások: 107 Azonosító: 127128 offline |
Köszi a cikket, jó lett.
Nekem is vannak problémáim, úgy fél éve már én is bevallom késhez nyúltam, és vagdostam a kezem.. Nem szívesen mutogattam, de hát ez van, én csináltam, nem vonhatom vissza.
Mostanság megint kezdődik tán, de egyelőre igyekszem visszafogni magam ilyen téren..
Mint azt sokan írták, nem fogják ezt megérteni azok, akik még nem élték át, de az ember ettől nem EMO-s, vagy gyengeelméjű. (Már mindkettőt megkaptam 1-2x) Egyszerűen van, hogy az ember annyira kifordul már magából, hogy azt sem tudja igazából mit csinál, és vagdossa magát.. olyankor a dühtől, szomorúságtól, vagy egyéb lelki állapotoktól előfordulhat, hogy nem is érez fájdalmat, és csak másnap szembesül vele, mit tett magával. Ezt saját tapasztalat alapján állítom. Nem védeni szeretném ezeket az embereket, sem buzdítani a népet, hogy ez a helyes, csak nem kéne olyan téren elítélni, hogy az illető biztos nem normális, ha még nem ismered az okát.
Nekem is vannak problémáim, úgy fél éve már én is bevallom késhez nyúltam, és vagdostam a kezem.. Nem szívesen mutogattam, de hát ez van, én csináltam, nem vonhatom vissza.
Mostanság megint kezdődik tán, de egyelőre igyekszem visszafogni magam ilyen téren..
Mint azt sokan írták, nem fogják ezt megérteni azok, akik még nem élték át, de az ember ettől nem EMO-s, vagy gyengeelméjű. (Már mindkettőt megkaptam 1-2x) Egyszerűen van, hogy az ember annyira kifordul már magából, hogy azt sem tudja igazából mit csinál, és vagdossa magát.. olyankor a dühtől, szomorúságtól, vagy egyéb lelki állapotoktól előfordulhat, hogy nem is érez fájdalmat, és csak másnap szembesül vele, mit tett magával. Ezt saját tapasztalat alapján állítom. Nem védeni szeretném ezeket az embereket, sem buzdítani a népet, hogy ez a helyes, csak nem kéne olyan téren elítélni, hogy az illető biztos nem normális, ha még nem ismered az okát.
2012. szeptember 22. 19:32
BlackRose3000új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.11. Hozzászólás: 50 Csatolások: 0 Azonosító: 183135 offline |
Clydesdale tökre egyet értek.szerintem aki nem tudja hogy ez milyen ,addig ne szidja.én tudom hogy milyen és azt is hogy miért.attól mert valaki úgy el van szállva magától ,hogy az ilyen embereket még le is nézi ,annak nem kell annyira kiakadnia ezen.ennyi!
2012. szeptember 22. 19:35
Évike12Ŧยckiภgρєяƒєct*♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.21. Hozzászólás: 6857 Csatolások: 4984 Azonosító: 131678 offline |
House Of Wax egyetértek!
House Of Wax
2012. szeptember 22. 19:46
DarknessMisanthrope Vegan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.18. Hozzászólás: 8003 Csatolások: 8879 Azonosító: 175987 offline |
Nagyon jó cikk lett...nem is tudom mit kéne írnom erre, de teljesen egyetértek az okokkal, sajnos nem csak 1 ilyen ember van, aki így keres "kiutat"...
2012. szeptember 22. 19:51
bubblegum..hivatásos boszorkány |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.13. Hozzászólás: 2173 Csatolások: 14 Azonosító: 175571 offline |
jó cikk lett... én sose csinálnék ilyet, és nem is ismerek közelről ilyen embereket.. de nagyon rossz lehet valakinek ha már ráveszi magát erre :\
Darkness
2012. szeptember 22. 20:01
Petra12ღDavidHendersonღ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.05. Hozzászólás: 1734 Csatolások: 0 Azonosító: 132641 offline |
Nekem mindhárom problámában volt egy kis részem. De akkor sem tennék soha kárt magamban, mert tudom, hogy az életet élvezni kell és sosem szabad feladni. Ha valaki pozitívan gondolkodik, annak végül meg lesz a gyümölcse is. Higgyetek magatokban!
2012. szeptember 22. 20:10
Én az a családi problémákban nagyon benne vagyok De nem bántalmatam magamat de lehet hogy még majd fogom
2012. szeptember 22. 20:18
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9304 Csatolások: 38938 Azonosító: 186395 offline |
Idézet (skrillex_fuck @ 2012.09.22. 18:26)
Jolie_77 ez így van ahogy leírtad!!!
Tiszteletre méltó amit leírtál, nagyon sok embert ismerek akik ezt olyannyira elítélik hogy szinte megvetik az olyan embereket akik saját maguknak okoztak fájdalmat ilyen-olyan okokból!
És igen én is sokat vagdostam magam és még jelenleg is azon vagyo hogy leszokjak erről...de higgyétek el ez nem olyan könnyű mikor az ember utál a figyelem középpontjában lenni és inkább nem szól erről senkinek..mert tudja hohy hogy felfújnák ezt az egész dolgot!+még hülyének is nézik az ilyen embereket-.-
Én próbáltam titkolni egy ideig de az alapozó nem mindig tudott segíteni, és hiába hittem hogy elvan takarva mégis sokan látták és volt olyan is hogy elfelejtettem eltakarni őket!
Tiszteletre méltó amit leírtál, nagyon sok embert ismerek akik ezt olyannyira elítélik hogy szinte megvetik az olyan embereket akik saját maguknak okoztak fájdalmat ilyen-olyan okokból!
És igen én is sokat vagdostam magam és még jelenleg is azon vagyo hogy leszokjak erről...de higgyétek el ez nem olyan könnyű mikor az ember utál a figyelem középpontjában lenni és inkább nem szól erről senkinek..mert tudja hohy hogy felfújnák ezt az egész dolgot!+még hülyének is nézik az ilyen embereket-.-
Én próbáltam titkolni egy ideig de az alapozó nem mindig tudott segíteni, és hiába hittem hogy elvan takarva mégis sokan látták és volt olyan is hogy elfelejtettem eltakarni őket!
Remélem, hogy hamarosan találsz valakit, aki kisegít téged ebből az állapotból és meggyógyulsz. Bár az a véleményem, hogy a legnagyobb erőt magadban találod meg, magadban kell megtalálnod, mert az emberek sajnos hajlamosak arra, hogy elhagyjanak, de pontosan tudom, hogy nehéz magadat szeretned, amikor senki nem szeret, és nehéz magadban bíznod, amikor mindenki értéktelennek tart. Én bízom benned.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.