Beyla:
Amit leírtál az elejőt a végéig mindennel egyetértek.. gyönyörűen megfogalmaztad és még ráadásul igaz is minden.
Szerencsére olyan a természetem, hogy elég hamar észre veszem, hogyha váloztatni kellene mert valami nincs rendben sem velem sem a környezetemmel és így ezt meg tudom előzni-legalábbis még eddig meg tudtam.
Tény, hogy mikor 6. osztályba jártam-tudom, hogy kis pisis voltam meg minden, de érzéseim már akkor is voltak- volt egy 1 évvel idősebb fiú aki állítása szerint szerelmes volt belém, amit én mai napig nem hiszek, ugyanis nem is ismert. Na és neki nagyon hülye osztálytársai és haverjai voltak és elkezdtek engem azért csúfolni, mert ő volt belém szerelmes. De itt nem olyanról volt szó, hogy xy+xy egy tányérból esznek, bla bla bla, hanem hogy te "retek" meg ilyenek. És hát tudom, hogy ezzel nem kellett volna törődnöm, de azért egy 12 éves ezt felveszi. Először nem is törődtem vele, de ez kb. 2 évig húzódott és én már nem bírtam. Persze otthon nem mondtam meg, csak magamban tépődtem rajta. Na és így lesz valaki depressziós. (Szerencsére én azért nem voltam)
Még az első évben "tűrhető" volt, mer akkor még ez a fiú, ha úgy vesszük megvédett és ő is beszólogatott nekik, de mikor megmondtam neki, hogy tulajdonképpen én nem vagyok szerelmes belé, én nem tudom, ő biztosan összetört és ő is odaállt az ő oldalukra és ugyanazt csinálta amit ők. Aki még ilyet nem élt át, az nem tudja, hogy ez hogyan fájt. És ezek a beszólások tőle voltak a legfájóbbak, ugyanis ő volt az, akivel még 2 hónapja naponta órakon keresztük skype-oztam és tulajdonképpen többet beszéltem vele, mint a legjobb barátnőimmel. (De mégsem tudott engem teljesen megismerni, mert rajtam élőben is nagyon nehéz kiigazodni, nem még neten keresztül.)
Valójában nem is tudom, hogy ennek az egésznek hogyan lett vége. Gondolom találtak maguknak mást, akit idegileg kikeszíthetnek.
Azóta viszont megváltoztam és aki ilyet akarNA velem csinálni mindjárt az elején letorkolom és megmondom neki a magamét. És szerintem akiket így zaklatnak, azoknak az a legnagyobb bajuk, hogy az elején nem törődnek vele és később már annyira elfajulnak a dolgok, hogy akármit szól kiröhögik és mégjobban letiporják és ez az amit nem kell hagyni.
Tulajdonképpen mindenkinek kellenek ilyen letiprások, hogy később ezekből erőt tudjanak meríteni. Most már hálás is vagyok nekik, hogy ezt tették velem, mert csak megerősítettek. Ugyanis ha nem csinálták volna ezt velem, lehet hogy még ma is olyan gyenge és félénk lennék.
Az önbántalmazás okai
2012. szeptember 25. 17:50
Weronycaaa_69 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.02. Hozzászólás: 1214 Csatolások: 0 Azonosító: 130425 offline |
2012. szeptember 25. 19:04
MissHutchersonúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.27. Hozzászólás: 23 Csatolások: 0 Azonosító: 184798 offline |
Érdekes meglátások születtek a hozzászólásokat olvasva. Talán nem a legjobb szó rá, de valóban örülök, hogy ennyire elgondolkodtatta az embereket a cikkem. Nos, azt hiszem, van pár hozzáfűznivalóm a hozzászólásokat olvasva: Való igaz, hogy azoknak a legnehezebb ezt elképzelni, akik világéletükben mindent megkaptak, népszerűek, csinosak, és tulajdonképpen nincs is semmi gondjuk. Igen, nem kis számmal vannak ilyen emberek is. Nos, az ő esetükben az a két lehetőség van, hogy vagy rádöbbennek a dolgok mivoltára, vagy sajnálatos módon soha nem fogják tudni átérezni, mit érez az, aki önmagában kárt tesz.
És persze, léteznek olyanok, akik csupán feltűnési viszketegségből csinálják - én is ismerek ilyen embereket - de ez a cikk valóban nem róluk szól.
Szerény véleményem szerint ez egy lelkiállapot - depresszió - ami javarészt a környezet hatására alakul ki. Na meg persze egyénfüggő, hogy ki mennyit bír elviselni, ami a lelki dolgokat illeti. Azonban az sem gyenge, aki nem bírja tovább. Nem hiszem ugyanis, hogy aki a penge, vagy egyéb éles tárgy (esetleg más) után nyúl, előtte nem szenvedett épp eleget a saját problémáitól.
Szeretném, ha azok, akik ezzel a problémával küzdenek, ne érezzék magukat egyedül, és azok, akik nem szenvednek tőle, megértsék, hogy nem lenézni kell másokat, hanem segíteni és támogatni.
Tudom, nem fogom megváltani a világot a cikkeimmel (lesz folytatása még, mindenféleképp ki fogok térni arra, hogyan lehet abbahagyni) de ha bárki úgy érzi, hogy szeretné elmondani a problémáit, én szívesen meghallgatom, és próbálok tanácsot adni neki.
És persze, léteznek olyanok, akik csupán feltűnési viszketegségből csinálják - én is ismerek ilyen embereket - de ez a cikk valóban nem róluk szól.
Szerény véleményem szerint ez egy lelkiállapot - depresszió - ami javarészt a környezet hatására alakul ki. Na meg persze egyénfüggő, hogy ki mennyit bír elviselni, ami a lelki dolgokat illeti. Azonban az sem gyenge, aki nem bírja tovább. Nem hiszem ugyanis, hogy aki a penge, vagy egyéb éles tárgy (esetleg más) után nyúl, előtte nem szenvedett épp eleget a saját problémáitól.
Szeretném, ha azok, akik ezzel a problémával küzdenek, ne érezzék magukat egyedül, és azok, akik nem szenvednek tőle, megértsék, hogy nem lenézni kell másokat, hanem segíteni és támogatni.
Tudom, nem fogom megváltani a világot a cikkeimmel (lesz folytatása még, mindenféleképp ki fogok térni arra, hogyan lehet abbahagyni) de ha bárki úgy érzi, hogy szeretné elmondani a problémáit, én szívesen meghallgatom, és próbálok tanácsot adni neki.
2012. szeptember 25. 19:18
Idézet (harry styles fan 13 @ 2012.09.25. 13:22)
num1Kolosszus Sajnállak :/
SZORÍTOK HOGY ÚJRA A NAGYON RÉGI KERÉKVÁGÁSBA KERÜLJÉL
SZORÍTOK HOGY ÚJRA A NAGYON RÉGI KERÉKVÁGÁSBA KERÜLJÉL
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen.
2012. szeptember 25. 22:53
szilasiszandra |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.13. Hozzászólás: 759 Csatolások: 16 Azonosító: 136337 offline |
Nekem mindegyiket el kell viselnem, de még egyszer sem csináltam ilyet, és ne is akarok! :/
2012. szeptember 26. 08:58
Én ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy én azt vettem észre csak a lányokra figyelnek oda, ha önbántalmazásról van szó. Lehet, hogy azért, mert nekik vannak olyan blogjaik, ahova depressziós képeket rakosgatnak ki, ők rakják fel az összevagdosott karjukról, csuklójukról, lábukról a képeket, de én még komolyan nem láttam, hogy valaki a fiúkra is odafigyelt volna. Biztosan azért, mert ők mindig azt mondják, hogy az ilyesmi hülyeség, meg hogy ők mindenre magasról tesznek és ezért sose csinálnának ilyet. Pedig bizony vannak olyan srácok, akiknek igenis vannak problémáik otthon vagy az iskolában. A fiúk is tehetnek kárt magukban ugyanazon okok miatt, amik miatt a lányok is. Csak ők talán nehezebben beszélnek erről a büszkeségük, vagy ki tudja mi miatt. De lehet, csak engem zavar, hogy rájuk nem igazán figyelnek oda. Mindegy...
Én csak egyszer folyamodtam ehhez a megoldáshoz, de anyuék hamar rájöttek. Azóta nem mernek itthon hagyni egyedül, ha nagyon rossz a kedvem, így rájöttem, hogy semmi értelme ezt csinálni, mert figyelnek rám és törődnek velem. Persze, azóta már sokszor eszembe jutott, mikor a volt a kezemben olyan eszköz, amivel kárt tudnék tenni magamban, de olyankor nagy levegőt veszek és könnyen leteszem. Nem is mutogattam azt a kis heget a csuklómon senkinek és nem is üvöltöttem ki a világnak, hogy mit csináltam. Viszont ismerek olyan lányt, aki ezért csinálja: feltűnési viszketegségből. Azonban tényleg vannak súlyosabb esetek. Nekik jobbulást kívánok! Gondoljatok arra, hogy hiába sz_r most, később egészen biztos, hogy jóra fog fordulni.
Én csak egyszer folyamodtam ehhez a megoldáshoz, de anyuék hamar rájöttek. Azóta nem mernek itthon hagyni egyedül, ha nagyon rossz a kedvem, így rájöttem, hogy semmi értelme ezt csinálni, mert figyelnek rám és törődnek velem. Persze, azóta már sokszor eszembe jutott, mikor a volt a kezemben olyan eszköz, amivel kárt tudnék tenni magamban, de olyankor nagy levegőt veszek és könnyen leteszem. Nem is mutogattam azt a kis heget a csuklómon senkinek és nem is üvöltöttem ki a világnak, hogy mit csináltam. Viszont ismerek olyan lányt, aki ezért csinálja: feltűnési viszketegségből. Azonban tényleg vannak súlyosabb esetek. Nekik jobbulást kívánok! Gondoljatok arra, hogy hiába sz_r most, később egészen biztos, hogy jóra fog fordulni.
2012. szeptember 26. 16:05
TörpemókusTʜᴇ Bᴀʟᴛɪᴄᴘᴜғғ Bᴏʏs |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.04. Hozzászólás: 3398 Csatolások: 158 Azonosító: 179420 offline |
Jó kis cikk, én nem szoktam magamat bántalmazni, maximum egy-két kisebb dologban nyilvánul meg a "bántalmazásom magam iránt".
2012. szeptember 27. 21:53
Jenna Ellingtonvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.27. Hozzászólás: 361 Csatolások: 82 Azonosító: 174299 offline |
egy ujjal sem tudnék bántani senkit nem hogy magamat!!!
2012. szeptember 28. 21:28
Idézet (LULUPeas @ 2012.09.23. 16:52)
Nem azok szánalmasok akik vagdossák magukat, hanem te, ezzel az undorító kommentel.
Már leírtad mi a legnagyobb bajod, hogy nem érted. De attól még SENKI aki ehhez folyamodik NEM szánalmas. Igen, segítségre szorulnak, de NEM szánalmasok, és ennek a cikknek pont az lett volna az üzenete hogy legalább próbáld megérteni és értelmezni hogy miken mennek/mentek keresztül és nem leminősíteni őket hogy szánalmas pszichiátriai esetek. SOHA nem tudhatod, mi zajlik a másik fejében, hogy milyen gondjai vannak és ha akarnád se tudnád beleképzelni magad a helyébe. Igen mindenkinek vannak gondjai, de gondolom ha te még soha nem folyamodtál ehhez, nem olyan nagyok, mint aki már igen és nem minden problémádat tudod megoldani sajnos.
Már leírtad mi a legnagyobb bajod, hogy nem érted. De attól még SENKI aki ehhez folyamodik NEM szánalmas. Igen, segítségre szorulnak, de NEM szánalmasok, és ennek a cikknek pont az lett volna az üzenete hogy legalább próbáld megérteni és értelmezni hogy miken mennek/mentek keresztül és nem leminősíteni őket hogy szánalmas pszichiátriai esetek. SOHA nem tudhatod, mi zajlik a másik fejében, hogy milyen gondjai vannak és ha akarnád se tudnád beleképzelni magad a helyébe. Igen mindenkinek vannak gondjai, de gondolom ha te még soha nem folyamodtál ehhez, nem olyan nagyok, mint aki már igen és nem minden problémádat tudod megoldani sajnos.
Nem tagadom..volt olyan,hogy megfordult a fejemben,hogy "magamhoz nyúlok"... ezt senki nem tudja és fogja megérteni az okot.Az amikor nem érzed magad elég jónak ahhoz,hogy élj,hogy megérdemeld valakinek a szeretetét...nincs ennél rosszabb...amikor kiröhögnek azért,mert "más" vagy,nem olyan mint az átlag.Felvállalod,hogy milyen vagy és kicsúfolnak...könnyű a gép mögül írogatni,hogy nem normális dolog,de ha majd olyan helyzetbe kerülsz,talán megérted...
igen tovább lehetne lépni és lesz@rni...a "közönség" elött mindenki ezt teszi,de otthon sokan sírnak,vagy éppen "magukhoz nyúlnak"...
2012. szeptember 29. 11:43
IAmJulcsiPretty Liar ✔ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.12. Hozzászólás: 3543 Csatolások: 749 Azonosító: 165186 offline |
Hát igen... én is közéjük tartoztam! Volt egy nagyon nehéz időszak amikor magamat bűntettem mindenért... nem fordultam szakemberhez nekem Demi segített abban, h ezt "túléljem" a számai, meg a története... ezért is nem bírom, ha valaki támadja, mert nekem ő a hősöm! (: Akik bántják magukat teljesen megtudom érteni, hogy miért... és remélem majd ők is megoldják ezt! (:
2012. szeptember 29. 16:38
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline |
nagyon érdekes és értékes cikk...pár évvel ezelőtt én is beleestem ebbe a hibába...mikor kicsi voltam,mindenre allergiás voltam,emiatt gyakran csináltak velem allergia-tesztet...fura,de én kifejezetten élveztem,amikor a doki felfirkálta a kezemre,amit kell,rácsöpögtetett és végigkarcolta a korábban rajzolt csíkot...később visszaütött,mert 13-15 éves korom között visszatértem ehhez a módszerhez...nagyon veszélyes,nem javaslom senkinek...
2012. szeptember 29. 16:39
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline |
jah gen,és fiúk-lányok: NEM CIKI SEGÍTSÉGET KÉRNI!!!!
2012. szeptember 30. 21:04
McSzasza98 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.15. Hozzászólás: 618 Csatolások: 34 Azonosító: 180390 offline |
alexaa66 számból veted ki a szót!!
2012. október 01. 14:30
leyla113SummerKid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.13. Hozzászólás: 1096 Csatolások: 3 Azonosító: 180259 offline |
hát én ilyet biztos nem tennék, bár probléma az van elég...
például az osztálytársaim (szerencsére nem mind!). mások is írták, hogy ismernek olyan barmokat, akiknek élvezet mások szóbeli kínzása. már attól féltem hogy csak én fogtam ki ilyen szemét osztályt.
és ez egyáltalán nem szánalmas, hanem szomorú. felesleges az önbántalmazókat csúfolni, mivel épp az ilyen cikiződő vademberek miatt vagdossák magukat. bár persze sokkal jobb lenne segítséget kérni, de talán nem tudják ezt máshogy kifejezni, csak így, amolyan "figyelj végre az érzéseimre" segélykérésként.
oké, lehet hogy ez hülyén hangzott, de ez jutott eszembe mikor elolvastam.
ja igen, a cikk nagyon jó, grat!
például az osztálytársaim (szerencsére nem mind!). mások is írták, hogy ismernek olyan barmokat, akiknek élvezet mások szóbeli kínzása. már attól féltem hogy csak én fogtam ki ilyen szemét osztályt.
és ez egyáltalán nem szánalmas, hanem szomorú. felesleges az önbántalmazókat csúfolni, mivel épp az ilyen cikiződő vademberek miatt vagdossák magukat. bár persze sokkal jobb lenne segítséget kérni, de talán nem tudják ezt máshogy kifejezni, csak így, amolyan "figyelj végre az érzéseimre" segélykérésként.
oké, lehet hogy ez hülyén hangzott, de ez jutott eszembe mikor elolvastam.
ja igen, a cikk nagyon jó, grat!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.