Starity

Alizée adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. február 01. 11:14 #1
Bessie
Bessie
Jung Kook
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Offline offline
Szombat esti lezárásig jöhetnek az életrajzok. Utána jöhet a szavazás, majd vasárnap este az eredményhirdetés és lapátadás. Szabályok még mindig a régiek, aki nem ismerné őket, megtalálja a Starity profilján. A jövőheti pályázatok neveit pedig majd ToTo ismerteti. smileeee.gif
2013. február 01. 13:28 #2
Melle Ketrin
Melle Ketrin
visszatérő vendég
 
Státuszhttp://facebook.com/AlizeeHungary
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.29.
Hozzászólás: 335
Csatolások: 1789
Azonosító: 194943
Offline offline
Bevezető/amit tudni kell róla:

Alizée egy francia énekesnő, aki még a 2000-es évek elején vált ismertté a "Moi... Lolita" dalával. Első nagylemeze "Gourmandises" (Torkosságok) címmel jelent meg, melyet 2003-ban követett a "Mes Courants Electriques..." (Elektromos áramlataim). Még ugyanebben az évben férjhez ment Jérémy Chatelain francia énekeshez, s 2005-ben megszületett első közös gyermekük, Hannah-Lili. Ezután 2007-ben tért vissza a zenei életbe "Psychédélices" című nagylemezével, mely merőben más stílust képviselt mint előző albumai, csak úgy, mint a 2010-es "Une Enfant du Siecle". 2011 végén véget ért kapcsolata Jérémy-vel. Új albuma 2013 márciusában fog megjelenni.

Részletes életrajz:

ÉLET A SZÉPSÉG SZIGETÉN (1984-1999)

Alizée 1984. augusztus 21-én született a Szépség Szigetén, Korzikán, Ajaccio-ban. Ott töltötte boldog gyermekéveit családi körben, szüleivel és öccsével, Johannal.
Már kiskorától kezdve vonzotta a színpad és a művészet. Táncórákra járt az ajaccio-i "L'école du spectacle"-ba ("Látvány tánciskola"), itt kapta a "Petite Lili" ("Kicsi Lili") vagy csak egyszerűen "Lili" becenevet. A színpadon is nyitogatta szárnyait: egy Patrick Fiori darabban is táncolt. Már ekkor vasakarattal és művészvénával rendelkezett.
Művészi karrierjének első lépcsője lett az a rajzverseny, amit 11 évesen nyert. Egy repülőgépet kellett kiszínezniük; Alizée kéknek látta, rajta bolygókkal. Az ifjú sztárpalántát végül 6000 versenyző közül választották ki nyertesnek. Rajzának életnagyságú másolata került arra a repülőgépre, amelyet "Alizée"-nek neveztek el. Meghívták az első Marseille-Párizs járatra és egy maldive-szigeteki utazást is nyert.
1999 novemberében jelentkezett a "Graines de Stars" ("Sztármagvak") tehetségkutató versenyre, Laurent Boyer műsorába. Alizée ekkor profi táncos akart lenni, mégis az "ének" kategóriában alakított emlékezetest. Daniel Balavoine "La vie ne m'apprend rien" ("Az élet nem tanít engem semmire") c. számát adta elő, kiválasztották, és továbbjutott.
1999. december: Párizsba utazott hát, első stúdiópróbájára, ahol Jennifer Lopez "Waiting for tonight" c. számát gyakorolta. A cél: hangjának fejlesztése, a profi körülmények szokása, s a műsorban szereplő dal kiválasztása.

A GRAINES DE STARS-TÓL A GOURMANDISES-IG (2000-2002)

2000. február 25-én tehát elérkezett Alizée első televíziós fellépésének ideje. Axelle Red "Ma priere" ("Az én imám") számát adta elő. Megnyerte ezt a fordulót, s a következő műsorban meg kellett védenie helyezését. 2000. április 14-én újra sikert aratott, s már mindenki alig várta, hogy Alizée ismét megjelenjen a képernyőkön.
Ezekben az időkben Alizée párizsi barátainak tudtára jutott, hogy híres producerek keresnek egy fiatal előadót, aki elénekelné a "Moi... Lolita" ("Én... Lolita") c. dalt. Alizée elküldte az eddigi TV-adásokat prezentációs anyagként, s kijelölték őt a párizsi stúdiópróbákra. Találkozott Laurent Boutonnat-val, de ekkor még nem tudta, ki ez a férfi. Csak a Mylene Farmerrel való találka után lett számára világos, mi is zajlik körülötte. Amíg Mylene írta a szöveget, Laurent szerezte a zenét. Alizée-nek órákig kellett beszélnie magáról, hogy mindebből Mylene az ő egyéniségének megfelelő dalokat írhasson.
Alizée felénekelte a "Moi... Lolita"-t, és leforgatták a klipet. 2000 májusában elküldték a dalt a rádióknak, a zenetévék pedig játszották a klipet. A kislemez július 4-én került kereskedelmi forgalomba. Szeptember 8-án szerepelt Alizée először a TV-ben a "Moi... Lolita"-val, a TF1 csatorna "Le grand soir" ("A nagy este") műsorában. Ettől kezdve mindenütt feltűnt: "Hit Machine", "Fan de...", "Graines de stars" stb. Október 7-én a "Moi... Lolita" platinalemezzé vált, 500.000 eladott példányszámával.
2000. november 17-én Alizée megkapta első elismerését, egy M6 Award-ot, mint "Az év felfedezettje" - közönségszavazatok alapján. Ez könnyekig hatotta az énekesnőt, Mylene pedig kijelentette: "Olyan büszke vagyok rá..." Ez nem minden, végül a "Moi... Lolita" gyémántlemezzé válik, 1.500.000 eladott példányszámával Franciaországban.
November 21-én jelent meg Alizée első albuma, a "Gourmandises" ("Torkosságok/Nyalánkságok") címmel, ugyanakkor, amikor a második kislemez, a "L'Alizé" ("A passzátszél") is. Az albumból több, mint 900.000 példány kelt el, s dupla platinalemezzé vált. A "L'Alizé" is hamar platinalemezzé ért, a játszási listákon megelőzte még a "Moi... Lolita"-t is: míg a "L'Alizé" N°1, addig a "Moi... Lolita" N°3!
2001 januárjában Alizée két NRJ Music Awardot kapott: "Az év dala: Moi Lolita" és "Legjobb internet-site". 16 évesen ő volt a legfiatalabb művész, aki szerepelhetett az Enfoirés-n (jótékonysági koncertsorozat), s nyugodt szívvel fogadták be a társulatba a legrégebbi, oszlopos tagok is. A 3. kislemez is ekkortájt jelenik meg, a "Parler tout bas" ("Egészen halkan beszélni"), ami ezüstlemez lesz.
2001 augusztusában érkezik a negyedik - s az albumról egyben utolsó - kislemez, mely a címadó dal, a "Gourmandises". Hasonlóképpen a "Parler tout bas"-hoz, ez is ezüstlemez lett.
2002-ben Alizée átlépi Franciaország határait, hogy Európa többi országát is elbűvölje: Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Oroszország... Még Angliába is betör a "Moi... Lolita"-val és a "L'Alizé"-vel, s sikert arat dalaival. Feltűnik újra az Enforiés-n is.

MES COURANTS ÉLECTRIQUES... (2003)

A "J'en ai marre" ("Elegem van") kislemez 2003. február 25-én jelent meg. Vele együtt Alizée új, az eddiginél provokatívabb stílusa is, új frizurával. Ez a kislemez aranylemezzé válik. Március 18-án követi a dalt az album megjelenése is, ami a "Mes Courants Électriques..." ("Elektromos áramlataim...") címet viseli. Nem jutott olyan magasra, mint elődje, a "Gourmandises" - az illegális letöltéseknek köszönhetően elsősorban – de dupla aranylemez lett. A zene elektromosabb lett, egyes dalok rockosabb hangvételűek: a "C'est trop tard" ("Ez túl késő") egy igazi rockszám! A nemzetközi kiadáson 4 angol dal is helyet kapott. Ez a változat egy hónappal később kerül a boltokba, a japán kiadással együtt.
Márciusban, az Eurobest-en Alizée megismerkedett Jérémy Chatelain-nel, a jóképű Star Ac' 2-sel, majd 8 hónap múlva a gerlepár el is repült Las Vegasba, hogy titokban összeházasodjanak. A románc eleinte nagy port kavart, sokan azt hitték, nem lesz tartós a kapcsolat, de tévedtek.
Júniusban érkezett az új kislemez, a "J'ai pas ving ans" ("Nem vagyok húsz éves"), amelyet hazánkban is előszeretettel játszottak a zenecsatornák. Ezt a francia közönség vegyes érzelmekkel fogadta, főleg a rózsaszín miniruha miatt. Valójában a klip egyfajta üzenet volt a rajongóknak: Alizée hamarosan színpadra lép! A kislemez ezüstlemezzé vált a későbbiekben.
Az album utolsó kislemeze, az "A contre-courant" ("Az áramlat ellen") októberben jelent meg, melyhez Belgiumban forgatták a klipet.

ALIZÉE EN CONCERT (2003-2004)

Időközben Alizée meghódította a mítikus Olympia színpadát, 7 esti koncert alkalmával. Ezt követően több, mint 40 állomásos franciaországi, svájci és belga körút következett. Egy színes és üde előadás - ahogy maga Alizée is említette. A show: díszletként egy hatalmas rózsaszín cipő, koreográfiákkal előadott dalok, táncoslányok, s minden este egy 17 fantasztikus számból álló előadástól megrészegedett közönség... A nagy finálé 2004. január 17-én, a párizsi Zénith-ben volt.
Pár hónapnyi rádiós csend után visszatért: 2004. május 17-én Natasha St. Pier-rel előadta a "Pour Laurette, 1 an apres" c. műsorban Pascal Obispo dalát, a "L'important c'est d'aimer"-t. Totál meglepetés: Alizée-nek másféle külseje lett. A külseje az eddigieknél is merészebb, provokatívabb. Haját tépett fazonúra vágatta, s piercinget tetetett a nyelvébe.
2004. május 22: duettet énekelt korzikai barátnőjével, Jenifer-rel. A "For me, formidable"-t adták elő a 80 éves Charles Aznavour-nak rendezett "Bon anniversaire Charles" nevű műsorban. Ez volt az utolsó TV-szereplése, mielőtt eltűnt.
Október 18-án azonban még megjelenik az "Alizée en concert" CD és DVD, promóciós kislemezként pedig kiadják az "Amélie m'a dit" ("Amélie azt mondta nekem") dalt.

CSALÁDALAPÍTÁS (2005)

Alizée nem igazán reklámozta a live lemezt, így elég kevés példány kelt el belőle: alig több, mint 10 000 darabot sikerült Franciaországban értékesíteniük belőle. Viszont jó oka volt arra, hogy visszavonuljon a nyüzsgéstől: gyereket várt. És igen, alig 20 évesen Alizée kész volt, hogy életet adjon első gyermekének. A rajongók ezt vegyes érzelmekkel fogadták: néhányan attól tartottak, hogy ezzel jövőbeli karrierjét is veszélybe sodorhatja, vagy hogy még túl fiatal ehhez. A rajongók másik fele viszont rendkívül boldog lett a hír hallatán. Néhány rövid cikken és pár kémfotón kívül nem nagyon lehetett mást hallani az egykori Lolitáról.
2005. április 28-án Alizée életet adott első gyermekének. A kicsi teljes neve Hannah-Lili lett, s állítólag apja és anyja családnevét egyaránt viseli. A kis Annily 3,4 kg-mal és 51 cm-rel született. Az év végén már olyan hírek röppentek fel az énekesnőről, hogy stúdióba vonult, hogy felvegye 3. albumát...

A NAGY VISSZATÉRÉS? (2006)

2006 márciusában Alizée egy rövid kis levelet küldött a Le Nid'Alizée weboldal szerkesztőjének, Emilie-nek, hogy tudassa rajongóival: stúdióba vonult. Olyan hírek kaptak szárnyra, mint pl. Alizée Nikolas Sirkis-szel készíti el az új albumát, de ez hamisnak bizonyult. Kiderült az is, hogy Alizée elhagyva egykori mentorait - Mylene Farmert és Laurent Boutonnat-t - kedvesével, Jérémy Chatelain-nel készíti el új nagylemezét. A váltás szükségszerű volt: Alizée rájött, hogy előzőleg csak kihasználták, s innentől kezdve próbálta a saját útját járni. Ezzel azonban le kellett mondania a világ legnagyobb zenei kiadójának, a Universal Music-nak a támogatásáról is, s új kiadó után kellett néznie. Alizée mindezalatt egy tündért tetováltatott a hátára (Tinkerbell > Csingiling). Az új album promóciói már 2006 nyarán elkészültek, de végül mégsem az akkori tervek kerültek bemutatásra.
Érdekesség, hogy ebben az évben a "Moi... Lolita" filmzenévé vált: az "A good year" c. film betétdala lett.

PSYCHÉDÉLICES (2007-2009)

Rockos hangzású albumot ígértek, ám ehelyett egy vegyes stílusú lemezt kaptunk elektropop kategóriában. A lemez első két kislemezből 2007 nyarán szivárogtattak ki részleteket a netre. Sok bonyodalom ellenére végül 2007. október 30-án megjelent a negyedik album előfutára, "Mademoiselle Juliette" címmel. A megjelenés előtt három nappal Alizée elkezdte promotálni a kislemezt, így a rádiókban is hallható volt már. A dalhoz készült klip november 17-én került adásba, melyet Julien Rotterdan rendezett. Az új album "Psychédélices" ("Psyché"+"délices" > "Lélek"+"élvezetek") címmel jelent meg 2007. december 3-án, de már egy héttel hamarabb elérhető volt digitális formában. A lemez teljes zenei rendezője férje, Jérémy Chatelain volt, a szöveget pedig Jean Fauque írta. Az album Mexikóban nagy sikert aratott, ám hazájában nehezményezték a stílusváltást. Ennek ellenére pozitív kritikákat kapott az album, s végül elérte az aranylemez státuszt.
2008 februárjában jelent meg a második kislemez, a "Fifty-Sixty", bár eredetileg a "Lilly Town"-t akarták kiadni, mely azonban csak promociós kislemez lett (Mexikóban). A dalhoz készült videoklipet Yanick Saillet rendezte, magát a dalt pedig Andy Warhol és Edie Sedgwick ihlette. Sokan úgy gondolták, lesz még egy kislemez az albumról, a "Décollage" vagy a "Par les paupieres", de a "Fifty-Sixty" volt az utolsó hivatalosan kiadott kislemez erről az lemezről, mivel tavasszal a Sony-BMG úgy döntött, befejezi az album promotálását.
(2008 augusztusában még Alizée feldolgozta Madonna "La Isla Bonita" dalát)
Május 18-án a korzikai énekesnő újra turnézni indult, az első állomás Moszkva volt, majd Mexikóváros, Guadalajara, Puebla és Monterrey következett. Bejelentettek még koncerteket Kijevben, Zürichben és Brüsszelben is többek között, azonban nem tartották meg őket. A zárókoncert 2009 márciusában lett volna, a párizsi Grand Rex-ben, azonban ezt is törölték utólag.
2009 elején elkezdett dolgozni negyedik nagylemezén, s ismét részt vett az Enfoirés-n.

UNE ENFANT DU SIECLE (2010-2011)


    Az új lemez hangzása nagyon eltért a többitől, de a kritikusoktól pozitív fogadtatásban részesült. Az egész albumot Edie Sedgwick amerikai színésznő és modell ihlette, akinek életét pszichiátriai problémák, családi tragédiák és drogfüggőség övezte. A lemez 2010. március 29-én jelent meg "Une enfant du siecle" ("A század egy gyermeke") címmel. Ezen a napon Alizée dedikációs rendezvényt tartott a párizsi Virgin Megastore-ban. Ez a lemez is pozitív fogadtatásban részesült, habár a lemezeladási listákon nem sikerült olyan előkelő helyeket elérnie, mint előző albumaival.
    Az albumról egy dalhoz készült klip. Az egyetlen hivatalos kislemez a "Les Collines" ("A hegyek") volt. A "Limelight" című dal csak promóciós kislemez volt, a hozzá készített klipet sosem játszották a TV-csatornák. Maga a videó azok számára volt csak elérhető, akik előrendelték az albumot.
    Akárcsak 2010-ben, Alizée 2011-ben is részt vett az Enfoirés-n.
    A 2011-es év végén Alizée és Jérémy Chatelain útjai elváltak.

    A CAUSE DE L'AUTOMNE & 5 (2012-2013)

    A szép korzikai énekesnő ismét részt vett az Enfoirés koncertsorozaton. Itt láthattuk őt először a jegygyűrűje nélkül, így világossá vált, hogy valóban szakítottak Jérémy-vel. Alizée Korzikára költözött lányával, Jérémy viszont Párizsban maradt. Nyár közepére ígérték az új kislemezt, mely meg is jelent 2012. június 28-án az énekesnő hivatalos oldalán, majd július 4-én világszerte "A cause de l'automne" ("Az ősz miatt") címmel. Érdekesség, hogy a hivatalos megjelenés - 12 év különbséggel - egybeesik a "Moi... Lolita" megjelenési dátumával. Július végén Korzikán forgatták le a dalhoz a klipet, s úgy tervezték, hogy augusztus végén/szeptember elején megkezdik majd a rádiós promóciót is. Az új nagylemez megjelenését október 1-jére datálták, de az énekesnő Facebookon közölte rajongóival, hogy a megjelenés eltolódott, egészen 2013-ra. Miután kiszivárgott az internetre az "A cause de l'automne" nyáron leforgatott klipje, Alizée kiadója könyörtelenül próbálta eltüntetni azt minden videó megosztó portálról. Emellett bejelentették, hogy az nem a hivatalos klip, mert novemberben újat forgatnak hozzá. Így a "hivatalos" videóklip december 5-én került fel az énekesnő hivatalos Youtube-csatornájára, azonban a videó csak Franciaországban volt megtekinthető egészen januárig. December 21-én Alizée az RFM rádió vendége volt, szerepelt a karácsonyi műsorukban, valamint itt adta elő először élőben az új dalt.
    Január harmadikán világszerte elérhetővé vált Youtube-on az új klip, s aznap Alizée először szerepelt a TV-ben, méghozzá a Star Academy műsorban. Az "A cause de l'automne"-t nem adta elő, azonban a tanoncokkal elénekelte három dalát: "Mademoiselle Juliette", "J'en ai marre!", "Moi... Lolita". Ez volt az első alkalom, mikor először mutatták meg az új album borítóját és annak címét. Emellett bejelentették, hogy az új lemez - mely egyszerűen a"5" (cinq) címet viseli (utalva ezzel arra, hogy ez az énekeső ötödik nagylemeze) 2013. február 25-án fog megjelenni. Ez pontosan 10 évvel a "J'en ai marre" megjelenése után lett volna. Azonban január 15-én Alizée Twitteren üzent rajongóinak, miszerint ismét elhalasztották az album megjelenését. Az új dátum március 25. lett. Vigasztalásképp azonban az énekesnő megosztotta az albumborító képét Instagramon.
    Pár nappal később nyilvánosságra került az új album tracklistája is: kiderült, hogy 11 új dallal tér vissza a korzikai énekesnő – hasonlóan a „Mes Courants Électriques…” és „Psychédélices” albumokhoz.
    Január 23. és 28. között Alizée ismét részt vett az Enfoirés koncertsorozaton.
    Ezt követően január 30-án lett volna egy fellépése Alain Chamfort francia énekessel a párizsi Grand Rex-ben, ám az énekesnő az utolsó pillanatban visszamondta a részvételét, ezzel magára haragítva Chamfortot és rajongóit is.
    Január 31-én a Sony bejelentette, hogy hamarosan érkezik egy második kislemez is az új albumról.

    Albumok:
    Gourmandises (2000)
    Mes Courants Electriques... (2003)
    En concert (2004)
    Psychédélices (2007)
    Une Enfant du Siécle (2010)
    5 (2013)

    Kislemezek:
    Moi... Lolita (2000)
    L'Alizé (2000)
    Parler tout bas (2001)
    Gourmandises (2001)
    J'en ai marre (2003)
    J'ai pas vingt ans (2003)
    A contre-courant (2003)
    Mademoiselle Juliette (2007)
    Fifty Sixty (2008)
    Les Collines (2010)
    A cause de l'automne (2012)
    5 (2013 március)

    Promocionális kislemezek:
    Amélie m’a dit (2004) [live]
    Lilly Town (2008)
    La Isla Bonita (2008)
    Limelight (2010)

    Díjak, kitüntetések:
    M6 Award - Az év felfedezettje (2000/11/17)
    NRJ Music Award - Legjobb internet site (2001 január/február)
    NRJ Music Award - Az év dala: Moi... Lolita (2001 január/február)
    SACEM (francia lemezkiadók és forgalmazók szövetsége) által megszavazott díj - Az év dala: Moi... Lolita (2001 folyamán)
    HIT FM Awards - Az év dala: Moi... Lolita (2001)
    WMA - Az elmúlt (2001) évben világszerte a legtöbb francia nyelvű lemezt eladó előadó (2002. március)
    - FHM Franciaország legszexisebb nője (2003)
    - Las Lunas Del Auditorio (Mexikó) Legjobb nemzetközi énekesnő (2008)
    - FHM Franciarszág legszexisebb nője (2010)
    1 felhasználónak tetszik: Glamster
    2013. február 02. 22:47 #3
    Bessie
    Bessie
    Jung Kook
     
    Státusz❤ YoonKook ❤
      Csoport: Moderátor
    Csatlakozott: 07.04.26.
    Hozzászólás: 15796
    Csatolások: 67786
    Azonosító: 27941
    Offline offline
    Életrajz beküldését lezárom. Nyertes az egyetlen beküldő lett. Gratula. taps.gif Lapátadás vasárnap este. beer.gif
    1 felhasználónak tetszik: Melle Ketrin
    2013. február 02. 23:09 #4
    Melle Ketrin
    Melle Ketrin
    visszatérő vendég
     
    Státuszhttp://facebook.com/AlizeeHungary
      Csoport: Tag
    Csatlakozott: 13.01.29.
    Hozzászólás: 335
    Csatolások: 1789
    Azonosító: 194943
    Offline offline
    Köszönöm w00t.gif yahoo.gif
    1 felhasználónak tetszik: Bessie
    2013. február 03. 14:36 #5
    Törpemókus
    Törpemókus
    Tʜᴇ Bᴀʟᴛɪᴄᴘᴜғғ Bᴏʏs
     
    Státusz"Strong people don't put others down - they lift them up."
      Csoport: Tag
    Csatlakozott: 12.07.04.
    Hozzászólás: 3398
    Csatolások: 158
    Azonosító: 179420
    Offline offline
    Ez nagyon érdekes, ugyanis a topikokban láttam, hogy mennyien meg akarják szereni Alizée adatlapját, de most meg, amikor életrajzot kell beküldeni, a kisujjukat sem mozdítják érte. Itt látszik meg, hogy kinek fontos az adatlap, mert aki csak úgy ingyom-bingyom el akarta kérni, az lehet, hogy nem szerkesztené majd rendesen... wink.gif
    4 felhasználónak tetszik: Lizania, Melle Ketrin, Bessie, Darkness
    2013. február 03. 15:33 #6
    Melle Ketrin
    Melle Ketrin
    visszatérő vendég
     
    Státuszhttp://facebook.com/AlizeeHungary
      Csoport: Tag
    Csatlakozott: 13.01.29.
    Hozzászólás: 335
    Csatolások: 1789
    Azonosító: 194943
    Offline offline
    Idézet (Törpemókus @ 2013.02.03. 14:36)
    Ez nagyon érdekes, ugyanis a topikokban láttam, hogy mennyien meg akarják szereni Alizée adatlapját, de most meg, amikor életrajzot kell beküldeni, a kisujjukat sem mozdítják érte. Itt látszik meg, hogy kinek fontos az adatlap, mert aki csak úgy ingyom-bingyom el akarta kérni, az lehet, hogy nem szerkesztené majd rendesen...  wink.gif


    Én nem találkoztam még ilyen hozzászólásokkal, de ez ugyanaz a kategóriájú dolog, hogy hiába akarják, mert kb semmit nem tudnak róla. Legalábbis az összes cikket én írtam róla az utóbbi 1 évben minimum. (A régi profilommal, de azt töröltem nem rég) Pedig ezeknek a dolgoknak utána kéne járni, és nem csak Alizée-vel kapcsolatban, hanem a többi sztárral kapcsolatban is. Rengeteg olyan van, aki aktív, és lenne mit írni róla, csak épp lusták utánajárni az emberek... :/
    Mindenesetre én örülök, hogy nem voltak vetélytársaim biggrin.gif Bár mindez amit leírtam az életéről korántsem minden, lehetne még bővíteni, de nem hiszem, hogy túl sokan lennének ennyire belemélyedve a témába, mint én... biggrin.gif
    2 felhasználónak tetszik: Bessie, Darkness
    Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!