Starity

Az önbántalmazás okai

10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. szeptember 22. 18:31 #21
- törölt felhasználó -    
Az én ismertségi körömben már előfordult önbántalmazás, de ez hasonló, mint a drog vagy az alkohol: amíg az illető nem jön rá, hogy baj van vele, nem sok mindent lehet tenni. Be lehet tuszkolni egy klinikába, de simán kijátsszák az embert. Főleg, ha már nagyon benne vannak a bajban :S
Amúgy jó cikk lett!
2012. szeptember 22. 18:37 #22
SzMo99
SzMo99
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 536
Csatolások: 86
Azonosító: 181441
Idézet (House Of Wax @ 2012.09.22. 17:42)
Ez nem egy probléma, ez egy betegség. Erre nincs gyógymód. Ez benne van egyes emberekben, és a cikkben jól olvashatjuk: akiben ez nincs benne az nem is érezheti ezt az egészet. Igazából a fájdalom nem kis időre tereli el az ember gondolatait, hanem nagyon is sokáig, pláne mikor az ember egyre többször és többször teszi meg, mert egyszer csak rájön, hogy ez megoldás, mert minden egyes új alkalommal nagyobb a fájdalom az igaz, de nagyobb részben is tereli el a figyelmet.
Ha minden áron gyógymódot akarunk keresni akkor a hozzánk legközelebb állókban kell megtalálni. Lehet ez egy családtag, egy barát vagy akár a házi kedvenc is mindegy, csak valaki akinél úgy érezhetjük, számít valamit az életünk. 
(Kis megjegyzés: aki ilyen nyíltan elmondja, hogy ekkora és ekkor bántalmazta magát, az bizony egy okból tette: feltűnési viszketegségből, mert máskülönben erről az ember nem dicsekszik, inkább mélyen hallgat, és nem adja ki idegen embereknek!)

Teljes mértékben egyet értek azzal amit írtál meghajolo.gif a kis megjegyzésed pedig bárki bármit mond nagyon is igaz.
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2012. szeptember 22. 18:39 #23
Marina Salvatore
Marina Salvatore
Goth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333

Státuszhttp://www.youtube.com/watch?v=OyzI2hrmGgI&feature=related *-*
Hozzászólás: 5443
Csatolások: 2807
Azonosító: 150271
Jaaaj én is iylen voltam/vagyok smileeee.gif))...csak a barátom kedvéért már nem csinálom...smileeee.gif
2012. szeptember 22. 18:46 #24
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Engem eléggé felzaklat, amikor látom, hogy az önbántalmazás manapság mennyire elterjedt, sőt, egyes csoportokban már-már normálisnak tekintett. Nem vagyok egy szaki, de olybá tűnik, mindez zérus problémát old meg és életeket tehet tönkre.

Nem akarok nagy szavakat használni, de az egyik legnagyobb probléma talán a modern társadalom felépítésében van. A cikk több helyen utal arra, hogy ezek az emberek magányosak; a mai tinédzserek sokszor elkülönülnek, kirekesztődnek, és mivel nincs senki, akihez akár apró-cseprő gondjaikkal forduljanak, vagy akár őszintén elbeszélgessenek, alternatív megnyugvást keresnek. Elég baj az is persze, hogy ez a "megoldás" szinte szerves részét képezi az olyan kultúráknak, mint az emo, és ezáltal kézenfekvőnek tűnik.

Nem akarok persze úgy tenni, mintha ez az egész dolog egy vadiúj találmány lenne, 10-20-30 évvel ezelőtt is vagdosták magukat az emberek, de az biztos, hogy manapság "fénykorát" éli. Tudatosítani kéne, hogy létezik más, hatékony módja is a problémák kezelésének, és hogy ez nem vezet sehova.
2012. szeptember 22. 18:53 #25
- törölt felhasználó -    
Hous of Wax-nak igaza van mindenben...(szerintem nem kell ezen vitatkozni ezek tényeken alapulnak...zsaki92 a cikkben olyan emberekről akiknek igazi problémájuk van és nem találnak más kutat nem az unatkozó elkényesztetett majmokról akik ezzel akarnak feltűnni mert azokat a kutya nem érdekli)
2012. szeptember 22. 19:00 #26
- törölt felhasználó -    
Érdekes,ha valaki depis,minden rosszat megtesz magával.De jó cikkk lett
2012. szeptember 22. 19:08 #27
PinkBarbie
PinkBarbie
Little Butterfly

StátuszXiumin-ka tánca ♥ https://www.youtube.com/watch?v=mTFJlkDw6yk
Hozzászólás: 1975
Csatolások: 0
Azonosító: 177766
Tényleg hasznos cikk! Én ismerek egy lányt aki 12 évesen vagdosta magát. ohmy.gif Durva, hogy mik vannak...
2012. szeptember 22. 19:11 #28
- törölt felhasználó -    
Jolie_77 teljesen igazad van...és tudom h van ez hiszen én kb. húúu...vagy 10 éve benne vagyok mind a 3 kategoriába pedig csak 15 éves leszek...szóval még esélyem se volt változtatni a dolgokon és egyre jobban látszik h nem is lesz...igazából születésemetől kezdve csak szenvedek de ezt sose fogja igazán érteni az aki nem éli át
2012. szeptember 22. 19:19 #29
An_d_a
An_d_a
inebriant

Státuszwe accept the love we think we deserve
Hozzászólás: 4176
Csatolások: 4784
Azonosító: 146789
könnyű külsőségek és tettek alapján ítélkezni,miközben nem tudod,h valakiben mi zajlik belül...ezt bírom a legjobban a mai emberekben.persze tisztelet a kivételnek,mert olyan mindig van.
nekem az a tapasztalatom,h sokan emiatt a felszínesség miatt teszik meg ezeket a dolgokat,sokak életéből hiányzik egy szerető család,vagy a barátok.a legtöbb önbántalmazó szerintem emiatt jut el oda,ahova.mert egyedül érzi magát a problémáival,és azt érzi senki nincs,akire számíthatna,ezért megtalálja magában a hibát,ami az önmarcangoláshoz vezet.
legalábbis én így látom a dolgokat.
1 felhasználónak tetszik: Teora
2012. szeptember 22. 19:21 #30
reilaa
reilaa
visszatérő vendég

Státuszbitches love cake!
Hozzászólás: 262
Azonosító: 178225
Sajnos egyre több tini teszi ezt önmagával.Vannak olyan esetek amiket meg tudok érteni,bár elfogadni nem igazán,de az a baj,hogy ez egyre nagyobb divat a tinik körében,hogy semmi ok nélkül bántják önmagukat.Egyébként nagyon jó cikk lett.
2012. szeptember 22. 19:24 #31
CsDotyii
CsDotyii
visszatérő vendég

Státusz~~~One Direction~~~.:*~~~~~I'm sexy and I know it :DD.
Hozzászólás: 108
Csatolások: 46
Azonosító: 183334
Nagyon jó cikk lett..de én nem tudom öket megérteni.. sad.gif
2012. szeptember 22. 19:25 #32
clydesdale
clydesdale
Mrs. Alvin™

Státusz"Vannak még csodák, csak mondd, hogy merre keressem!"
Hozzászólás: 1486
Csatolások: 107
Azonosító: 127128
Köszi a cikket, jó lett.

Nekem is vannak problémáim, úgy fél éve már én is bevallom késhez nyúltam, és vagdostam a kezem.. Nem szívesen mutogattam, de hát ez van, én csináltam, nem vonhatom vissza.
Mostanság megint kezdődik tán, de egyelőre igyekszem visszafogni magam ilyen téren..

Mint azt sokan írták, nem fogják ezt megérteni azok, akik még nem élték át, de az ember ettől nem EMO-s, vagy gyengeelméjű. (Már mindkettőt megkaptam 1-2x) Egyszerűen van, hogy az ember annyira kifordul már magából, hogy azt sem tudja igazából mit csinál, és vagdossa magát.. olyankor a dühtől, szomorúságtól, vagy egyéb lelki állapotoktól előfordulhat, hogy nem is érez fájdalmat, és csak másnap szembesül vele, mit tett magával. Ezt saját tapasztalat alapján állítom. Nem védeni szeretném ezeket az embereket, sem buzdítani a népet, hogy ez a helyes, csak nem kéne olyan téren elítélni, hogy az illető biztos nem normális, ha még nem ismered az okát.
2 felhasználónak tetszik: Darkness, LULUPeas
2012. szeptember 22. 19:32 #33
BlackRose3000
BlackRose3000
új tag
Hozzászólás: 50
Azonosító: 183135
Clydesdale tökre egyet értek.szerintem aki nem tudja hogy ez milyen ,addig ne szidja.én tudom hogy milyen és azt is hogy miért.attól mert valaki úgy el van szállva magától ,hogy az ilyen embereket még le is nézi ,annak nem kell annyira kiakadnia ezen.ennyi!
2012. szeptember 22. 19:35 #34
Évike12
Évike12
Ŧยckiภgρєяƒєct*♛
Hozzászólás: 6857
Csatolások: 4984
Azonosító: 131678
House Of Wax egyetértek!
2012. szeptember 22. 19:46 #35
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

StátuszHamarosan frissittem a sztáradatlapokat
Hozzászólás: 8003
Csatolások: 8879
Azonosító: 175987
Nagyon jó cikk lett...nem is tudom mit kéne írnom erre, de teljesen egyetértek az okokkal, sajnos nem csak 1 ilyen ember van, aki így keres "kiutat"...
2012. szeptember 22. 19:51 #36
bubblegum..
bubblegum..
hivatásos boszorkány

Státuszsometimes you have to fake it to make it
Hozzászólás: 2173
Csatolások: 14
Azonosító: 175571
jó cikk lett... én sose csinálnék ilyet, és nem is ismerek közelről ilyen embereket.. de nagyon rossz lehet valakinek ha már ráveszi magát erre :\
1 felhasználónak tetszik: Darkness
2012. szeptember 22. 20:01 #37
Petra12
Petra12
ღDavidHendersonღ

Státusz~ Henderson Dávid<3 ~
Hozzászólás: 1734
Azonosító: 132641
Nekem mindhárom problámában volt egy kis részem. De akkor sem tennék soha kárt magamban, mert tudom, hogy az életet élvezni kell és sosem szabad feladni. Ha valaki pozitívan gondolkodik, annak végül meg lesz a gyümölcse is. Higgyetek magatokban!
2 felhasználónak tetszik: Darkness, Vegas
2012. szeptember 22. 20:10 #38
- törölt felhasználó -    
Én az a családi problémákban nagyon benne vagyok sad.gif De nem bántalmatam magamat de lehet hogy még majd fogom sleep.gif
2012. szeptember 22. 20:18 #39
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9304
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Idézet (skrillex_fuck @ 2012.09.22. 18:26)
Jolie_77 ez így van ahogy leírtad!!!
Tiszteletre méltó amit leírtál, nagyon sok embert ismerek akik ezt olyannyira elítélik hogy szinte megvetik az olyan embereket akik saját maguknak okoztak fájdalmat ilyen-olyan okokból!
És igen én is sokat vagdostam magam és még jelenleg is azon vagyo hogy leszokjak erről...de higgyétek el ez nem olyan könnyű mikor az ember utál a figyelem középpontjában lenni és inkább nem szól erről senkinek..mert tudja hohy hogy felfújnák ezt az egész dolgot!+még hülyének is nézik az ilyen embereket-.-
Én próbáltam titkolni egy ideig de az alapozó nem mindig tudott segíteni, és hiába hittem hogy elvan takarva mégis sokan látták és volt olyan  is hogy elfelejtettem eltakarni őket!

Remélem, hogy hamarosan találsz valakit, aki kisegít téged ebből az állapotból és meggyógyulsz. Bár az a véleményem, hogy a legnagyobb erőt magadban találod meg, magadban kell megtalálnod, mert az emberek sajnos hajlamosak arra, hogy elhagyjanak, de pontosan tudom, hogy nehéz magadat szeretned, amikor senki nem szeret, és nehéz magadban bíznod, amikor mindenki értéktelennek tart. Én bízom benned. wub.gif
2012. szeptember 22. 20:21 #40
vamphanna
vamphanna
vámpircsaj ;)

StátuszMinden,ami vámpir es misztikum.:)
Hozzászólás: 2341
Csatolások: 1
Azonosító: 165036
Nekem a sulis dolgok es csalad miatt megfordult a fejemben ilyen gondolatok.De soha nem mernem megtenni.sad.gif
10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!