Olivia Penpraze és Amanda Todd — csak két áldozat a sok közül
2012. október 16. 16:19
Nagyon jó cikk lett! Borzalmas, hogy milyen emberek vannak. Nem értem, hogy miért kellett őket bántani. Négy évig a középiskolában nekem is voltak olyan osztálytársaim, akik állandóan beszólogattak a másiknak, ráadásul ok nélkül. Nagyon szép volt mindkét lány, sajnálom őket! Nyugodjanak békében!
2012. október 16. 16:25
KazuoMrs. Howell |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.16. Hozzászólás: 7085 Csatolások: 5676 Azonosító: 165377 offline |
Idézet (Nikaaa @ 2012.10.16. 16:16)
Látom te rohadtul nem érted ezt az egészet. Talán Amandának is sikerült volna túllépnie a dolgon, ha az emberek hagyják. DE zaklatták, és nem csak az interneten, hanem az iskolában is. Rengeteg olyan üzenetet kapott, hogy "remélkem elolvasod ezt, és megölöd magad", vagy "megérdemeltél mindent, amit kaptál, dögölj meg". A barátnőidnek valószínűleg ott voltál te is, Amandának nem volt senkije. Egyébként is, a depresszió egy betegség. Nem olyan könnyű túllépni úgy, hogy tiszta szívből gyűlölöd magadat. Gondolkodj egy kicsit, mielőtt írsz, mert ez egy rohadt nagy baromság volt.
Nikaaa teljesen egyetértek veled!
2012. október 16. 16:25
Idézet (Nikaaa @ 2012.10.16. 16:16)
Látom te rohadtul nem érted ezt az egészet. Talán Amandának is sikerült volna túllépnie a dolgon, ha az emberek hagyják. DE zaklatták, és nem csak az interneten, hanem az iskolában is. Rengeteg olyan üzenetet kapott, hogy "remélkem elolvasod ezt, és megölöd magad", vagy "megérdemeltél mindent, amit kaptál, dögölj meg". A barátnőidnek valószínűleg ott voltál te is, Amandának nem volt senkije. Egyébként is, a depresszió egy betegség. Nem olyan könnyű túllépni úgy, hogy tiszta szívből gyűlölöd magadat. Gondolkodj egy kicsit, mielőtt írsz, mert ez egy rohadt nagy baromság volt.
Öhm...az osztálytársam nem a barátom. nem bírom őt és kész. és mellé sem álltak a barátai. a háta mögött mindenki röhögött rajta. nem kérszzétek, hogyan nem tudom, de túllépett rajta.
a másik barátnőm mellett pedig nem álltam, mivel-lényegtelen miért-azt az időszakot is beleértve, nem beszéltünk. ezt utólag mesélte el nekem.
és próbálkozhattok, nem fogtok meggyőzni arról, hogy ez volt az egyetlen kiút, ugyanis mindenre van megoldás. néha még egy kiskutya is sokat segít...
2012. október 16. 16:26
Szegények, hát igen az emberek bele sem gondolnak h milyen hatással lehet pár mondat,szó. Nyugodjonak békében!!
2012. október 16. 16:26
Nem értem h ez mire volt jó. Undorítóak az ilyen emberek akik ennyire utálják a másikat. Remélem h hatalmas bűntudatuk van most. R.I.P.
2012. október 16. 16:29
Beckie⋅ tattoos ⋅ wine ⋅ rock&roll ⋅ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.27. Hozzászólás: 2805 Csatolások: 343 Azonosító: 75146 offline |
Hát sajnos manapság, szinte "divat" így bántani akár szavakkal, akár fizikailag valakit, csak mert valaki kitalálta, hogy ez menő, és a sok birka aki meg mindig kell, hogy kövessen valakit az meg utánozza. Biztosra veszem, hogy ezeknek a lányoknak a bántalmazói, még csak nem is látták egy pillanatra sem, nemhogy ismerték volna, de mivel hirtelen "menő" lett valakit szekálni a neten, ezért ők is azt tették.
Azért talán lesz valami tanulsága is a történetnek, és néhányan a fejükhöz kapnak, hogy mit is tettek. Bár nem hiszem, mert mint látjuk ez újra és újra megtörténik. Most mindenki a fejét fogja, és sajnálkozik/szitkozódik, hogy az emberek, hogy lehetnek ilyenek, de szép lassan ezek a nevek is a feledés homályába vesznek, és azokon kívül, akik személyesen is érintettek, senki nem fog emlékezni a lányra, aki megölte magát, néhány akár ártalmatlan rossz viccnek szánt hülyeség miatt.
A legtöbben, még azok közül se, akik ilyeneket mondtak/írtak a lányoknak, sem éreznek bűntudatot, mert sokan úgy gondolják, hogy most nem az ő egy darab üzenete vezetett idáig, hiszen kapott száz meg száz másikat is. Pedig sajnos nem igaz, ilyenkor minden kis gyűlölködő hozzászólás is olyan lehet, mintha valaki egyenesen beléd rúgna... sőt még rosszabb, mert ha beléd rúgnak a nyoma elmúlik, de a szavak örökre az agyadba égnek.
A legfontosabb az lenne, hogy legalább egy ember kiváljon a "birkák" tömegéből, és akár az interneten keresztül is küldjön neki két sort, hogy ne érezze úgy magát, mint egy darab szemét az emberek között, és hogy igenis van valami, ami miatt ő igenis hasznos, és nem pedig egy senki, aki csak arra jó, hogy minden második szembejövő még egyszer leköpje...
Azért talán lesz valami tanulsága is a történetnek, és néhányan a fejükhöz kapnak, hogy mit is tettek. Bár nem hiszem, mert mint látjuk ez újra és újra megtörténik. Most mindenki a fejét fogja, és sajnálkozik/szitkozódik, hogy az emberek, hogy lehetnek ilyenek, de szép lassan ezek a nevek is a feledés homályába vesznek, és azokon kívül, akik személyesen is érintettek, senki nem fog emlékezni a lányra, aki megölte magát, néhány akár ártalmatlan rossz viccnek szánt hülyeség miatt.
A legtöbben, még azok közül se, akik ilyeneket mondtak/írtak a lányoknak, sem éreznek bűntudatot, mert sokan úgy gondolják, hogy most nem az ő egy darab üzenete vezetett idáig, hiszen kapott száz meg száz másikat is. Pedig sajnos nem igaz, ilyenkor minden kis gyűlölködő hozzászólás is olyan lehet, mintha valaki egyenesen beléd rúgna... sőt még rosszabb, mert ha beléd rúgnak a nyoma elmúlik, de a szavak örökre az agyadba égnek.
A legfontosabb az lenne, hogy legalább egy ember kiváljon a "birkák" tömegéből, és akár az interneten keresztül is küldjön neki két sort, hogy ne érezze úgy magát, mint egy darab szemét az emberek között, és hogy igenis van valami, ami miatt ő igenis hasznos, és nem pedig egy senki, aki csak arra jó, hogy minden második szembejövő még egyszer leköpje...
1 felhasználónak tetszik:
Darkness
2012. október 16. 16:33
DarknessMisanthrope Vegan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.18. Hozzászólás: 8003 Csatolások: 8879 Azonosító: 175987 offline |
Nem kívánok kisregényt írni, úgyhogy a lehető legrövidebben próbálom meg elmondani, amit akarok, persze, okolhatjuk a történtek miatt a társadalmat, az internetet, s tényleg hibás is mindkettő, de akármennyire s megpróbáljuk elrejteni az emberi faj-még ha nagyon mélyen belül-nagyon brutális természetű, meg annyiszor hallhattuk, láthattuk, ahogy valaki bánt valakit érdes szavaival, pusztán azért, mert egy kicsit más, vagy elkövetett egy hibát, sajnos ez ellen nagyon nehéz fellépni, ilyenek mindig is voltak, s mindig is lesznek, a lények, hogy erősnek kell maradni, nem szabad megváltozni, hiszen a szabadság definíciója-az én szememben- a boldogságot jelképezi, s nem azt a fajta boldogságot, hogy sok ál-barátod van, akik előbb-utóbb hátba szúrnak, nem azt, hogy ha nagyon sok pénzed van, hanem azt, hogy bármi is történjen, te képes vagy tovább lépni, s mosolyogni.
S habár a társadalmunknak is lenne még mit tanulnia, nekünk is, rá kéne jönnünk, hogy milyen szánalmas dolog az, ha valaki bánt másokat, s arra is, hogy minden szenvedés s bánat ellenére mindig van, lesz valami, esetleg valaki, ami/aki miatt érdemes tovább lépni, lehet ez akármi, a lényeg, hogy soha senki se adja fel...
S habár a társadalmunknak is lenne még mit tanulnia, nekünk is, rá kéne jönnünk, hogy milyen szánalmas dolog az, ha valaki bánt másokat, s arra is, hogy minden szenvedés s bánat ellenére mindig van, lesz valami, esetleg valaki, ami/aki miatt érdemes tovább lépni, lehet ez akármi, a lényeg, hogy soha senki se adja fel...
Beckie
2012. október 16. 16:50
vampiredadavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.11. Hozzászólás: 186 Csatolások: 0 Azonosító: 155082 offline |
Én Amanda videóját láttam...Nagyon sajnálom napok óta néha néha eszembe jut és akkor bele borzongok...Remélem a többi fiatal lány köztük én is nem cselekszik ehhez hasonlókat!
2012. október 16. 16:51
Mind a két lányt sajnálom.
Mit érez most az a fi,aki szinte megölte Amandát?! Tettekkel,és szavakkal. Gratulálni tudok az ilyen szenny embereknek. Szerinted jó vicc volt? Szegény lány már nem él.Miattad. Nyugodjatok Békében!
(ha ezt előbb tudom,biztos írtam volna nekik valamilyen levelet,fb-n vagy webcamerán,vagy levélben. Talán segíthetett volna rajta:( )
Mit érez most az a fi,aki szinte megölte Amandát?! Tettekkel,és szavakkal. Gratulálni tudok az ilyen szenny embereknek. Szerinted jó vicc volt? Szegény lány már nem él.Miattad. Nyugodjatok Békében!
(ha ezt előbb tudom,biztos írtam volna nekik valamilyen levelet,fb-n vagy webcamerán,vagy levélben. Talán segíthetett volna rajta:( )
2012. október 16. 16:54
hannapanna12visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.14. Hozzászólás: 365 Csatolások: 0 Azonosító: 167203 offline |
én nagyon sajnálom mind a két lányt mert igen elég csúnyán bántak velük.És igen én se értem az emberek.Ha az az Amanda lányka már egyszer próbálkozott az öngyilkossággal akkor miért kell még továbbra is csúfolni?Ezt nem értem.Disznóság.Igen mondhatjátok vagy írhatjátok én is ugyan úgy csúfoltam volna.Hát pont hogy nem .Az embernek van lelki ismerete és én biztos nem lettem volna képes rá.Azokat az embereket se szeretem akik ok nélkül csúfolnak.Attól hogy az ember egy kicsit túl súlyos minek kell ki csúfolni.Mindenkiben csak a rosszat kell látni?Minden embernek van valami gondja baja.Nem csak a rosszat kéne látni az emberben hanem a jót is.Hát lehet hogy rosszul fogalmaztam de remélem a lényegét ki lehet szűrni.
2012. október 16. 16:59
bubblegum..hivatásos boszorkány |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.13. Hozzászólás: 2173 Csatolások: 14 Azonosító: 175571 offline |
1. Olivia a kép alapján kicsit sem kövér... és ha a blogjába rossz megjegyzéseket tettek rá akkor miért fojtatta? akkor már biztos elhitte és többször is akarta hallani hogy tudja hogy igaz-e amit mondanak vagy nemtudom... de ez még mindig nem olyan rossz mint Amanda:'(
nem értem hogy egy ilyen webkamerás dolog miatt miért kellett megutálni, ha ez valamelyik barátnőmmel történne én mellette állnék nem hogy otthagynám... -.- és szerintem még szép is volt csak a sok bántás miatt nem tudott beilleszkedni mert nem volt önbizalma... nagyon szomorú ez az egész ami vele történt :'( de az még szomorúbb, hogy csak MOST foglalkozunk vele, hogy már nem lehet semmit csinálni... most mindenki küldözgeti a sajnálkozó üzeneteket de ha előtte békénhagyták volna vagy akkor foglalkoztak volna vele még élne és boldog is lehetne :| az emberek hülyék, erre csak ennyit tudok mondani...
ja és csak én nem értem hogy ha okt. 10-edikén csinálta a videót akkor hogyhogy szept. 16-odikán terjedt el a halálhíre?... amúgy én már hétfőn láttam a videót és olvastam erről... xp
nem értem hogy egy ilyen webkamerás dolog miatt miért kellett megutálni, ha ez valamelyik barátnőmmel történne én mellette állnék nem hogy otthagynám... -.- és szerintem még szép is volt csak a sok bántás miatt nem tudott beilleszkedni mert nem volt önbizalma... nagyon szomorú ez az egész ami vele történt :'( de az még szomorúbb, hogy csak MOST foglalkozunk vele, hogy már nem lehet semmit csinálni... most mindenki küldözgeti a sajnálkozó üzeneteket de ha előtte békénhagyták volna vagy akkor foglalkoztak volna vele még élne és boldog is lehetne :| az emberek hülyék, erre csak ennyit tudok mondani...
ja és csak én nem értem hogy ha okt. 10-edikén csinálta a videót akkor hogyhogy szept. 16-odikán terjedt el a halálhíre?... amúgy én már hétfőn láttam a videót és olvastam erről... xp
2012. október 16. 17:00
krisztinah01új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.19. Hozzászólás: 58 Csatolások: 0 Azonosító: 178144 offline |
Beckie egyet értek teljesen... és pont az ilyen emberek miatt kell 3x is meggondolni mit csinálunk, meg mégegyszer, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetben... 2 rossz mozdulaból is könnyen alakulhat ki ilyen helyzet, és tele van a világ gonosz emberekkel, a fiatalabb generációk meg (8-12 évesek) már főleg, lényegében ma már úgy nőnek fel a gyerekek hogy azt látják hogy "bántani kell" a másikat mert más... nagyon vigyázni kell hogy mit csinál az ember, mert komolyan, 2 rossz mozdulatért évekig hallgathatja az ember a szidalmazást....
Beckie
2012. október 16. 17:02
ariana grande09082visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.11. Hozzászólás: 132 Csatolások: 0 Azonosító: 175318 offline |
Nyugodjanak békében!
2012. október 16. 17:05
Elég borzasztó hogy ilyen szintre süllyedt a világ... Hogy már olyan emberek is vannak hogy csak utálkozni tudnak. Ilyenkor azokat az embereket akik rályuk olyan dolgokat mondtak, azokat most jól fel kéne pofozni és felvilágosítani őket hogy ők sem tökéletesek!
U.I.: Amúgy meg miért kellett kirakni Amanda mellét mindenhova? Már az is éppen elég hogy az a pasi ládta! :@
U.I.: Amúgy meg miért kellett kirakni Amanda mellét mindenhova? Már az is éppen elég hogy az a pasi ládta! :@
2012. október 16. 17:06
ViKi0602új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.07. Hozzászólás: 25 Csatolások: 0 Azonosító: 157640 offline |
Ha ez nem történt volna meg, akkor mi is ugyanúgy elhordtuk volna őt mindennek. Nagyon sajnálom Amandát és a másik lányt is, bár ő nem tudom kicsoda. Szörnyű, hogy az emberek milyen rosszindulatúak tudnak lenni. Azért kíváncsi vagyok, hogy ha ők követtek volna el valamilyen öngyilkossági kísérletet és megkapták volna hogy máskor legyél ügyesebb mit szóltak volna.. Undorító! R.I.P.
2012. október 16. 17:10
Tündiii |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.23. Hozzászólás: 1995 Csatolások: 228 Azonosító: 149865 offline |
Annyira sajnálom mindekettőjüket... Igen, valaki lehet, hogy tényleg olyan erős, hogy elviselje a piszkálódásokat, de ők nem ilyenek voltak! Nem gyengék, csak vannak érzéseik. Nekik ez túl sok volt. Mindkettőjüket megértem. Amandának nagyon rossz lehetett, hogy bárhova megy, mindenhol rájönnek arra az apró hibára amit tett. Ez nem vicces, hanem szánalmas! Örülhetnek azok, akik ezt tették velük, mert ők ölték meg őket... Remélem most már boldogok! R.I.P.
2012. október 16. 17:14
Beckie⋅ tattoos ⋅ wine ⋅ rock&roll ⋅ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.27. Hozzászólás: 2805 Csatolások: 343 Azonosító: 75146 offline |
Idézet (_ToTo_ @ 2012.10.16. 15:36)
Szomorú és sajnálatos, de nem kell kizárólag a 'társadalomra' fogni, mert ha valóban csak ennyi oka lenne, hogy piszkáljnak valakit, beszólogatnak neki, akkor az emberiség fele elkezdhetné vagdosni magát.
Van köztetek olyan akinek még nem szóltak be, nem piszkálták, nem csúfolták vagy nem röhögték ki valami miatt? Mégis itt vagytok, és nem vagdossátok magatokat.
Van köztetek olyan akinek még nem szóltak be, nem piszkálták, nem csúfolták vagy nem röhögték ki valami miatt? Mégis itt vagytok, és nem vagdossátok magatokat.
Nyilván igazad van. De a legtöbbünknek ezért nem fordít hátat az összes barátja és úgy, hogy tudjuk ők nem piszkálnának minket könnyebb ignorálni mindenki mást.
Ráadásul nem mindenki bírja egyformán elviselni a kritikát. Ezek a lányok még majdhogynem gyerekek, és tinédzserkorban ért sérelmek a legrosszabbak, mert ez az a korszak, amikor mindenki (persze van kivétel) próbál megfelelni azoknak az elvárásoknak, amik manapság főként ebben a korosztályban vannak. Nyilván ők azok közé tartoztak, akiket meggyőztek ezek az üzenetek arról, hogy ők tényleg semmire sem jók és, hogy inkább haljanak meg...
Oké, hogy mindegyikünk kapott már valami komolyabb sértést vagy piszkálódást az életünk során, de őszintén melyikőtöknek mondta bárki is, akár csak egyszer is, hogy nem kellesz senkinek, inkább menj és öld meg magad? Mert nekik konkrétan ezt mondták. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de ezt még szerintem egy olyan környezetben is nehéz feldolgozni, amikor melletted vannak sokan, akik szeretnek és támogatnak, és az ellenkezőjéről biztosítanak. Nekik nem volt egy darab ilyen személy sem...
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.