Olivia Penpraze és Amanda Todd — csak két áldozat a sok közül
2012. október 15. 22:58
Kelsey |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.28. Hozzászólás: 2806 Csatolások: 4078 Azonosító: 130190 offline |
Amanda pedig ha annyira szégyellte az egészet, és annyira fájt neki... miért írta meg a sztorit, egészen az elejéről, feltöltve YT-re? Hogy aki idáig nem piszkálta vele, annak is meg legyen a lehetősége rá?
2012. október 15. 23:39
Blogoló92új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.10.15. Hozzászólás: 2 Csatolások: 0 Azonosító: 187780 offline |
Nem értem hogy lehetnek ilyen emberek a földön!
Oké megmutatta mellét webkamón de ennyi semmi több. Ennyiért nem kéne elitélni az embert.Bárkire lehetne mutogatni ujjal ilyen alapon, Ez valami elmebeteg teheti meg hogy zaklat egy tizenpár éves lányt azzal hogy az ő kérésére megvillantotta melleit.Na meg a barátainak az üzenném hogy bujjanak el jó messzire mert ennyitől eltaszították maguk mellől a lányt.És azoknak akik körülötte voltak és bántották megvetették biztatták a halálra szegényt azok megtehetik ugyanazt vagy jobbat ajánlok nekik éljék át ők is ezt a poklot hátha megértik szegényt min ment keresztül.Egy ilyen helyzetben lévő szegény lány mellé odakellett volna állni és megvédeni vigasztalni hogy jobb lesz ne félj. Na elég a szócséplésből. Nyugonyj békében Amanda Todd. Együtt érzek veled. :,(
Oké megmutatta mellét webkamón de ennyi semmi több. Ennyiért nem kéne elitélni az embert.Bárkire lehetne mutogatni ujjal ilyen alapon, Ez valami elmebeteg teheti meg hogy zaklat egy tizenpár éves lányt azzal hogy az ő kérésére megvillantotta melleit.Na meg a barátainak az üzenném hogy bujjanak el jó messzire mert ennyitől eltaszították maguk mellől a lányt.És azoknak akik körülötte voltak és bántották megvetették biztatták a halálra szegényt azok megtehetik ugyanazt vagy jobbat ajánlok nekik éljék át ők is ezt a poklot hátha megértik szegényt min ment keresztül.Egy ilyen helyzetben lévő szegény lány mellé odakellett volna állni és megvédeni vigasztalni hogy jobb lesz ne félj. Na elég a szócséplésből. Nyugonyj békében Amanda Todd. Együtt érzek veled. :,(
2012. október 15. 23:40
Blogoló92új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.10.15. Hozzászólás: 2 Csatolások: 0 Azonosító: 187780 offline |
Idézet (Kelsey @ 2012.10.15. 22:58)
Amanda pedig ha annyira szégyellte az egészet, és annyira fájt neki... miért írta meg a sztorit, egészen az elejéről, feltöltve YT-re? Hogy aki idáig nem piszkálta vele, annak is meg legyen a lehetősége rá?
ez egyszerű.hogy tudassa a világgal milyen szemétemberek élnek..
2012. október 15. 23:41
Macilány42új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.10.15. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 187781 offline |
Az Isten verje meg,ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie!!!Ártatlan naív kislányok voltak,nem ártottak senkinek.Talán elkövettek hibákat,de melyikünk nem?Gyakorló szülőként/bár nekem fiaim vannak/elborzaszt az a tudat,hogy a leginkább a gyerekek,tinik tudnak a leggonoszabbak lenni egymáshoz...Kérdem én:MiÉRT??Honnan van a mai fiatalokban ennyi gyülölet,rosszindulat?!Miért élvezik,ha bánthatják,kínozhatják egymást?Apropó ezeknek a lányoknak milyen szülei,barátai,ismerősei voltak,hogy ahelyett,hogy segítettek volna ,inkább elfordultak tőllük??!!A rendőrség miért nem tett semmit??!!Nem és nem értem az egészet!!Hová fajúl ez a világ,mivé leszünk mi emberek...?!
2012. október 16. 06:18
gizike1998 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.21. Hozzászólás: 773 Csatolások: 337 Azonosító: 156036 offline |
Nyugodj békébe
2012. október 16. 07:40
Tanulságos és szomorú cikk. Remélem akik ezt elolvassák, jobbára tizenévesekre értem, azok tanulnak belőle és nem csinálnak ilyet. Szomorú, hogy hány ilyen ember van a világon. "Baja van? Ne segítsünk, inkább rúgjunk bele még párat." És a mai fiatalok nagy többsége ilyen. Nyugodjanak békében!
2012. október 16. 07:49
leyla113SummerKid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.13. Hozzászólás: 1096 Csatolások: 3 Azonosító: 180259 offline |
na tessék, most még jobban undorodom az emberektől. hogy a francba tehettek ilyet? oké, hogy elméletileg tudom a választ, de akkor is! hogy lehet valakinek ilyen undorító lelkivilága? tanulságos cikk, de sajnos én is ismerek olyan embereket, akik végtelen unalmukban másokat cikiznek (másnap meg egyest kapnak a fizikadolira. inkább tanultak volna mások halálba kergetése helyett). és nekik aztán mondhatom, hogy mi lesz ennek a vége, kiröhögnek vagy rám szállnak. ja, és ha megmutatnám a cikket, hogy nem csak én találtam ki ezt az egészet, tovább röhögnének, hogy milyen stréber hülye, még a neten is olvas. nem tudom mit tehetnék, próbálok segíteni akin tudok, de ha mindenki bezárkózik, akkor mit tehetnék? nem költői kérdések, aki tudja a válaszokat írjon üzit.
Noku és mások, akik pedig ugyanezt élik át, nektek üzenem: kitartás! ne higgyetek nekik. valójában félnek tőletek, mert nem akartok sablongondolkodású/kinézetű emberek lenni. és ez veszélyezteti a 'hatalmukat'. SOHA ne adjátok meg magatokat! ha pedig valakinek el akarjátok mesélni, itt vagyok én! vagy valaki normális barát, aki nem fordul el (látjátok, ezért jó dolog az ikertesó).
Noku és mások, akik pedig ugyanezt élik át, nektek üzenem: kitartás! ne higgyetek nekik. valójában félnek tőletek, mert nem akartok sablongondolkodású/kinézetű emberek lenni. és ez veszélyezteti a 'hatalmukat'. SOHA ne adjátok meg magatokat! ha pedig valakinek el akarjátok mesélni, itt vagyok én! vagy valaki normális barát, aki nem fordul el (látjátok, ezért jó dolog az ikertesó).
2012. október 16. 09:38
sofie_par_amorevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.08. Hozzászólás: 278 Csatolások: 0 Azonosító: 128961 offline |
Szegény lányok.
Ilyenkor ki tudok akadni, mert még a haláluk után is sokan csak utálkoznak, és dobálják, hogy ők a hibásak és megérdemelték.
Naiv kislányok voltak, és igen, talán Amanda elkövetett egy hibát, de talán gyűlölködés és gúnyolódás helyett támogatni kellett volna. Ha az emberek nem lennének ilyen tetűmód felszínesek, és segítenénk a másikon, nem történnének ilyenek.
Ilyenkor ki tudok akadni, mert még a haláluk után is sokan csak utálkoznak, és dobálják, hogy ők a hibásak és megérdemelték.
Naiv kislányok voltak, és igen, talán Amanda elkövetett egy hibát, de talán gyűlölködés és gúnyolódás helyett támogatni kellett volna. Ha az emberek nem lennének ilyen tetűmód felszínesek, és segítenénk a másikon, nem történnének ilyenek.
2012. október 16. 09:47
Lizanialied |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.07. Hozzászólás: 3169 Csatolások: 1228 Azonosító: 163471 offline |
Ezek mind szomorú dolgok. De akárhonnan is nézem, csak egy oldalról tudom őket sajnálni. A másikon pedig elítélem őket, mert laikusak voltak és buták. Ugyanakkor ha én elítélek valakit, attól még nem kívánom a halálát, sem személyesen, sem az interneten. Főleg nem egy ismeretlennek. De akkor is buták voltak, mert egy idegen férfinek nem mutogatjuk mellünket, ez már-már esztelenség. Így tudom és sajnálni őket, meg nem is.
2012. október 16. 10:25
Ezekben a történetekben valahogy nem tudom megtalálni az áldozatot még ha keresem akkor se. Ezek a lányok azt hitték megjárták a poklot, pedig annak közelében sem voltak, csak maguknak köszönhetik,hogy így ért véget a történetük és most értsd,miért nem szóltak senkinek? Ne is haragudjatok,de ha a mellét megmerte mutatni akkor a szüleinek miért nem mert szólni?! Apropó milyen szülő az ilyen? Milyen tanár ? És nem utolsó sorban milyen ember aki ilyenkor el tudja fordítani a fejét. És azt sem értem, ha ennyit bántották Amandát facebookon, miért nem törölte le magát?! Tegnap találtam egy idézetet annyira ideillik :
Idézet
Kevés embert szeretek igazán, még kevesebbről van jó véleményem. Minél jobban megismerem a világot, annál elégedetlenebb vagyok vele.
Mellesleg ezt a sok RIP Amanda oldalt is visszataszítónak találom. Mikor élt, csak egy valakire lett volna szüksége, és ahhoz hogy legyen valakije(nem tudom hány ezer emberről beszélünk) meg kellett halnia?!
2012. október 16. 10:55
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline |
Szomorú,hogy megölték magukat,ráadásul értelmetlenül...rettenetes,hogy vannak emberek,akik élvezik,ha másokat bántanak és szörnyű,hogy vannak emberek,akiknek ennyire nincs önértékelésük és nem látják reálisan magukat...egyikük sem volt csúnya vagy kövér,mégsem fogadták el őket... nyugodjanak békében!
1 felhasználónak tetszik:
Glamster
2012. október 16. 12:02
Glamster☾ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 11.03.16. Hozzászólás: 3280 Csatolások: 10727 Azonosító: 147418 offline |
A világon naponta több ember lesz öngyilkos - akik sokkal nagyobb fájdalmakat és szenvedéseket élnek át. Mármint elvesztik a gyerekeket, a saját apjuk erőszakolja meg, rettegésben élnek, megalázások között... Soroljam a példákat az igazi fájdalomról? Nem vagyok szívtelen, nem akarok annak tűnni, de szerintem visszataszító, hogy ezt a két lányt, főleg Amanda-t így gyászolja a világ, miközben általános problémái voltak. Nagyon is sok mindenkit zaklatnak és tesznek ki rossz képeket róla az osztálytársai...
Amanda Todd? Igen, ez egy tragédia, tényleg rossz, de rengeteg fiatal esik áldozatul... Miért kell ennek facebook oldalt csinálni? Miért kerül be a híradóba? Csak nem azért, mert jól néz ki? Valószínűleg azért... kíváncsi vagyok, akkor is ekkora gyászt kapna, ha fele ennyire lenne szép... Oh, Istenem.
A tettek továbbra is undorítóak - mármint a zaklatások. Aki hasonlót csinál, sürgősen nézzen tükörbe és köpje szembe magát.
A véleményemért pedig lehet támadni, de én valahogy nem tudtam ezzel azonosulni. Szerintem lett volna másik megoldás, nem élték át a világ legnagyobb tragédiáját.
Amanda Todd? Igen, ez egy tragédia, tényleg rossz, de rengeteg fiatal esik áldozatul... Miért kell ennek facebook oldalt csinálni? Miért kerül be a híradóba? Csak nem azért, mert jól néz ki? Valószínűleg azért... kíváncsi vagyok, akkor is ekkora gyászt kapna, ha fele ennyire lenne szép... Oh, Istenem.
A tettek továbbra is undorítóak - mármint a zaklatások. Aki hasonlót csinál, sürgősen nézzen tükörbe és köpje szembe magát.
A véleményemért pedig lehet támadni, de én valahogy nem tudtam ezzel azonosulni. Szerintem lett volna másik megoldás, nem élték át a világ legnagyobb tragédiáját.
2012. október 16. 12:04
Idézet (zombeeStar @ 2012.10.16. 10:25)
Ezekben a történetekben valahogy nem tudom megtalálni az áldozatot még ha keresem akkor se. Ezek a lányok azt hitték megjárták a poklot, pedig annak közelében sem voltak, csak maguknak köszönhetik,hogy így ért véget a történetük és most értsd,miért nem szóltak senkinek? Ne is haragudjatok,de ha a mellét megmerte mutatni akkor a szüleinek miért nem mert szólni?! Apropó milyen szülő az ilyen? Milyen tanár ? És nem utolsó sorban milyen ember aki ilyenkor el tudja fordítani a fejét. És azt sem értem, ha ennyit bántották Amandát facebookon, miért nem törölte le magát?! Tegnap találtam egy idézetet annyira ideillik : Mellesleg ezt a sok RIP Amanda oldalt is visszataszítónak találom. Mikor élt, csak egy valakire lett volna szüksége, és ahhoz hogy legyen valakije(nem tudom hány ezer emberről beszélünk) meg kellett halnia?!
Nyilván nem vagyunk egyformák, de Amanda 15 éves volt, a másik lány nem tudom mennyi, de fiatal. Ennyi idősen még nem nagyon fogják fel hogy talán szólni kellene valakinek, mert cikinek vagy megalázónak érzik, nem tudom. Szerintem ezért nem kértek segítséget, túl fiatalok és naívak voltak, ennyi a "hibájuk". És igenis áldozatok, mert az, hogy 20-25 évesen az ember milyen, egy dolog, de tiniként befolyásolható(bb)ak a fiatalok, máshogy gondolkodnak, nem tudnak annyit a világról és a környezetükről. Emellé esetleg társulhat hajlam a depresszióra, és máris lent vannak a gödör alján.
Nagy kár, hogy ennyi fiatalnak kell meghalnia ahhoz, hogy az internetes zaklatás mint bűncselekmény komolyan vehető legyen. Vagyis inkább szégyen. Engem Amanda története érintett meg, mert nagyon hasonlít unokatesómra, talán ezért, másrészt meg mert egy pillanatnyi hülyeség miatt tönkremehet az életed, nagy kár.
Viszont azt nem értem, hogy a tanárai és a szülei hogy nem vették észre, hogy baj van? Már az első öngyilkossági kísérlete után minimum meg kellett volna szólalnia a vészcsengőnek, hogy hahó, ezzel a lánnyal valami nem okés. Más részt azt sem nagyon tudom fölfogni, hogy hogy tudták megverni fényes nappal az utcán úgy, hogy azt senki nem látta...
Kelsey
2012. október 16. 12:07
Janiedreamer ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.02. Hozzászólás: 6051 Csatolások: 43 Azonosító: 142376 offline |
Ez a téma manapság nagyon elterjedt és engem is foglalkoztat. Ezért is tartom Megant és Lizt annyira nagyon jó példaképnek. Megan blogjára naponta érkeznek olyan üzenetek, hogy miért ilyen gyönyörű és ő (a kérdező) miért nem lehet olyan szép, mint Megan. Megster erre mindig azt válazolja, hogy azért, mert akkor nem lehetnél olyan gyönyörű, mint amilyen most vagy. Mindenkit arra biztat, hogy szeresse önmagát, és mivel Megan és Liz tényleg nem képmutató, az Are You Happy Now? számuk is ezt mutatja, hogy mennyire törődnek azzal, hogy senki se bántson másokat. Nem győzöm elégszer belinkelni ezt a klipet, de szerintem nagyon sokat mondó, így megint csak megteszem! http://www.youtube.com/watch?v=Lq3iagZzloU Team Anti-Bullying!
2012. október 16. 12:34
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9304 Csatolások: 38938 Azonosító: 186395 offline |
Idézet (zombeeStar @ 2012.10.16. 10:25)
Ezekben a történetekben valahogy nem tudom megtalálni az áldozatot még ha keresem akkor se. Ezek a lányok azt hitték megjárták a poklot, pedig annak közelében sem voltak, csak maguknak köszönhetik,hogy így ért véget a történetük és most értsd,miért nem szóltak senkinek? Ne is haragudjatok,de ha a mellét megmerte mutatni akkor a szüleinek miért nem mert szólni?! Apropó milyen szülő az ilyen? Milyen tanár ? És nem utolsó sorban milyen ember aki ilyenkor el tudja fordítani a fejét. És azt sem értem, ha ennyit bántották Amandát facebookon, miért nem törölte le magát?! Tegnap találtam egy idézetet annyira ideillik : Mellesleg ezt a sok RIP Amanda oldalt is visszataszítónak találom. Mikor élt, csak egy valakire lett volna szüksége, és ahhoz hogy legyen valakije(nem tudom hány ezer emberről beszélünk) meg kellett halnia?!
Sok igazság van abban, amit írsz. Felfoghatatlan, hogy miért kell egy ismeretlennek mutogatni az arcodat, sőt, a melledet. Amikor évek óta annyi cikk jelenik meg arról, hogyan használják ki a fiatal lányokat a pedofilok vagy a kortársaik. Ennyire naív már tényleg nem lehet senki, max az, aki barlangban nőtt fel, távol a világtól.
A sok RIP oldalról, tweetről, hasonlókról pedig... no comment. Utólag sajnálkozni mindenki tud.
Kelsey
2012. október 16. 12:45
Mia |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 06.04.23. Hozzászólás: 2575 Csatolások: 2322 Azonosító: 15188 offline |
Borzaszó dolog valóban, hogy rengeteg fiatal ebben látja a megoldást, de akkor sem tudom sem megérteni, sem pedig elfogadni az öngyilkosságot.
Amanda történetét ismerem, és sajnos nem tudok olyan együtt érző lenni, mint amennyire sokak elvárnák, ugyanis Amanda saját magának generálta a problémákat. Akármennyire is tini valaki, már 14 évesen is lennie kéne annyi eszének, hogy nem mutogatja magát idegeneknek az interneten, valamint nem csetel fűvel-fával szexuális dolgokról. Amanda viszont nagyon is bátran vetette ebbe bele magát már igen fiatalon, emellett tegyük hozzá, simán odaadta magát egy srácnak, miközben annak barátnője volt. Nem volt ő szent, viszont az embereknek sem kellett volna így reagálniuk. Mindenki követ el hibákat, de nem büntethetjük érte élete végéig, és pláne nincs jogunk olyanokat mondani neki, hogy "inkább öld meg magad". Beteg nép az amerikai, tiszta "drama queen" nemzet, néhány dolgot rettentően kifordítva látnak, és bolhából csinálnak elefántot.
Azt sem értettem, hogy szerencsétlen lánynak miért kellett annyiszor iskolát váltania, és hogyan fordulhattak el tőle az állítólagos barátai. Ha ez a történet itthon zajlik, a lány mellett kiállnak a barátai, elküldenek minden mocskolódót a fenébe, és bár sokan lesznek, akik támadják, egy idő alatt elül a sztori, és megy minden a régiben. Ezzel szemben Amandát minden iskolájában meghurcolták, és játszották az emberek az ítélőszéket, mintha ők szentek lettek volna.
Kacifántos történet, és bár tényleg úgy gondolom, hogy Amanda is hibás volt, a legnagyobb probléma mégis a társadalom felfogásával van ott kint.
Ilyenkor azért nagyon is értékelem, hogy magyar vagyok.
Amanda történetét ismerem, és sajnos nem tudok olyan együtt érző lenni, mint amennyire sokak elvárnák, ugyanis Amanda saját magának generálta a problémákat. Akármennyire is tini valaki, már 14 évesen is lennie kéne annyi eszének, hogy nem mutogatja magát idegeneknek az interneten, valamint nem csetel fűvel-fával szexuális dolgokról. Amanda viszont nagyon is bátran vetette ebbe bele magát már igen fiatalon, emellett tegyük hozzá, simán odaadta magát egy srácnak, miközben annak barátnője volt. Nem volt ő szent, viszont az embereknek sem kellett volna így reagálniuk. Mindenki követ el hibákat, de nem büntethetjük érte élete végéig, és pláne nincs jogunk olyanokat mondani neki, hogy "inkább öld meg magad". Beteg nép az amerikai, tiszta "drama queen" nemzet, néhány dolgot rettentően kifordítva látnak, és bolhából csinálnak elefántot.
Azt sem értettem, hogy szerencsétlen lánynak miért kellett annyiszor iskolát váltania, és hogyan fordulhattak el tőle az állítólagos barátai. Ha ez a történet itthon zajlik, a lány mellett kiállnak a barátai, elküldenek minden mocskolódót a fenébe, és bár sokan lesznek, akik támadják, egy idő alatt elül a sztori, és megy minden a régiben. Ezzel szemben Amandát minden iskolájában meghurcolták, és játszották az emberek az ítélőszéket, mintha ők szentek lettek volna.
Kacifántos történet, és bár tényleg úgy gondolom, hogy Amanda is hibás volt, a legnagyobb probléma mégis a társadalom felfogásával van ott kint.
Ilyenkor azért nagyon is értékelem, hogy magyar vagyok.
2012. október 16. 13:02
Genie137visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.12. Hozzászólás: 375 Csatolások: 5 Azonosító: 180101 offline |
Glamster
A világon naponta több ember lesz öngyilkos - akik sokkal nagyobb fájdalmakat és szenvedéseket élnek át. Mármint elvesztik a gyerekeket, a saját apjuk erőszakolja meg, rettegésben élnek, megalázások között... Soroljam a példákat az igazi fájdalomról? Nem vagyok szívtelen, nem akarok annak tűnni, de szerintem visszataszító, hogy ezt a két lányt, főleg Amanda-t így gyászolja a világ, miközben általános problémái voltak. Nagyon is sok mindenkit zaklatnak és tesznek ki rossz képeket róla az osztálytársai...
Pontosan.
Pontosan.
Glamster
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.